Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kraków

Kraków

Polecane posty

życia to może nie ale ortografię to przegrywam i to z kretesem :O

Papierowe, może i nikt nie patrzy ale jak patrzę i aż się czsem czerwienię jak widzę jak głupie błędy robię:O może i faktycznie tak jest, że nikt nie patrzy bo na czyjes - ja też raczej nie zwracam uwagi i w oczy mnie nie kolą:P noo chyba, że jakaś małolata w jednym wyrazie zrobi ich 3 a w zdaniu 30:P

mój rekord to w podstawówce w jednym wyrazie dwuliterowym dwa błędy ort.zamiast ów człowiek napisałam uf :) 🖐️ Nożyczki

Na szczęście nie musze korzystac z komunikacji , a jak do kolacji w rynku nie bedę mogła napic sie wina , to zostaję w domu i zrobie cos pysznego.A wogóle gdzie chodzicie na kawę? Bo ja najczęściej chyba do Botaniki , albo na czekolade do prowincji.trzymam sie brackiej:D

na kawkę to ja chodze tam, gdzei znajomi w pubach pracują:O zawsze to w miłym towarzystwie i .......gratis:P

Arava no w najbliższy weekend to kiepsko z tym winkiem będzie :) chyba że spod stołu :P

Ogólnie nie zrobiłoby to na mnie wrażenia , gdybym nie miała powodu do małego świetowanka.no ale trudno.Wprawdzie uwazam pomysł ten za mało sensowny , ale nie ma co roztrząsac tego problemu.naoije sie w domu:)lampke

Gość spiaca krolewnaaaaaaaaa
Salwator wita:)

o nie. już na kolejnym topiku komuś czegoś zazdroszczę :O toż to moje marzenie Salwator...:O śpiąca

a ja z Prokocimia, ale szukam kawalerki gdzie blizej, marzy mi sie Krowodrza, pracuje na Kazimierzu

z andzieją na trafienie w autobus wchodzę z domku:) ciekawe co się dziś będzie działo w Naszym mieście;)

Gość yenka
cześć Krakusy :)) ja też Krakuska ale od niedawna...Grzegórzki się kłaniają mam pytanko: czy ktoś może mi polecić tanie apteki w Krakowie??? Gdzie ich szukać...jak wiadomo, różnice w cenach sięgają nawet kilkunastu złotych :/ a jakieś hurtownie kosmetyków? Pozdrawiam :)

Gość rumiany Boluś
witom ! Jo zez samiuskiej Warsawy . zauroczony jestem Krakowem. pozdrawiam Krakow i jego mieszkańców.

yuka witaj - ja też Grzegórzki :D Tania apteka - na Dobrego Pasterza koło Majora - lux, najtaniej mają chyba w Kraku. Mam dość tej pogody :(

Witam, witam!!! Rodowita krakuska - Bronowice - kłania się!!! Natomiast do pracy mykam sobie codziennie na Nowy Bieżanów... więc do tych, co narzekaja na autobus 139 - w 173 jest nie lepiej :P Zwłaszcza , jak się pokonuje prawie całą trasę codziennie... :] Hehhh...kocham moje miasto i kocham chodzić \"na pole\" :):):):):):):):) Szkoda, że niestety niedługo będę musiaął je opuścić... :( Pozdrawiam!

Gość uuuuuuuuuuuuuppppppppp
;)

a flizy macie?to słowo było dla mnie dużym zaskoczeniem. Cholerna plucha:o

witam 🖐️ ostatnio też sprzątałam na kompie i wszystkie temaciki mi wywiało :O Kolorowe, nawet nie wiedziałam, że mam najtańszą aptekę pod nosem... Arava, o co chodzi z flizami...?:O

nie wiesz , co to flizy???? Kto wytłumaczy?

hmmm, wiem co to są flizy ...chyba:D ale o co chodzi z tym pytaniem a flizy macie?

chciałam po prostu tego słowa użyc :P:P na dolnym sląsku znaja tylko kafelki9.To był szok:P

ja ma problem z preclem i obwarzankiem :O dla mnie to to samo a chyba tak nie jest i nigdy nie pojmę o co chodzi:O zauważyłam tez, że znajomi którzy przyjechali do Krakowa z pólnocnej częsci Polski nie rozumieja tez roznicy między pętkiem kiełbasy a laską (dla nich laska to pałka)

Precel jest mniejszy od obwarzanka :) Flizy mam, nigdy nie miałam kafelków :P I kupuję laskę podwawelskiej:D 🖐️

ja nie miałam większych problemów ze zrozumieniem \'krakowskiego\" bo pochodzę z podkarpacia, ale znajomi właśnie ze śląska, pomorza to czsem się dziwili;) ja tez kupuję laskę, wychodze na pole (choć przyznam, że przez kilka lat mieszkaniaz ludźmi, którzy mówili dwór i wiecznie nas z tym polem poprawiali to zaczęłam mówić: na podwórko, na zewnątrz:O dla spokoju) a wiecie co to jest szaflik? :D i ciekawi mnie jeszcze bina i chałka - bina to na podkarp taka większa podłużna bułka (nie bagietka bo szersza od niej), a chałka to pleciona słodka...