Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co naszego polecacie

Tylko POLSKIE produkty!

Polecane posty

Mam prośbę do wszystkich Forumowiczów. Prowadzę pewne badania i potrzebne mi są informacje po jakie polskie produkty najczęściej sięgacie w sklepach? Jakie kosmetyki? dezodoranty, kremy, żele, toniki itp. Środki higieniczne i gosp. domowego? płyny do mycia naczyń, proszki do prania itp. Jaka żywność? np. czekolada, makaron, przyprawy itd. Jaki alkohol? np. piwo. Jakie są to firmy (polskie firmy oczywiście)? Czy jesteście przekonani, że to w 100% polski produkt? Z góry serdeczne dzięki:)

hehe , polski , bo wyprodukowany w naszym kraju , czy polski , bo firma nie ma wcale obcego kapitału? bo o to drugie to chyba trudno...:o

Raczej myślę o produktach polskich producentów i wyprodukowanych przez Polaków:) A piwo to hm, wiele z nich pochodzi z browarów, które nie są polskie - choć nam się wydaje, że są. A jak to sprawdzić? - od czego jest internet;) :P

Gość taki se gość
MOże ciastka w cukierniach dobre są :P

Oscypki produkcji mojego wujka i bundz. I ogórki małosolne mojej babci. Z własnej działki. A z rzeczy ogólnodostępnych - szampony Fitomed, niektóre kosmetyki Floriny, makaron z Pol-Maku, chleb z lokalnej piekarni...

No fakt, polskie cukiernie i piekarnie. Pyszności:)

a które to są produkty całkowicie polskie, bo szczerze to nie wiem, lubie kawę Nescafe, przyprawy Kamis, proszek VIZIR, płyn do prania Ariel, płyn do naczyń PUR, jogurty i desery ZOTT, mrozonki Hortex, produkty konserwowe ROLNIK i PUDLISZKI, dżemy i przecier pomidorowy tylko z ŁOWICZA, płatki i musli do mleka tylko NESTLE i EMCO, mleko ŁOWICKIE i Mlekovita, płyn do płukania LENOR, pasta do zębów Blend a Med i Elmex, farby do włosów tylko Garniera, soki do picia TYMBARK i HORTEX- zwłaszcza tymbark za ten jedyny sok winogronowy na naszym rynku, czekolady- ja coprawda nie jem ale u mnie w rodzinie je się Terravitę, Wedla, Milkę i Lindta.........itd

A, i żurawinówka z lubelskiego Polmosu, chyba jest bez \"udziału kapitału\", jeszcze... No i Perła chmielowa ;) Maślanka owocowa z Krasnegostawu ( na dzień po ;) )

Makaron POLMAK koncentrat pomidorowy ŁOWICZ chrzan REBEK musztarda tylko PARCZEW słodycze WEDEL woda NAŁĘCZOWIANKA soki HORTEX ser biały KURÓW ser żółty RYKI pieczywo,mięso,wędliny-nasi producenci warzywa i owoce z targu niestety kosmetyki i chemia zagraniczna

Gość matolek
polskie dziuchy - łatwe i tanie!!!!

Gość polskie matolki nr 1
matole:P

a jeszcze śmietana OPOLE LUBELSKIE ciasta jeśli gotowe to od SARZYŃSKIEGO lubię jeszcze biszkopty SAN

Gość matolek
różowe sweterki i różowe kurteczki generalnie wszystko różowe - dla polskich dziouch - łatwych i tanich....

Gość czy ja juz mowilam
!!!!!! polskie matolki nr 1!!!!!! i to w rozowych spodenkach...

Dzięki, ale rozczaruję co niektórych: Nescafe, Vizir, Ariel, Pur, Zott, Nestle, Lenor, Blend a Med, Garnier, Lindt, Milka a nawet Wedel Pudliszki niestety nie są polskie. Wiele naszych firm są już cześcią zagranicznych koncernów :-O Panu/i od różowych ciuszków już dziękujemy. Troszkę nie na temat piszesz:P

Gość matolek
Polskie produkty: polskie dziouchy - ich plusy: łatwe, tanie, kochoja mnóstwo kasiora naiwne minusy: gadatliwe, wyniosłe katarynki

Wiele polskich firm albo marek - już nie jest całkiem polskimi np. Goplana, Wedel, Żywiec... Czy orientujecie się w tym? Dziękuję za wcześniejsze wypowiedzi i prosze o następne.

Nie wiem czy Bella jest polska, ale jesli żel do mycia niemowląt i dzieci to tylko Belli z oliwką - nazwa hmmm Delfin - jakoś tak :D

Morgaine i Alanka 37 Wy to chyba z Lubelszczezny;) Też lubię te produkty.

Lubelszczyzny sorki:P Matka666 🖐️ Kolorowe kando :)

A czy Wedel nie byl wykupiony przez Cadbury...?

wino marki \"wino\" z osmolic robione z najlepszych zgnilych jablek ;)

No majonez kielecki :D pycha kaciaa. A o Wedlu już wspomniałam, że niestety już nie jest Polski Anusia:( Domowe alkohole to może być nie tylko wino Kirus;) Jest jeszcze np. przepyszny miód pitny robiony na Podkarpaciu przez znajomego. A środki higieniczne, kosmetyczne, gosp.dom? Czego polskiego używacie?

Bobas :D:D:D:D seria kosmetyków dla dzieci. ewentualnie Bambino - też dobra seria. Oliwka jest lux - tylko ona nie uczulała moich dzieci:D MNiestety nie wiem czy firmy produkujące są jeszcze polskie. Produkty czyszczące firmy Chemia Polska np. Magik do paneli z woskiem - naprawdę dobry...

Artykułów dziecięcych jeszcze nie miałam okazji przetestować;) Produkty z polskich cukierni, piekarni, zakłady mięsne (i te domowe)... Sery białe/twarogi, kapusta kiszona, ogórki kiszone, oscypki... Coś za czym się tęskni poza krajem. Palce lizać;) A produkty takie hm z dłuższym terminem ważności np. typu płatki, makarony, wafelki, płyny do naczyń, żele do mycia twarzy itd.? Czego polskiego używacie?

Może jeszcze się wypowiecie?