Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka153

śmierdzące ciuchy po praniu helpppp

Polecane posty

Gość o w morde

Gość ten zapach ciuchó po praniu
moze byc od płynu do płukania.Spróbuj wyprac raz czy kilka razy w samym proszku i wodzie,bez płynu i zoabcz czy vwtedy ciuszki mają też ten zapach.Jeżeli nie będą brzydko pachniały to przyczyna moze tkwic w pynie do płukania.

Gość to ja i ja
to przez pralkę jak jest stara to może gdzieś woda stoi czy co ja tam miałam przy starej pralce

Gość to ja i ja
nic nie zależy od tego w jakim płynie się płucze ja miałam silan i nic ten duży z lidla zielony fajny jest z 4 zł

Gość to może być od pralki
od płynu raczej nie,jest wręcz odwrotnie po płynach jest sliczny zapach:-)

Gość olenka153
ale moze zapachy płynu do płukania i prania sie gryzą

ta zeliwna miska na czarno wyzej, to podszyw, bo prawdziwa jestem ja zeliwna miska z kropka hehehe ale wybaczam podszywaczowi, ktory \'\'przywlaszczyl\'\' sobie moj nick.... no coz sa sposoby na podszywaczy!!! Zrobilam dzis pranie i mam nadzieje, ze nic nie bedzie smierdzialo!!!! Uzylam Ariela w plynie w torebce rozpuszczalnej i plynu do plukania Lenor czyli standard.... wlaczylam ogrzewanie na chwile, bo jest ogolnie zimno na dworze i w domu i zobaczymy co to sie porobi :) pozrawiam!!!

Gość olenka153
ja własnie uprałam drugi raz sweterki bo za pierwszym smierdziały . Zobaczymy czy teraz tez tak bedzie. Mam nadzieje ze nieeee

Gość powiedzcie co zrobic z
recznikami!!Do pralki wlewam płyn do płukania a reczniki jak juz wyschną wcale nim nie pachną,i są takie szorsktkie a powinny być miekkie!!jaki płyn polecacie???bo juz mnie to wkurza!!

Gość Ludzie jak Wy pierzecie
Ja , piore wszystko i nigdy mi nic nie smierdzialo .

Gość piora w samej wodzie to im
capi !

Gość powiedzcie co zrobic z
mi reczniki NIE smierdzą ale tez nie pachną tym płynem który wlewam!!jaki płyn proponujecie??dotychczas uzywałam Lenora

Gość majowybez
Piorę tyle lat i tylko raz śmierdział mi t-shirt - kupiony od "ruskich" na bazarze. Brudził ciało, Smierdział przed i po praniu.

Gość olenka153
uprane drugi raz i nie śmierdzą, za pierwszym razem mama zmieszała dwa płyny do prania bo sie jeden konczył i to chyba dlatego.

Gość olenka153
u mnie tez reczniki sa twarde mimo ze używam płynu do płukania, tylko ze ja mam bardzo twardą wodę:/

odkąd używam ariela nie stosuję płynu do płukania bo sam proszek ładnie pachnie.no chyba że do ręczników,sweterków i innych które raczej fajnie jest zmiekczyć(ale wtedy wyciągam z pralki to czego nie chcę zmiękczać i resztę osobno). a jeśli chodzi o dziwny zapach to może być od resztek w pralce-tzn.pralka ma filtr który raz na jakiś czas trzeba przeczyścić bo tam zbieraja się różne \"farfocle\"(niteczki,kłaczki itp.) i czasem od tych resztek powstaje brzydki zapach. ja naprzykład jeszcze raz na kilka miesięcy włączam pralkę na \"pusty\" przebieg ale dolewam odrobinkę octu(na tyle żeby dało się łatwo wypłukać) i jak narazie nic nie smierdzi

Gość Nie potrafita prac
poprostu !

Gość gjhgdjfs
no ja tez mam taki problem i to wlasnie tez myslalam ze to wina wilgotnych pomieszczen (lazienka) zaparowanych bo co jakis czas ktos z domownikow bierze kapiel ale jak wywiesilam na suszarce na dworze tez identyczny byl smrod nieiwem dlaczego, wyprobowalam rozne srodki,.ale nie pomaga.

Gość Za malo proszku sypieta
Trzeba sypac duzo proszku i to tego dobrego ! Nie tyle co pisza , tylko duzo , duzo wiecej !

Gość Vizir i nie capi

Gość ha ha ha ha
wywalic stare szmaty i kupic nowe - to pomaga

Gość _Markiza_
To wynika z tego, ze chyba lepiej nie prac bo capi straszecznie, tylko wietrzyc, efekt bedzie na 100 % lepszy :).

Gość ale jedzie fuj

Gość No wlanie robie tygodniowe
pranie .

Gość ooooooooooooooooooooooooo
nie wiem co robicie ale po płynie lenor pięknie pachnie,zapach utrzymuje się długo, a w szafie ładnie pachnie....

Gość fdfdsfgdvdx
źle wypłukane też tak mam

Gość laski ja tak miewam
jak susze pranie w lazience lub w pokoju, a kiedy susze na balkonie problemu nie ma, no i musze byc dobrzy wyplukane !!

Gość Chyba dzis to niepierzeta
co ?

Gość szop pracz
a może to od żelazka - dajesz dużo pary i składasz jedo na drugim do szafy i se kiśnie

Gość domestos
Pralka jest do dezynfekcji i to totalnej jak "lumpki " śmierdza stęchlizną. Zakradła sie taka bakteria która to powoduje. Mozna próbować domowymi środkami ale lepiej wezwać Pana naprawiacza i kazać wymontować fartuch i pare węży i to w bakteriobujczym środku wymyć.Pomaga ale nie na dlugo jak ktoś robi pełne prania min 3x na dzien i jedno na tydzień tzw "gotowanie" to ok jak rzadziej to problem powstanie spowrotem :(