Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co naszego polecacie

Tylko POLSKIE produkty!

Polecane posty

Gość ludzie ale wedel
no cadbury go wykupił już jakiś czas temu:(

chyba przede wszystkim produkty ekologiczne z gospodarstw agroturystycznych.

Gość ja to myślę
czołgi z bumaru statki ze szczecina mocznik z puław benzyne z orlenu prąd z bełchatowa

Gość ja to myślę
czołgi z bumaru statki ze szczecina mocznik z puław benzyne z orlenu prąd z bełchatowa

wydaje mi sie ze o ile zywnosc jest najbardziej w tej kwestii popularna, to juz np z ubraniami nie jest tak łatwo. wiekszosc sieciówek i tak szyje w chinach hmm ja zywnosc staram sie wybierac polska- najlepiej lokalna- piekarnie z regionu, nabiał z regionu ( mleko czasem łaciate), makarony, płatki sniadaniowe lubelli- ( chociaz to maspex wadowice chyba jest, a z kolei maspex to juz ma cos w spólnego z \"obcymi\" ), wędlina i mięsa z regionu, ciasta domowe- spod warszawy, słodycze tylko polskie ( to akurat wiem na pewno ), alkohol- piwa nie pijam, ale wina -no i tu polskich jeszcze nie miałam okazji pic, miody pitne z lubelszczyzny -pycha :) kosmetyki- hmm to róznie, czesc polskich np eris, ziaja, dax, czesc nie. ale wydaje mi sie ze zachodnie koncerny maja u nas linie produkcyjne, wiec\"czesciowo polskie \", płyn niezmiennie ludwik, proszki- zazwyczaj ariel, na srodki higieniczne nie zwracam uwagi. ubrania- hmm jak na razie przychodza mi do głowy wranglery- nawet byłam zdziwiona ze szyja w pl :)

Ja kupuję produkty zdrowsze, nie znaczy polskie. Trzeba patrzeć na etykietę i z rozsądkiem do tego podchodzić. Jedyne co kupuję co musi być polskie to piwo. Za granicą jak piłem to czułem jakby było rozwodnione, nie ma to jak mała Łomża wieczorkiem przy książce, albo TV :P

Gość magda441
Koniecznie zajrzyjcie sobie tutaj https://polakpotrafi.pl/projekt/wspieramrozwoj i WESPRZYJCIE aplikację Polskie Marki i serwis Wspieram Rozwój. Dzięki temu można otrzymać wspaniałe nagrody i dołożyć swoją cegiełkę do innowacyjnego rozwiązania, która pomoże nam wszystkim w patriotyzmie zakupowym! Ja już ich wsparłam, bo uważam, że warto!