Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*TUN-SIJ*

zalety i wady tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Czy ktos moze mi polecić jakąś stronkę, na której opisane byłoby działanie tabletek, ich zalety i wady, ale tak bardziej realnie i rzeczowo. Zamierzam je stosować, ale mój chłopak jest do nich strasznie uprzedzoony. Caly czas powtarza ze to zniszczy moje zdrowiei td. Wiec zależy mi na informacjach które obiektywnie przedstawiają tabletki. Bardzo proszę o pomoc

Gość bezdzietna22
A moze twoj chłopak ma racje? Ja brałam kiedys Diane35 przez rok czasu. Teraz tego żaluje. Nie dosc w trakcie brania tabletek spadło moje libido, to teraz gdy juz ich nie biore pojawilo sie wiele innych skutków ubocznych. Chociazby puchnięcie nóg przez kazdym okresem. Wczesniej tego nie miałam. Moja ginekolog mi powiedziala że to wlasie efekt uboczny brania tabletek w przeszlosci. Poza tym to mi strasznie zmasakrowało wątrobe. Dlatego ja osobiscie odradzam zazywanie pigułek Ale to i tak twój wybór:) Pozdrawiam

Wiem, że to może xle wplynąć na moje zdrowie i jeśli tak bedzie to przestane brać albo zmienie. Mam nadzieje ze lekarz dopasuje mi dobrze tabletki, a na Diane nigdy bym sie nie zgodziła. Zadużo już slyszałam o nich złego. Nie mam zaufania do innych środków antykoncepcyjnych, jedyniedo tabletek. Dlatego chce je brac. Ktos jeszcze może mi podać informacje o nich??

Gość agniesia84
no bo diane maja duzo hormonów.... ja biore nowynette z najmniejsza iloscia hormonów i nie mam zadnych skutków ubocznych no na poczatku plamienia ale to normalne a tak to nic dobrze sie czuje, no i troszke biust mi si e powiekszył ale libido takie same mam ale to zalezy od organizmu ... moj lekarz najpierw mnie skierował na badania a potem przepisał tabletki i mysle ze dobrze sa dobrane a z tego cow iem to niestety ale większosc lekarzy nie kieruje na badania tylko od razu wypisuje recepte....

Gość dziewczyna_19
kobietki, ja mam do was pytanie. czy jesli bylam juz raz u ginekologa i babeczka zrobila mi cytologie, zbadala od srodka (i wszystko jest ok), zrobilam badania krwi(cholesterol i trojglicerydy-tez wszystko ok) i jesli jutro mam zamiar pojsc na 2 izyte to bedzie potrzeba aby babeczka jeszcze raz mnie badala? czy od razu dostane recepte na tabletki(bo taki jest cel mojej wizyty)? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

Dziewczyna 19 Skoro Cie juz badala, to nie ma potzreby, zeby robila to po raz drugi w tak malym odstepie czasu. Powinna przepisac Ci od razu pigulki.

Gość dziewczyna_19
Sunlight dziekuje bardzo za odpowiedz:)

Skoro już tak o tych tabletkach...Wiem że lekarz decyduje, ale bardzo mi zależy żeby nie przytyć i żeby biust mi nie urósł(już mam wystarczająco duży), wiecie może które by temu zapobiegły? Tak żeby zasugerowac lekarzowi??