Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

mnie do zgierza zawiezą samochodem to jakieś 4 godziny spokojnej jazdy Pani do które dzwoniłam powiedzieła że jak będę po 9 to też się nic nie stanie będę 5 trzymać za Ciebie kciuki ale wiem na 100% że jest super dobrze jak wrócisz to się odezwij bo Ty chyba jedziesz tylko na krótko

Gość gość
Witam Was serdecznie, trafilam na Wasz temat zupelnie przypadkiem. Moja mama mieszka w Zgierzu, wczoraj dowiedziala sie ze ma piec sporych guzow na obydwu platach tarczycy. Na g**** szukam dobrego endokrynologa w Lodzi lub Zgierzu, ktory zrobi biopsje. Czy macie moze kogos godnego polecenia? Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze mnostwo zdrowka!

witaj gościu przykro ale ja jestem z Gdańska a do Zgierza jadę tylko na leczenie jodem w Gdańsku mam dobrego endokynologa ale w Zgierzu będę dopiero pierwszy raz spróbuj wejść na forum rak tarczycy tam może Ci ktoś pomorze

Maria to dobrze że jedziesz z kimś będzie ci trochę lepiej, jadę na wizytę kontrolną tego samego dnia wracam na pewno się odezwę , ja też będę trzymać za ciebie kciuki ,najgorszy jest ten stres , do jakiego endokrynologa chodzisz w Gdańsku

Gość doktor Kosiński przyjmuje w łodzi nie wiem czy w Zgierzu ,polecam nie wiem czy robi biopsje usg napewno

do endokrynologa chodzę na Morenie do Kazmirowicza bardzo sympatyczny cierpliwy i wszystko dokładnie wytłumaczy na NFZ ale jest dobry jest lepszy ale tylko prywatnie przyjmuje w MSWiA w Gdańsku nazywa się Osęka oprócz tego właśnie on operuje w MSWiA

Maria miałam być operowana przez dok.Osękę, słyszałam same dobre opinie ,ale zdecydowałam się na szpital w Redłowie, bardzo ,a nawet najlepszym endo. w trójmieście jest dok. Mizan-Gros przyjmuje prywatnie w gdańsku lista dla nowych pacjent ow jest zamknięta ,ale uparty na pewno z czasem się dostanie

Ta Pani doktor przyjmuje nie daleko mojego mieszkania ale jak dzwwonłam w zeszłym roku w maju to nie było możliwości się do niej dostać a mnie zależało na czasie właśnie wtedy wyszła moja tarczyca i trafiiłam do guwnianego endo nawet nie zrobiła biopsji bo powiedziała że guzków jest za dużo dpiero w czasie operacji okazało się że jest skrupiak no i tak to sie zaczęło ten endo do którego teraz trafiłam też jeest nie zły a ponadto to najważniejsze jest żeby być pod dobrą kontrolą zobaczymy dalej jak będzie

kurna olek tyle się napisałam i nie przeszło więc jeszcze raz u mnie moja doktr pierwszego kontaktu wwysłała mnie na usg i wyszły guzki jeden w cieśni do tej Pani doktoro której piszesz przyjmuje niedaleko mojego mieszkania ale w zeszłym roku nie dało rady się do nej dostać

u mnie w zeszłym roku moja pierwszego kontaktu wysłała mnie na usg

jednak przeszło więc w skrócie wiesz jakie były moje początki z tarczycą a że już miałem styczną z tym skorupiakiem więc zależało mii na czasie bo człowiek jest wtedy bardzo nerwowy bo wie że czym prędzej tym lepiej

U mnie było tak tydzień temu tyle się napisałam i nie weszło tylko po jednym zdaniu, wiem że dok. Mizan przyjmuje nowych pacjentów co jakiś czas wtedy na sekretarce ich telefonu jest nagrana wiadomość że można się zapisać danego dnia jakby się uparcie dzwoniło to by się człek dostał ,dok .też świetnie ustawia hormony

mam przed sobą dopiero początek zobaczę po leczeniu w Zgierzu u tego mojego endo zmienić zawsze można

najgorsze jest to czekanie na leczenie już chciałabym mieć to za sobą słuchaj czy ta woda na oddziale może być gazowana czy musi być bez gazu

tak najgorsze jest to czekanie ,woda najlepiej niegazowana ja miałam też o smaku cytrynowym brrrrrrrrrrrrrrrrrr jak sobie przypomnę

Gość Maria60
kurna ja wolę gazowaną ale jak trza to trza przestawi się na niegazowaną to tylko 5 dni mam nadzieję że na 5 dzień wyjdę do domu

