MAJKA60 0 Napisano Lipiec 28, 2008 CZY MAJĄC GUZKI Spróbuj poszukać na Hashimoto -forum, albo poszukaj Badanie anty-tpo .może tam coś znajdziesz.Chciałabym Ci pomóc,ale nie wiem napewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy mając guzki Napisano Lipiec 28, 2008 a czy wypadaja Wam włosy? bo mi bardzooooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 28, 2008 KOCHANI JESTEM NAJSZCZESLIWSZYM CZLOWIEKIEM NA SWIECIE MÓJ WYNIK HISTO JEST O.k-;)-;)-;)-;)-;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jolka 17 Napisano Lipiec 28, 2008 Do Hala46 Ja tez teraz zazywam Cynomel, dostałam go w Gliwicach na 21 dni - 42 tabletki, 2 tygodnie przed diagnostyka mam odstawic i być bez żadnych hormonów - tak jak pisał wczesniej Marek,. Mnie udało się w internecie tylko tyle odszukać że jest to silny hormon i właściwie nie wolno go zazywac dłużej niz 2 tygodnie oraz to że jak zazywaja go osoby zdrowe to zniszcza sobie tarczyce - podobno biora to sportowcy dla lepszej formy. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa----- 0 Napisano Lipiec 28, 2008 Timonka gratuluje i ciesze się z Tobą...cały czas trzymałam kciuki Pozdrawiam :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
haLA46 0 Napisano Lipiec 28, 2008 Timonkawd moje gratulacie !!!!!!!!!!!!!!! nic wiecej nie przychodzi mi do glowy !!!!!! SUPER!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarekMarek 0 Napisano Lipiec 28, 2008 No timonka i tak trzymać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 28, 2008 DZIEKUJE KOCHANI ZA WSPARCIE... ZA TO ZE JESTESCIE(JESTESMY TU JAK WIELKA RODZINA ABY TAK DALEJ)..Z TEJ RADOSCI TEZ MAM PUSTKE W GŁOWIE BRAK MI SLOW...TAKIEGO WYNIKU ZYCZE WSZYSTKIM..POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIEKI!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sindy Napisano Lipiec 28, 2008 Witam nie oddzywałam się bo nie miałam po co moje wyniki samego usg nie są za fajne oto wynik Wielkość płatów Lewy 18x15x56mm Prawy24x25x53mm cieśń-7mm Tarczyca powiększona. Środkową i dolną część płata lewego zajmuje konglomerat niejednorodnych mas guzowatych z przestrzeniami płynowymi. W dolnej części płata prawego zmiana lito-płynowa śr.20mm do BAC, w górnej części hipoechogeniczny guzek śr. 7mm. Ktoś mi to może opisać przystępniej. Jestem załamana myślałam że będę miała tylko tego wyczuwalnego ewentualnie jeszcze jednego ale nie tyle i te nazwy nie czytałam całego forum bo nie jestem w stanie więc byłabym wdzięczna za jakąś odpowiedz. Dzięki z góry... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nula11 Napisano Lipiec 29, 2008 Do Marekgd ,dzięki za pocieszenie.Co mam zrobić , endokrynolog do którego chodzę jest jeden z lepszych, ale on ze względu na komplikacje które mogą zaistnieć odradza mi ( choć w pierwszej chwili od razu kazał operować , ale gdy zajrzał do karty że była operacja odradził ).Przecież guz i guzki nie znikną .Nie mam nadczynności , ani niedoczynności a endo przepisał mi Euthyrox N 25, czy to pomoże na guzki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga68 0 Napisano Lipiec 29, 2008 TIMONKAWD _CUDOWNIE SUPER SINDY -ja mam takze konglometary czyli kilka zmian guzowatych obok siebie, nawet nachodzących na siebie, zrób badania do końca ,masz mieć BACC ale jak z Twojego opisu zrozumiałam tej zmiany obok konglometaru bedziesz już troszę wiecje wiedziała i idź do dobrego lekarza -głowa do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga68 0 Napisano Lipiec 29, 2008 MONIA31 na wizycie miałam zakodowane, ze sie powiększyły i w sumie potem zeszło na operacje gdzie i kto. Na spokojnie usiadłam w samochodzie i zaczełam ogladac moje 3 badania USG - 2 z marca i to lipcowe i doszłam do wiosku, ze liczby wygladaja troche inaczej. Tak jak Ci pisałam wczesniej ja jestem w sumie nastwiona na operacje bo moja psyche wysiada przy takich ciagłych badaniach strasznie sie boję kolejnego USG, ewentualnej kolejnej biopsji itp takze ta rozmowa o opercji mi "pasowała" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monia*31 Napisano Lipiec 29, 2008 do Aga68 Wiec Twoja operacja to juz przesadzona?kiedy masz ja miec? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga68 0 Napisano Lipiec 29, 2008 Monia31 -radiolog nie podejmuje decyzji o operacji wiec nie mam skierowania w ręku ona tylko tak mi sugerowała tzn poleciła ( na mioje zapytanie oczywiscie) chirurga i u niego konsultacje . Teraz plan jest taki ide do mojej endo z tymi wynikami, umawiam w tak zwanym międzyczasie prywatnie chirurga i konsultuje to wszystko.Operacja nie odbędzie się tak szybko bo nie jestem zaszczepiona na żółtaczkę wiec musze tego dopilnować. Z tą radiolog troszę porozmawiałam o obesrwacji guzów, ewentualnym odrastaniu tarczycy itp. Niestety potwierdziła też to co na tym forum czytamy bardzo dużo kobiet ma guzy.Czy to Czarnobyl wychodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eleonora771 0 Napisano Lipiec 29, 2008 TIMONKAWD GRATULACJE!!!!!! Wreszcie dobra wiadomość :)))) aga68 mnie tez wydaje się ze to wychodzi nam bokiem Czarnobyl, moja endo powiedziała ze zachorowania u tych \"roczników\" jest bardzo dużo, zresztą powiedziała mi ze choroba tarczycy to kiedyś była rzadkość a dziś jest na porządku dziennym. Pytanko, czy jest tu ktos kto ma guzki i jednocześnie chorobę Basedowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 DZIEKUJE!!!!!tez sie bardzo ciesze!zycze wam wszystkim wszystkiego dobrego aby wiecej takich wyników bylo!!!Jutro swój wynik odbiera ILMAR...SŁONCE JESTEM Z TOBA MUSI BYC DOBRZE...MUSIMY TO OBLAC JAKIS DRINK WSKAZANY NA LEPRZE TRAWIENIE....BUZIAKI DLA WSZYSTKICH!