Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Winogrono31

Jabluszko dla niemowlaka

Polecane posty

Gość Winogrono31

Czy moge podac starte jabluszko 4 i pol miesiecznemu dziecku.Jesli tak to ile powinno byc odstepu w czasie miedzy mlekiem a jablkiem?

Gość skyli20
Ja w tym wieku tez podawalam mojemu dzidziusiowi, ugotowanego jabluszka niechcial,a słoiczkowe wypluwal.. dopiero swiezutkie jabluszko mu zasmakowalo... A jadł kiedy miał ochote:P Teraz ma 13 mscy i je wszystko niemam z nim zadnych problemów:)

Gość Polecam jabłka
z upraw ekologicznych, nie wiadomo, czy jakies inne, "zwykłe", które jemy nie było pryskane. Mam nadzieję, że Twój maluch polubi jabłko, mój nnie znosi ani herbatki jabłkowej ani soku ani samego jabłka

Moj siostrzeniec jak mu dawalam 1 raz starte jabluszko mial ok 4 miesiecy... (jego mama juz mu wczesniej podawala tez w malych ilosciach no i pijal herbatki juz..) Oslodzilam mu tylko to jablko je bo minki robil niemilosierne :) Ale dalam mu wtedy go nie duzo.. gora 3 lyzeczki... Tak dla smaka.. bo glodomor oczy wielkie robil jak cos jadlo sie a jemu nie dawalo... A do tego strasznie sie upominal.. Nic mu wtedy nie bylo.. Sadze ze mozesz na spokojnie dac ale w malych ilosciach.. Nie tak aby zasycic dziecko... A ile od mleka... Mysle ze jakas godzinka powinna wystarczyc...

Gość 11111111
uważaj tylko bo teraz jabłka są bardzo pryskane,lepiej spróbowac te ze słoiczka,

Hmmm, jeśli chodzi o pryskanie jabłek: po umyciu ciepłą wodą, sparzeniu wrzątkiem i obraniu jabłka śladu oprysku nie zostaje ... Jestem z rodziny sadowników, więc wiem :D... Jabłko dla dziecka... Jeśli małe ma już skończone 4miesiące i lekarz pozwolił to czemu nie? Jak bobas wypluwa to trzeba osłodzić GLUKOZĄ, NIGDY CUKREM!!! Niewielką ilością, tyle co na koniuszku łyżeczki... Można też upiec jabłko. Wykroić nasiona, włożyc w ten otworek odrobinę miodu i upiec w piekarniku... Smacznego :D ...

Gość /lączenie tematów/
Temat: jak przekonać niemowlaka do jabłuszek? 22:20 anixx czy ktoś ma jakieś pomysły jak przekonać maluszka (czteromiesięcznego) żeby zjadł starte jabłko łyżeczką. Lekarz powiedział żeby już mu dawać ale synek się tylko krzywi i po chwili zaczyna płakać. Nie wiem co robić. 22:32 ann12 Miałam ten sam problem.Pomogło jesli w małej ilości wody uprażyłam to starte jabłuszko, albo rozgotowałam kawałki i dodałam trochę kleiku ryżowego.

Jak można dać dziecku które ma 4 mce jabłko z miodem!!! A jak dziwcko jest alergikiem? Miód bardzo uczula. Glukoza tak samo nie wiem po co jest podawana nawet w formie picia rozrobiona z wodą. Zero witamin , puste kalorie.

ja właśnie wczoraj podałam pierwszy raz synkowi troszeczkę startego świeżego jabłuszka a skończy trzy miesiące za 5 dni,troszkę się krzywił ale zjadł...i nic mu nie jest...