Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aakkaa

CZY MOZNA ZGLOSIC SIE DO PSYCHIATRYKA DOBROWOLNIE?

Polecane posty

Gość aakkaa

J.W czy jest to mozliwe? dziekuje za pomoc...

Gość *dooot*
W zasadzie z tego co wiem , to jesli nie jesteś ubezwłasnowolniona , to tylko "dobrowolnie" wchodzi w rachube

Gość oczywiscie ze tak
tam jest lekarz na izbie przyjec i to on decyduje, czy trzeba dana osobe zatrzymac w szpitalu czy tez nie

Gość aakkaa
dziekuje:) i prosze jeszcze o opinie...

Gość oczywiscie ze tak
ale co chcesz dokladnie wiedziec?????? bo ja nie wiem, czego oczekujesz, zebym napisala.

Gość aakkaa
chodzi mi o to ze ja chodze do psychiatry od czasu do czasu i regularnie do psychologa...ale czuje ze juz nie mam sily i ze moze pobyt tam w szpitalu dobrze by mi zrobil...o to mi chodzi..czy mozna zasugerowac w ogole ze chce sie tam isc...rany:/ i jak to jest, jak pojde to bede mogla wyjsc kiedy bede chciala....??? zapewne nie. a moze to i lepiej. mam tez mysli samobojcze ale wstydze sie o tym mowic juz na wizytach. wydaje mi sie ze juz jestem z tym nudna a poza tym to chyba takie zalosne tak sie poddawac:/ eh:/ dziekuje za odzew :)

Gość oczywiscie ze tak
jezeli zglosisz sie do szpitala na izbe przyjec i powiesz, ze masz mysli samobojcze to na pewno cie przyjma.

Gość to jest tak
To jest tak jak z każdym innym szpitalem. Fakt, że chcesz iść nie wystarczy, takie samo zdanie musi mieć lekarz, który Cię tam skieruje/przyjmie. Możesz zrobić, jak pisze osoba wyżej, udać się na izbę przyjęć i raczej przyznać się do myśli samobójczych. Bo to jest polska służna zdrowia i przeludnione szpitale. Więc nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości: musiałabyś mieć sporo szczęścia albo zrobić wrażenie osoby, która nie przeżyje nocy. Może gdzie indziej jest inaczej, ja mam doświadczenie z Krakowem dla lata temu. Mimo pociętych nadgarstków, potężnego kryzysu i skierowania od internisty oprawiono mnie z kwitkiem: Nie ma łóżek, a na miejsca na odziale to są zapisy kilka tygodni do przodu. :(

Gość oczywiscie ze tak
w szpitalach psychiatrycznych sa przepustki - mozesz zasugerowac, ze chcesz wyjsc i zobaczyc jak sie bedziesz czula - nie musisz od razu na kilka dni, mozesz wyjsc nawet na kilka godzin i wrocic. Oczywiscie tez lekarz musi byc przekonany, ze jestes juz w takiej kondycji psychicznej, ze mozesz wyjsc na przepustke, czy zostac wypisana do domu.

Gość oczywiscie ze tak
ja wiem, jak jest w moim wojewodztwie - nie slyszalam, zeby odmowili przyjecia komukolwiek, jesli tylko sa wskazania - a jako pilne uwaza sie zagrozenie zycia wlasnego oraz zycia i zdrowia innych

Gość aakkaa
nie wiem jak to zrobic, z jednej strony mnie to przeraza ale z 2giej czuje ze to moze byc dobre rozwiazanie i moze pomoc..nie wiem, moze zasugerowac to psychologowi? oni daja jakies skierowania...? chyba byloby mi tak lawiej, niz po prostu podjechac pod szpital i prosic o przyjecie..choc daje mi to jakas nadzieje ze majac kryzys jest jakas alternatywa..mozna tam jechac, sprobowac w przeblysku swiadomosci ze jednak nie chce sie umierac..:/ bardzo Wam dziekuje za pomoc:) lzej mi:):)

Gość oczywiscie ze tak
psycholog nie wystawi ci skierowania , tylko psychiatra

Gość oczywiscie ze tak
a to, czy od razu pojedziesz do szpitala, czy najpierw pojdziesz jeszcze na wizyte to zalezy tylko od ciebie i od tego jak sie czujesz. mysle,ze sama bedziesz wiedziala, ze nie masz juz czasu na kolejne wizyty tylko pojedziesz do szpitala

Gość oczywiscie ze tak
w kazdym razie trzymam za ciebie kciuki, ciesze sie, ze troszke ci lzej

Gość aakkaa
bardzo dziekuje:) pozdrawiam serdecznie:)

Gość shockley
Właśnie ja też mam z tym problem , bo jutro mam jechać do szpitala na izbe przyjęc , ale totalnie nie wiem co mam mówić. Co prawda mam myśli samobójcze chciałam wziąść tabletki nawet dzisiaj , często płacze. Od tygodnia nie wychodzę z domu no i prawie nic nie jem. Czy na takiej podstawie mogą mnie tam zatrzymać? Dodam jeszcze że kilka lat wcześniej byłam ofiarą przemocy w rodzinie i teraz te wszystkie wspomnienia wróciły..

Gość ja nie ale moja
szpital to naprawde nic fajnego, a psychiatryczny to juz w ogole:/ w Rybniku woj śląskie szpital jest przeludniony i maja oddzialy pomieszane np.moja tesciowa wyladowala zamiast na depresyjnym to schizofrenicznym i tam dopiero do glowy dostawala:/ czesc oddzialow jest polotwarta tzn ludzie moga swobodnie sie przemieszczac, byc ubrani w ciuchy cywilne itepe a czesc z kratami w oknach i zamykanymi drzwiami na klucz:/ za to po wyjsciu ze szpitala, tesciowa dostala skierowanie na takie warsztaty, chodzila tam codziennie przez 3 miesiace (albo dluzej na 100% nie pamietam) i to jej bardzo pomoglo, spedzala tam prawie caly dzien, mieli psychoterapie, zajecia, psychologa, psychiatre- po tym wyraznie odzyla...btw. co do tego czy przyjma Cie z "ulicy" bo Ty tak chcesz, to u Nas jest to bardzo mozliwe, szczegolnie jak sie powie o myslach samobojczych...