Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co naszego polecacie

Tylko POLSKIE produkty!

Polecane posty

Gość draże kokosowe ze Skawy
produkty Wedla serki Ostrowia konserwy Rolnik piwo Gingers miód Apis Lublin makarony Goliard i bigos mojej mamy

Gość swiety grol
serek wiejski PIĄTNICA!!!! wymiata :D

kosmetyki: Bielenda i Dax Cosmetcs Ziaja - płyn do hig. intymnej z macierzanką "Ochrona przeciwgrzybicza"

zgadzam się. serek wiejski Piątnica jest pyszny.

Gość rumiany Boluś
najlepszy na świecie majonez z Kielc i jeszcze tej samej firmy " spolem" musztarda kielecka - super! Ceresit - Kielce ! niestety cementownie np. Malogoszcz opierd... francuzom.

Gość rumiany Boluś
najlepszy - lepszego nie spotkalem serek waniliowy " rolmleczu" z Radomia. wszystkie wyroby tej firmy np. maslanka , smietany sa super. duuuu zo lepsze od Danone , ktory nie stal nawet przy serze prawdziwym. wystrzegajcie sie tez tego truciciela o sztucznych rakotworczych barwnikach " knurr" czy " knorr"

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ginger - to z Browar Belgia, juz nie polskie:( Wyroby z mleczranii Kurów

a chociaż Redd's jest polski?

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Red's jest z Polskiej Kampanii Piwowarskiej - już nie należącej do Polaków

Gość a do kogo
:o

Gość upupuuuuuupppp

Ziaja, Bella, Bielenda, Kolastyna, Eris, Miraculum i inne ... znacie?

Zwracam uwagę,bo stosuję zasadę \"Ty dajesz zarobić mi,a ja Tobie \",a włąściciele obcego kapitału,nie dość ze wykupili właśnie te dobrze sobie radzące zakłady (no chyba że ich prezesi załatwili żeby było inaczej !),to podejrzewam ,że przez całe swoje życie kupią (być może ) polski towar który można by policzyć na palcach jednej dłoni ! Najlepsze że na opakowaniach \"obcy\"którzy przejeli polskie firmy bardzo się ukrywają ze swoim \"zachodnim\" logo i trzeba dokładnie oglądać opakowania ! Dla mnie \"spalone\" są na przykład \'Wedel,Żywiec,Wodzisław,itp

Gość Co Knuurto Świnia

Gość Rolnik-papryka peperoni
I jabłkowa-pychota !

Dokładnie, wiele zagranicznych firm sprytnie sie ukrywa pod symbolem polskiej firmy np. właśnie Wedel, Żywiec... Szkoda naszych pieniędzy, które wędrują na zachód, tak jak i z hipermarketów.:(

produkty mleczne z Piatnicy oraz firmy Jagr majonez winiary musztardy kamis oraz kaszebszczy Możdżyk z Dagomy browary rzecz jasna :) Leszek jest spoko mleko , żółte sery i ser feta z Mlekowity jogurty Bakomy i Zott wodę mineralną Muszyna oraz Dobrawa puszki rybne firmy Neptun w szcegolnosci sałatkę z makreli oraz sledzie kaszubskie papier toaletowy welwet slodycze firmy Wawel i byłego Fazera , obecnie wróciła stara marka , niestety uleciala mi z pamięci> ogórki kartuskie kapusta czerwona Braci Urbanek przecier pomidorowy z Łowicza galaretki winiary , zreszta kisiele i budynie również sos slodko -kwaśny Pudliszki wedliny z Morlin , super biała i extra krupnioczki na grila sok pomidorowy Fortuna i wiele , wiele innych :)) wszak nasza żywność jest naprawde dobra :))

Zgadzam sie z twierdzeniem, że "Ty dajesz arobić mi, a ja Tobie". Pudliszki nie są juz polskie:(

Gość młody liberał
wolę dać zarobić zachodnim korporacją niż tym śmierdzącym polaczkom,nierobom,pijakom i nieudacznikom,przynajmniej zachodnie koncerny dbają o jakośc i wygląd produktu

Gość upppppppppp

Gość Czarna Bręda z Bagdadu
Ale to te POLACZKI produkują najlepsze rzeczy i są potem wykupowane przez obcy kapitał,który potem zaczyna "obniżać koszty " tak ,że zakład produkuje CHŁAM taki jak na zachodzie !

Gość Daddy_Cool
wpiszcie w wikipedii i przeczytajcie co nestle rbi matka dzieci małych a kolejno dzieciom. Dla tych którzy nie chca czytac krótko powiem Nestle dalje odzywki matka dzieci w krajach 3 swiata i zreszta nie tylko, nowo narodzone dzieci przyzwyczajaja sie do odzywek w ten sposób tez zanika mleko matki, oczywiscie odzywy sa za darmo dawane w szpitalu koleno jak matka wychodzi ze szpitala nie majac mleka w piersiach jest zmuszona kupowac odzywki nestle czasami nawet za wieksza cene z tego co wiem ten sposób umiera 1,5 ml dzieci rocznie oczywiscie moge sie mylic w liczbach warto w wikipedii wpisac nestle i przeczytac troche o tej szwajcarskiej firmie co nie co

Ja, jak jestem w Polsce, to po chleb od razu ide do Tureckich ( Bronek Turecki - moj kuzyn ). Kuzynowa piecze wysmienity chleb, od czasu, kiedy znalazla kawalek sznurka w chlebie kupionym w duzym sklepie. Po maslo do Sosulskich, bo sami robia maslo, krowy cztery sie pasa daleeeeko od szosy. Jajka - moja mama ma dwie kury - sie niosa, paszy nie probowaly w zyciu. Dwie kury. Jedna zdechla. Miala siedem lat!

Gość annimka
Wszystko jest skazone i toksyczne,ale polska ma i tak najbardziej rygorystyczne normy w porownaniu do innych krajow. Wlasnie kuje na egzamin z toksykologii i juz zwatpilam czy cokolwiek jest zdrowe... kiedys np. nie bylo konserwantow, ale ludzie truli sie mykotoksynami (wytwarzanymi przez plesnie) czyli skazona byla maka i wszystkie inne roslinne produkty. Nie wiem co gorsze :-) Ja lubie : majonez winiary produkty z serii Ziaja dla dzieci mydlo bobas olej slonecznikowy Bartek(rzepakowy olej zawiera kwas erukowy dzialajacy toksycznie na serce) chleb zwykly (bo razowe tez skazone sa najczesciej mykotoksynami lub zawieraja mnostwo konserwantow-babcia podpytala kilku piekarzy:-) ) kawe prima (niebieska tylko) ju gurty lokalnych piekarni, danone to swinstwo! (osobiscie robilam badania) i soki tymbark

Gość annimka
Mialo byc: jogurty lokalnych mleczarni. Wybaczcie ale ze zmeczenia juz nie kontaktuje :)

Gość kurdeczko
winiary tez nie sa juz polskie. praktycznie poza jakimis malymi, obrze ukrywajacymi sie mleczarniami i masarniami, prawie cala zywnosc to Kraft :P

Gość kaszka z konfiturą
proszek do prania Dosia, nic nie gorszy od wizira serki, mleko, śmietane Mlekowity majonez napoleoński olej kujawski płyn do naczyń Ludwik cienie do oczu i błyszczyki Bell

Gość ludzie ale wedel
nie jest polski:O