Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do pluszowa migotka

chociaz raz soba badz na tyle czyli TOPIKOPTYMISTYCZNY

Polecane posty

Gość do pluszowa migotka

Uśmiech wewnętrzny: zalecany skład półproduktu: DUŻO ŻYCZLIWOŚCI OPTYMIZM TROCHĘ RADOŚCI TROCHĘ POCZUCIA SZCZĘŚCIA TROCHĘ POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI PRZEBYWAJ Z LUDŹMI, KTÓRZY SIĘ UŚMIECHAJĄ UŚMIECH ZEWNĘTRZNY zalecany skład półproduktu: ŁADNE ZĘBY ŁADNE USTA PO PROSTU UŚMIECHAJ SIĘ DZIEL SIĘ UŚMIECHEM Z INNYMI!!! Uśmiechaj się! To co nosimy na twarzy jest o wiele ważniejsze od ubrań które nosimy na sobie. Ludzie, którzy się śmieją zwykle sprzedają, uczą się, pracują efektywniej mają szczęśliwsze związki i wychowują szczęśliwe dzieci. Śmiech jest doskonałym lekarstwem, które potrafi wyleczyć często nawet z ciężkiej choroby, istnieje nawet dziedzina wiedzy zwana śmiechoterapią (zajmująca się śmiechem jako metodą leczenia). Dodam, że najlepsze działanie lecznicze ma prawdziwy szczery śmiech z głębi duszy. Niemowlę najpierw uczy się uśmiechu, a dopiero jakiś czas później prawdziwego płaczu z łzami. To co słyszymy u niemowlęcia to nie płacz, a krzyk oznajmiający jego potrzeby. Dlatego uśmiechaj i śmiej się często sam do siebie, do innych i nawet przez telefon, bo to słychać! Często pogodne usposobienie jest decydującym czynnikiem przy wyborze kandydata do pracy, przyjaciela, czy współmałżonka. Ja sama kiedyś znając bliżej kilku chłopaków wybrałam największego optymistę jakiego znałam i w tej chwili jesteśmy wspaniałymi przyjaciółmi i bardzo szczęśliwym małżeństwem już od kilku lat. Po prostu optymistom jest łatwiej pokonywać wszelkie trudności zarówno w związku, jak i na zewnątrz niego. Oczywiście w domu jest tez weselej. Również w doborze współpracowników ma to znaczenie. Kiedyś miałam do wyboru współpracę z trzema technikami stomatologicznymi: jeden był ponury, drugi się uśmiechał choć tak jakby kpiąco, trzeci był wesoły, szczery i optymistyczny. Zgadnij którego wybrałam? Jak się uśmiechać? gdy nie jesteś w nastroju do uśmiechania??? Psychologia dowiodła, że choć działanie wydaje się iść za uczuciem, w rzeczywistości działanie i uczucia są w równowadze. Wpływając na coś co mamy pod bezpośrednią kontrolą woli - czyli na swoje zachowanie, możemy pośrednio wpłynąć na uczucia (udowodnione!) Więc gdy nic Cię nie cieszy, a chciałbyś odzyskać radość życia - zacznij kontrolować swoje myśli i zachowanie. Pamiętaj, że szczęście nie przychodzi z zewnątrz. Zależy od tego co jest w nas. A.Lincoln mówił: "ludzie są dokładnie tak szczęśliwi jak myślą, że są." Oto co powinieneś zrobić: Pomyśl o wszystkich rzeczach, które masz, a z istnienia których większość ludzi nie zdaje sobie świadomie sprawy. Oto lista niektórych z tych rzeczy - sprawdź ile z nich masz Ty: Życie, zdrowie, wzrok, słuch, dwie ręce, dwie nogi, jedzenie, ciepłe miejsce do spania, rodzinę przyjaciół, umiejętności, zawód, ładny widok z okna, pieniądze.....co jeszcze możesz mieć? Jeśli masz problem, zmartwienie - dowiedz się jak uwolnić się od zmartwienia i znaleźć rozwiązanie problemu. Wyprostuj się, działaj i mów jakbyś był już zadowolony. Zmuś się do uśmiechu! Uśmiechaj się, gwiżdż melodię podśpiewuj sobie wesołe piosenki tańcz klaszcz w dłonie. Poczytaj coś wesołego, spotkaj się z wesołym przyjacielem. Szczęście (...)Nie przyjdzie "samo" kiedy już skończę.... kiedy już zacznę... kiedy już kupię... kiedy już nauczę się... kiedy już załatwię......... Ono nie jest celem, jest dążeniem do celu i poczujesz je po drodze, ale tylko wtedy kiedy masz cel większy niż Twoje potrzeby i dalszy niż sięga Twój wzrok. Taki cel jest bliski Twemu sercu i droga ku niemu otwiera drzwi do szczęścia glupie to moze, ale mi pomaga

wcale to nie glupie i musi cos w tym byc ja zazwyczaj jestem osoba pogodna zawsze widza mnie usmiechnieta ale jak kazdy mam i zle dni wtedy ci co znaja mnie dobrze widza ze mam jakis problem bo juz sie nie usmiecham a to dla nich cos nowego ale zawsze po burzy wraca slonce:D wtedy organizm musi odreagowac stres i lapie mnie tzw glupawka

Gość do mika1122
:) popieram

lena czlowiek uczy sie cale zycie nie panikuj !!! ja angielski znam dobrze ale teraz na stare lata przyszlo mi uczyc sie niderlandzkiego uwierz angielski latwiejszy !!! mika 1234 a ty czemu nie chcesz wcale polskiej tv??

haha ja pierw musze tu podpytac jaki maja nr tel bo tu maja wspolny nr na 2 domy:O i jak dzwoni tel to zawsze rodzice leca odebrac

Kowal poslalam:)ale dalej niemam nic od Ciebie:( Slonko na dworze wiec pojde na rower:Dprzyzwyczailyscie sie do tutejszych rowerow?mi nadal kojarza sie z polskimi dalmkami:Pchcialam zwiesc swoj ale miejsca zabraklo:Oi musze jezdzic na tym:P