Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mam pseudonimu

Jak szukać pracy?

Polecane posty

Gość Nie mam pseudonimu

Jest tu wiele osób, niektóre z nich same są pracodawcami, powiedzcie mi jak ma szukać pracy osoba która skończyła 40 lat, średnie wykształcenie, nie zna języków obcych na poziomie konwersacyjnym... Jak udowodnić,że nie ma się zamiaru umierać po tygodniu pracy... Czytając ogłoszenia odnoszę wrażenie, że po czterdziestce nie ma szans na znalezienie ciekawego zajęcia. A przecież do emerytury mam jeszcze ponad 20 lat, większość zakładów tak długo na rynku się nie utrzyma... A tak przy okazji może jest tu ktoś kto mi wyjaśni co to za dziwna metoda naboru do pracy. Przyjmę panią do biura, wymagane doświadczenie w administracji. Na miejscu okazuje się,że to akwizycja albo telemerketing, to teraz nie można powiedzieć jaką pracę będzie wykonywać osoba tam zatrudniona?

Gość iter
Jestem w podobne sytuacji. Chcę się podzielić swoim zdaniem na ten temat. Mam wrażenie, że pracodawcy chcą zatrudniać byle kogo. Mam kilka fakultetów: telekomunikacja, transport, informatyka, elektronika i..., oczywiście brak mi znajomości języka obcego, który bardzo często jest nie potrzebny w późniejszej pracy zawodowej. Pracodawcy zapominają, że pracownicy koło 40-tki mają większe ogólne doświadczenie zawodowe i tyle samo doświadczenia w "nowej" pracy co 20-to latkowie. Motywacja do pracy też powinna mieć znaczenie. Starsi wg. mnie mają większą motywację do pracy, ponieważ mają rodziny na utrzymaniu. Młodzi chcą tylko zdobyć "kasę" wkładając jak najmniej i próbują pracować ("nie tu to gdzie indziej"). Pracodawcy powinni inwestować w dobrych pracowników, a nie myśleć o tym jak najmniej wypłacić pensji. Stworzył się świat bylejakości. Jak tu nie dziwić się, że zalewa nas produkcja chińska.

" A tak przy okazji może jest tu ktoś kto mi wyjaśni co to za dziwna metoda naboru do pracy. Przyjmę panią do biura, wymagane doświadczenie w administracji. Na miejscu okazuje się,że to akwizycja albo telemerketing, to teraz nie można powiedzieć jaką pracę będzie wykonywać osoba tam zatrudniona? " Polska to kraj oszustów również wśród pracodawców. potem się dziwią że ktos kłamie w CV skoro oni sami ściemniają . Ja nauczyłem się takie ogłoszenia omijać z daleka i dośc szybko orientuję się że to ściemka. " Młodzi chcą tylko zdobyć "kasę" wkładając jak najmniej i próbują pracować ("nie tu to gdzie indziej"). Pracodawcy powinni inwestować w dobrych pracowników, a nie myśleć o tym jak najmniej wypłacić pensji. " może młody jest łatwiejszy do sterowania, można go " urobić" a starszy wie czego chce .... to smutne ale dla pracodawców 40 lat to duzo . wg mnie to 30 oraz 40 lat to najlepszy wiek u pracownika

Gość kasiuleczkae43
Same sa teraz ofert na telemarketerów i akwizytorów ale róznie się to nazywa, doradca klienta, przedstawiciel firmy itp, mam 22 lata i tez mam problem z praca