Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonifacja

zaswiadczenie z USC o mozności wzięcia ślubu

Polecane posty

Gość bonifacja

75 zł kosztuje takie zaswiadczenie i na 3 miesiące przed slubem trzeba iśc po nie. Czy dostaje się na miejscu czy trzeba czekac? jak było u was?

Gość prosze pomózcie mi
ponoc płaci sie ale ile to nie wiem. na 3 miesiące przed ślubem faktycznie idzie sie po to zaswiadczenie.Czy na mioejscu drukuja to tez nie wiem.

Gość dracenka***
na miejscu dostajesz i musisz iśc razem z nażeczonym, u mnie płaciłam 81 zł.

2 lata temu płaciłam 85 zł i dostałam druczek od ręki w ciągu 5 minut

a co jeżeli ja jestem zameldowana w innej miejscowości niż mój narzeczony?czy wystarczy jak pójdziemy razem do mojego lub jego USC?czy musimy do obydwu???

Gość e_mięta
Jeśli śłub będzie w mieście narzeczonego, a ty urodziłaś się w innym mieście to musisz mieć swój akt urodzenia.

Gość Piła
ja juzn bylam choc slub w paz i podpisalismy zapewnienie, po zaswiadczenia mam isc 3 mies przed slubem kosztowalo to ok 85 zl

Gość Asa78
Trzeba iść najwczesniej 3 miesiące przed ślubem bo zaświadczenie jest ważne 3 miesiące.

Gość Asa78
No oczywiście można jak najbardziej pójść później. Byle przed ślubem. ;)

i jesli to bedzie na 12 dni przed slubem to nie bedzie z tym klopotu? sorki ze tak draze, ale ja wlasnie bede mogla dopiero wtedy...

U nas płaci się 80 zł za dwa i dostaje się na miejscu od ręki, a tyle kasy kosztują te znaczki skarbowe :O i ważne są tylko 3 miesiące. Potrzebne są do spisania aktu ślubu, który spisywany jest albo dzień przed ślubem albo przed rozpoczęciem się mszy w dniu ślubu. U nas może być i jedna i druga wersja spisywania, ale zostawimy to na sobotę.

a dlaczego trzebga tam isc razem z narzeczonym?? myslałam ze kazde z nas musi to załatwic w swoim miescie. mieszkamy na 2 roznych koncach Polski a poznalismy sie na studiach. wiec powiedzcie mi musze isc tam -USC - razem z moim miskiem czy moge sama a on rowniez sam u siebie , jak to jest????????????

Gość oczywiście ze nie razem
tylko kazde w swoim miescie

Ewek nie musisz iść z narzeczonym :O przecież możecie to załatwić osobno. Tym bardziej jak jesteści z różnych miast.

Gość taka_sobie
to zaświadczenie to jedno tyle kosztuje czy dwa :( bo chyba dwa zaswiadczenia trzeba ?

no tak,akt urodzenia muszę mieć ze swojego USC ale po zaświadczenie mozemy iść razem do USC w mieście mojego narzeczonego,czy tak?

no tak,akt urodzenia muszę mieć ze swojego USC ale po zaświadczenie mozemy iść razem do USC w mieście mojego narzeczonego,czy tak?

Gość e_mięta
Tak,po zaświadczenie musicie iść koniecznie razem,nie można samemu, jest rozmowa z kierownikiem USC nt. przeszkód do zawarcia małżeństwa i należy podpisać dokumenty , które trzymacie w 3 egz. (przekazujece je później księzu).

Gość e_mięta
nie można iść osobno po zaświadczenie o okolicznościach wykluczających zawarcie zwiążku małżeńskiego, tego jestem pewna,bo mój narzeczony musiał specjalnie na tę okoliczność wziąć urlop

Gość grrrrrrrr
a jak narzeczeni sa roznych miast??? to tez ida razem do kazdego z tych urzedow czy moze tylko w jednym USC musza być

Gość e_mięta
My jesteśmy właśnie z różnych miast, byliśmy w USC w tym mieście, w którym bierzemy ślub,taki wymóg jest wg pracownika USC.

Bonifacja dziś byłam z narzeczonym po zaświadczenie z USC i niestety muszę napisać, że przynajmniej u mnie trzeba było iść razem. Bo wydawane zaświadczenie jest w 3 egzemplarzach na których są dane obojga narzeczonych. Pozdrawiam :) Babeczka pytała się nas czy jesteśmy urodzeni tu czy w innym mieście. Nie wiem jakby to było jakbyśmy byli urodzeni w różnych miastach, bo oboje urodziliśmy się w Z. Kosztowało to 85 zł.

Gość a ja też byłam dziś
i za odpis aktu urodzenia 2x20zł. zaświadczenie z USC 85zł. Przy czym przez tel. wcześniej pytałam o to ile co kosztuje- to mnie poinf. tyle że tak troche źle. Machnęła się pani jedynie o 50 zł.-no ale to drobnostka :P

Gość bllllleeeeeeeeeee
Akty urodzenia mamy, bierzemy slub w miescie innym niz adres zameldowania, gdzie mamy sie zgłosić po takie zaświadzcenie? Rozumiem, że w USC, w którym bierzemy slub. Czy bez niego nie dostaniemy ślubu? Czyli mamy takie faktyczne koszty slubu: 2x20 pln na akty + ok.80 na zaświadczenie + ok.80 na akt ślubu?

Gość bllllllllllllleeeeeeeeeeeee
I czy to zaświadczenie jest potrzebne tylko księdzu, bo bierzemy cywilny tylko.

Gość czerwcowa doli
koszty są wysokie. ja tez musze sciągać akty i oni je wyslą do USc w miescie w którym będziemy zameldowani. Potem je odbierzesz i wezmiesz i zaniesciesz tam do USC gdzie bedziesz brała slub. tak, zaswiadczenie takie musisz miec, to podstawa.