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga68 0 Napisano Lipiec 29, 2008 eleonoro771 -jak rozumiem Ty juz przygotowujesz sie do operacji?i fizycznie i mentalinie jak rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarekMarek 0 Napisano Lipiec 29, 2008 timonka tylko nam teraz nie zniknij :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarekMarek 0 Napisano Lipiec 29, 2008 Nula 11 Kiedyś był taki film- "Na kłopoty Bednarski" Na twoje kłopoty lekarstwem jest dr Włoch z KO w Giwicach-chirurg od rzeczy niemożliwych. Myślę że twój problem to dla niego żaden problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eleonora771 0 Napisano Lipiec 29, 2008 aga68 tak ja już się przygotowuje, jeszcze miesiąc i też będę podwójnie uśmiechnięta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAJKA60 0 Napisano Lipiec 29, 2008 TIMONKA-to mamy kolejny sukces w grupie!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAK TRZYMAĆ Cieszę się razem zTobą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nula11 Napisano Lipiec 29, 2008 Marekgd nie słyszałam o Takim dr., może dasz mi więcej szczegółow.Muszę się tego chyba szybko pozbyć,tylko co wtety do końca życia brać lekarstwa z braku tarczycy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eleonora771 0 Napisano Lipiec 29, 2008 nula11 ja ostatnio doszlam do wniosku ze wole brać leki na tarczyce niż zamartwiać się guzkami, z lekami sobie poradzę ale z guzkami mogę nie mieć tyle szczęścia a wolałabym przestać się już martwić ponawiam pytanie - czy ktoś z guzkowców choruje jednocześnie na Basedowa? bo spotkałam się tylko z hasimoto a jestem ciekawa czy późniejsze leczenie jest takie samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eleonora771 0 Napisano Lipiec 29, 2008 nula11 ja ostatnio doszlam do wniosku ze wole brać leki na tarczyce niż zamartwiać się guzkami, z lekami sobie poradzę ale z guzkami mogę nie mieć tyle szczęścia a wolałabym przestać się już martwić ponawiam pytanie - czy ktoś z guzkowców choruje jednocześnie na Basedowa? bo spotkałam się tylko z hasimoto a jestem ciekawa czy późniejsze leczenie jest takie samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kacha23 Napisano Lipiec 29, 2008 Hej wszystkim!miałam operacje tarczycy miesiąc temu wyniki sa dobre,mam pytanie do dziewczyn,czy po operacji spóźniał Wam sie okres? Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 hej-;))MARKU spokojnie nie znikne jeszcze z Toba piwka nie wypilam hehhe-;))a tak naprawde juz tak sie tu do was przywiazałam ze nie wyobrazam sobie zycia bez tego forum to dlamnie jak sniadanie hehe..poznałam tu wspaniałych ludzi którzy mi pomogli w ciezkich chwilach jestescie KOCHANI!!!a ty MARKU nawet nie wiesz ze to ja cie nazwałam panem doktorkiem i tak juz zostaniesz b o tyle wiedzy co ty posiadasz to nie jeden lekarz tego nie ma.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 KOCHANI TRZYMAJCIE KCIUKI ZA NASZA ILMAR JUTRO ODBIERA WYNIKI HISTO>>> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 kacha 23-;)ja akurat dostalam co do dnia...ale musisz sobie poczytac bo jakas dziewczyna tu na forum opisywała o tym...pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 MAJKA60-;)miło mi to czytac dzieki -;)))tez bardzo sie ciesze ale jeszcze bardziej bede sie cieszyc jak ilmar zadzwoni do mnie i powie hurrraaa-;))wtedy juz wede podwojnie szczesliwa...buzka pozdrawiam cie serdecznie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość timonkawd Napisano Lipiec 29, 2008 NULA11-;)moje zdanie jest takie ze lepiej brac do konca zycia tabletki niz miało by byc zapuzno....ja tez jestem juz trzy tygodnie po operacji i luzik pierwszy tydzien czułam sie troszke nie ciekawie ale to normalka tak musi byc i tez do konca zycia bede lykac tab bo mam usunieta cała tarczyce...przemysl to(bo ja idac na operacje nie myslalam ze bede musiala lykac tab do konca zycia bo to dla mnie nie problem...problemem byl wynik histo zeby nie było skorupnika ale na szczescie zdazyłam przed nim....ty tez nie zwlekaj)pozdrawiam i milej nozy zycze bo rozpisalam sie jak nigdy ..-;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach