Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka153

śmierdzące ciuchy po praniu helpppp

Polecane posty

Gość olenka153

Czasami moje sweterki po upraniu gdy strasznie smierdzą, nie wiem od czego:/ Piore w płynie do prania, gdy sa mokre slicznie pachną płynem do płukania, a gdy juz wyschną smierdzą. Czy ma ktoś z Was podobny problem??Co robić zeby nie smierdziały??

Gość olenka153
ale u mnie nikt nie pali

Gość olenka153
no włąsnie wydaje mi sie ze to jest wina płynów. Uzywam perwol a do płukania silan zółty, ale czasmi nic sie nie dzieje

Gość to ja...
tez tak kiedys mialam bo suszyly sie w wilgotnym pomieszczeniu :(

Gość olenka153
ale jak schły na dworze to też śmierdziały:/

czasem woda ma duzy wpływ.może to się komuś wydać śmieszne ale jak na dworze jest takie właśnie \"zakiśnięte\" powietrze albo pada deszcz albo zbiera się na burzę to właśnie woda z proszkiem lub płynem do prania potrafi \"zaśmierdnąć\" a no i jak juz wspominałyście suszenie w w ilgotnych pomieszczeniach czyli najpewniej w łazienkach

Gość skisł
Mnie też się wydaje, że źle suszone. Uprałam raz sweter i tak jak podobno trzeba, żeby się nie rozciągnął delikatnie odwirowałam i suszył się potem rozłożony na ręczniku chyba ze trzy dni. no i śmierdział mi potem! Więc nastepnym razem odwirowałam porządnie, rowiesiłam na sznurku - i juz było w porządku.

Gość podpuszczalska
a jak suszysz ? na suszarce czy rozkładasz po krzesłach i grzejnikach ?

Gość kjnlib
mi też sweterek śmierdział mimo że dawałam płyn do płukania i okazało się, ze to właśnie przez ten płyn po wypraniu tylko w proszku smród zniknął chyba niektóre materiały pod wpływem tych płynów przybierają niemiłe zapachy

Gość skrytykowałam
mi tez smierdział i dwa razy prałam i płukałam i nadal śmierdział zgnilizną jakby. suszyłam na leząco i przy otwartym oknie i co? i smierdział więc chyba nie ma znaczenia czy susze na grzejniku czy przy grzejniku czy przy oknie. cemu smierdza? czy były nie wyciśnięe?

Gość skrytykowałam
sweterki nosimy w jesienie i zimie i wtedy tez je pierzemy. Suszymy nie na balkonie ale w łazience bądz na suszarce w kuchni czy pokoju na leżąco, otwieramy czasami okno i jest niby powietrze a okazuje się ze jest wilgoc która nie sprzyja suszeniu swetrów, w takim razie zamykamy okno i suszymy w pokoju który jest zimny i chłodny ale grzejniki grzeją...mimo to tez smierdzą. Więc prosze powiedzcie co jest nie tak?

Gość skrytykowałam
lenora uzywacie?

Gość oahxciashc
tu moze być jeszcze problem z pralką w szufladce czy pojemniku na proszek czy płyn mogą zalegac resztki detergentów i one kwaśnieją i perzy kazdym kolejnym praniu ciuchy przesiąkają tym zapachem radzę oczyścić pralkę i zrobić jej płukanie bez ciuchów ale np. tylko z kalgonem

Gość zeliwna miska
a mojemu facetowi w kilku koszulkach tylko taka stechlizna lekka smierdzi przy szyi waski pasek materialu, ten grubszy, reszta koszulki pachnie ladnie, nie wiem co na to poradzic....

Gość zeliwna miska
ja nie wiem co zrobic, w sumie to nie ja nosze te koszulki, ale wkurza mnie to....

Gość mi też
Powiem brzydko, ale prawdziwie: szlag mnie trafia, jak po raz czwarty piorę czyste spodnie, tylko dlatego, że śmierdzą po poprzednim praniu, a nie miałam ich między tymi praniami na tyłku: piorę, suszę, śmierdzą, znów piore i tak w kółko :(

Gość olenka153
Wydaje mi sie ze to wina płynów. Jakich płynów do prania i płukania używacie???

Gość zeliwna miska
ja uzywam tabletek Persil albo ostatnio Ariela w plynie w takich torebkach jakby co sie rozpuszczaja same w wodzie, plynu to lenora najczesciej chyba i jakiegos jeszcze ale nazwy nie pamietam bo ja za granica mieszkam

Gość Tylko proszek
Zadne plyny , nawet do plukania .Ja piore w proszku i nie plucze w zadnym plynie , plyny sa kiepawe !

Gość hmhmhmhmhh
oddaj do pralni tam ci zrobia super!!!!

Gość zeliwna miska
ja susze w duzym pokoju gdzie mam bardzo duzo miejsca, mam tam kaloryfer duzy na cala sciane pod oknem, plaski i oprocz tych cholernych koszulek wszystko inne pachnie ladnie i suszy sie OK

Gość zimą trudno suszyć ubrania
w innych miejscah niż łazienka:-oNa blkonie mokre ciuchy zamarzną:-PTeraz jets ciepło to można suszyc na balkonie ale co w zimie??????

Gość zimą trudno suszyć ubrania
można jeszcze na kaloryferze ale to nie to samo co balkon:-o

Gość ja w zime nie piore
tylko wietrze na balkonie , mroz zabija smrod powaznie

Gość zeliwna miska
ja mam taka suszarke rozstawiana i tam wszystko wieszam w duzym pokoju, ale mam miejsce i jak pisalam kaloryfer obok panelowy, wiec mi wszystko super schnie :)

Gość owszem moze smród mróz
zabija ale co zrobic jak np.zima poplamisz sweter?Jakoś trzeba sparac ta plamę:-oPoza tym mróz może odswieżyc sweterek po kilku noszeniach ale nie jak był noszony wiele razy i jest przepocony:-o

Gość ale masz balagan w pokoju
ktos do Ciebie przyjdzie , a tu kalesony wisza w pokoju na suszarce , obciach totalny

Gość jak chcesz sie napic mleka
to , krowe kupujesz ? calego swetra nie pierzesz , tylko spierasz te plame .

Gość wlasnie obciach na maxa
gacie w pokoju !