Ty też już nie długo jedziesz a powiedz mi co jaki czas musisz jechać na kontrolę jak jest na początku z tego co wyczytałam to za 6 miesięcy będę jechać na następny jod i potem jak

teraz jadę raz na rok do kontroli ,badania usg Tsh ,tg ,anty Tg jak wszystko ok to przypuszczalnie wizyta za rok lub mogą też skierować na diagnostykę po jodzie leczniczym będzie diagnostyka średnio za pół roku tyle też działa jod (jod leczniczy większa dawka ,diagnostyczny mniejsza ) na diagnostykę a piać odnowa odstawiasz hormony niektórzy dostają zastrzyki i nie odstawiają hormonu pobyt jest wtedy dłuższy o dwa dni zastrzyki dostają osoby młode lub z małym zaawansowaniem raka nie wiem czy do Zgierza jedzie się na wizyty ambulatoryjne jak do Gliwic czyli co rok inni co dwa lata jak coś lekarzy niepokoi pacięci stawiają sie nawet co dwa ,trzy miesiące

wiesz to ja chyba tak mniej więcej wiem co mnie spotka i co mnie czeka,a le wydedukowałam że chyba wyjdę dopiero w poniedziałek czytałam na innych forach wpisy kobitek które były w Zgierzu zobaczymy mam letkiego nerwa jutro mam komisję u niepełnosprawnych

Gość Stasia0325
Mario60 ja z mężem leczymy się u dr Orzechowskiej. Mąż czeka na operację u dr Osęki ma ternin na koniec maja. Ten lekarz operował mojego teścia w wieku 82 lat. Mąż idzie w środę na kontrolne usg bo choć guzki były małe do wg radiologa i endo bardzo brzydkie.Jeśli przybędzie ich lub pojawi się coś niepokojącego ma się pokazać u chirurga w celu przyspieszenia operacji. Poziom tsh jest ciągle na granicy nadczynności. Męża ciągle poddusza, choć guzki były w granicach 2 cm. Zobaczymy w środę.....

Stasie jak by diagnoza się potwierdziła to niech lekarz pierwszego kontaktu wystawi kartę dilo {wiem że on może} ja też byłam operowana w MSWiA bardzo fajna opieka pielęgniarki ekstra ja miałam operację 05.01.2017 a 14.03.2017 mam leczenie w Zgierzu

ja jak szłam na operację to wszystkie wyniki miałam w normie a w czasie operacji okazało się że jest skorupiak ale jak to mówią rak nie wyrok

ja teraz leczę się u endo na Morenie a wcześniej byłam w spółdzielni lekarskie i g*******ej Pani endo ale to już za mną teraz mam wszystko przed sobą ale wiem że u mnie jak i u Was wszystko będzie ok daj znać jak wyniki u Twojego męża trzymam palce że będzie ok

gutek znowu się napisałam i nie poszło właśnie wróciłam z komisji hhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrraaaa dostałam w stopniu znacznym i kartę parkingową co prawda nie wiem na jak długo dowiem się jak odbiorę 10.03 ale i tak się cieszę

Gość Stasia0325
Mario, karta dilo jest tylko ze względu na "dobrą" biopsję lekarz nie może operować w szybkim trybie.Jak wiadomo biopsja nie oddaje prawdy. Endo dalej twierdzi,że guzy są brzydkie i po biopsji mamy nie wpadać w euforię i raczej być przygotowanym na zły wynik pooperacyjny. Jutro się odezwę

Stasia z tego co wiem od mojej rodzinnej wystarczy podejrzenie i rodzinny może wystawić taką kartę ale może nie trzeba będzie bo będzie ok i za to trzymam kciuki

Gość Stasia0325
Ogólna wystawiła kartę dilo od ręki, diagnostyka poleciała w trybie onkologicznym. Biopsja wyszła czysta i endo już nie mogła wystawić slierowania na pilną operację. Termin 9 miesięcy, jak donoszona ciąża

kurna do du......y taki interes ja na swoją operację czekałam od maja 2016 do stycznia 2017 u mnie wyszło to g.....o w czasie operacji a potwierdził wynik hispad też 9 miesięcy tylko ja szłam tylko na usunięcie tarczycy

Gość Stasia0325
Jest nowy wynik.Od sierpnia tarczyca urosła o 100%. Ma teraz 24,78 ml objętości. Pojawiło się wreszcie określenie "wole guzkowe"Oczywiście przybyły nowe zmiany, które powinny być dziabnięte.Jeśli zabieg ma być w maju to nie ma sensu chyba już biopsji robić tych nowych zmian.Co ma być to będzie. Zresztą lekarz dzisiaj stwierdził,że trzeba by dziabnąć wszystkie zmiany a to niewykonalne bo są na pewno inne niewidoczne w usg.Pocieszenie,że miąższ tarczycy bez zmian, węzły czyste

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się