Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kraków

Kraków

Polecane posty

a po domu chodzi w pantoflach , we wrocławiu to sa eleganckie buty:o a sformułowanie \"kaszle mnie\"

kraków jeszcze nigdy tak, jak dziś, nie miał w sobie takich siły .. i może to ten deszcz, może przez tą mgłę ... :)

brawo Kolorowe;) jedna rzecz mnie rozwaliła jeszcze, jak wynajmowałam mieszkanie to pani w umowie spisała stan mieszkania (meble wypisała, ile krzeseł itd) no i w tym spisie umieściła loggia :O oczywiście nie miałam pojęcia co to, ale już jak się dowiedziałam to zaczęłam się zastanawiać jak ja niby miałabym jej \"to\" ukraść :D

ACE byłoby trudno:D:D:D ale może wyglądałaś na sprytna i wyjątkowo pazerną:P;)

stacey 🖐️ to chyba przez ten snieg w górach:O

Muachacha ukrasc loggie - dobre:) stacey🖐️ Ja nawet nie zwracam uwagi czasem, ze smiesznie brzmi dla innych ten moj krakowski slang:D i nie ma kumcium z baciarami Krak jest pikny:P

Arava, ja to w ogóle w szoku byłam jak uslyszałam o takim określeniu:O balkon to balkon - wbudowany albo wystajacy ;) pantofle też sa niezłe (ja po domu chodzę w pantoflach:) ) i ponoć już mówię z...że ;) zamiast po przemysku: ta daj spokój - dajże spokój ;) nie tajojkuje już;) ech, nie dziwota, prawie 7 lat tu jestem...

jak się zdenerwuje to mówię \"ta dajże spokój\" :D ja tego w sumie nie zauważam, tylko jak do rodziców jeżdżę to oni słyszą już różnicę podoba mi się też, że tu tak jak i w moich stronach idzie się na Rynek a nie np na starówkę

idze idze bajoku:D o czym tak bojczycie? a partykuły \"ze \" uzywa notorycznie mój wspólnik , a ja sie wściekam , że mi wydaje rozkazy:P

Kolorowe, właśnie...idze idze...tylko teraz mam zonka i się zastanawiam kto tak mówi często...ktoś z moich znajomych tego nadużywa...hmmm

a co myslicie o \"centusiach krakowskich\" ;) bo mi się wydaje, że to coś przyklejonego... znam sporo osób mieszkających w krakowie, którzy nie sa rodowitymi Krakowianami a skąpia bardziej niż przyslowiowy Krakus

witajcie, ja klikam z krowodrzy Ace - hmm tez jestem z podkarpacia ale w zyciu nie slyszalam o binie. jedyne z czego sie smiali na poczatku to z mojego \"spiewnego akcentu\". w sumie sie nie dziwie ,jak oni tu wszytscy mowia dajże, chodźże, czy zamaist trzy to ja musialam niezle zaciagac:P:D

Pewnie są z Poznania:P Jednak cos w tym jest , tak myśle , po moich obserwacjach w pracy .

Papierowe - ciekawe jak to jest z tym przyspieszeniem, ale to chyba ogólnie wszędzie tak jest ja np zauważyłam, że chyba nie umię spacerowac juz, wiecznie chodzę szybko:O borie, co ja na chodnikach przeżywam jak ktos się wlecze a ja nie mogę go ominąć:Ozwłaszcza na Al.Słowackiego jak się idzie od Kleparza do Al. Mickiewicza - samochody oczywiście parkują na chodniku i idąc tamtędy klnę jak szewc:O

no i własnie, mnie tak zastanawia skąd to okreslenie centus krakowski...bo ja też się głównie spotkałam z \"czym chata bogata\" noo, chyba, że chodzi o moją szefową, ale ona dopiero od 10 lat w kraku i tu się dorabiała, sknera i chytruska z niej straszna:O

Kolorowe, nie fochuj tu 🌼 ;)

bardzo ładnie to powiedziałaś - miód na serce :) mam nadzieje, że po tym to Kolorowe się \"odfochuje\" ;)

Kolorowe a co robisz ta zajętą reką ;) jesli oczywiście można spytać;) mam nadzieje, że chmury przeganiasz;)

Krakusy!! Zbierać się tu i społem spiewamy kołysankę Kolorowemu juniorowi:) żeby tylko uszy mu nie spuchły:P

Już gwiazdy lśnią, już dzieci śpią, sen zmorzył twą laleczkę, (tu powinno być chyba misia;) ) więc główkę złóż i oczka zmruż, opowiem ci bajeczkę. Więc główkę złóż i oczka zmruż, opowiem ci bajeczkę. Był sobie król... ...

no wiesz Kolorowe, jako Kubus Puchatek rzecze: \"Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego (...)\" ;)

Gość a ja jestem z Limanowskiego
centrum Krakowa w sumie. Milo mi sie tu mieszka. MIeszkanko mam od strony Rekawki. blisko plant.......pare krokow i jestem na Kazimierzu na pyfku w Alchemii. Kocham Krakow.

a ja jestem... a kto go nie kocha;) ponoć na Kraków trzeba uważać, wciąga i wchłania;)