Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Czy ktoś ma LABRADORA?

Polecane posty

Gość A ILE KOSZTUJE LABRADOR
z rodowodem

Gość nie macie labradorów
pytam?

Gość j...k...d...
ja mam, coo chcesz wiedzieć?

może powiesz mi ile waży dorosły labek? mój ma 10 miesięcy a waży juz 35 kg i niem wiem, czy jeszcze urośnie, czy musze zacząc go odchudzać...

Gość j...k...d...
z tego co rozumiem masz psa, to całkiem możliwe żeby tyle ważył. ja mam sukę, więc waży 10 kg mniej, ale trzeba to stale kontrolować, bo niestety mają tendencję do tycia. jedzą wszystko i zupełnie bez umiaru.

Gość j...k...d...
rano daje jej garstkę suchego (dosłownie) i po południu ok 16:00 obiad. gotuję jej makaron, ryż lub kaszę i mieszam to z jakąś psią puszką (pół takiej średniej puszki). wydaje się, że je mało ale i tak za szczuplutka nie jest :)

mój tez je 2 razy dziennie: o 8.00 i o 16.00 Zazwyczaj karmie go sucha karmą, bo gotowanej to nie wiem ile dawać, aby nie było za mało lub za dużo...a wiadomo, ze zje ile mu się da i zawsze będzie mało. Jeśli daję mu ryż z mięsem i warzywami, to gotuję z pół szkalnki ryżu i resztę mięsa i warzyw. Ale to chyba za duzo, bo na cały dzień wychodzi, że daję mu litrowy garnek żarcia. Zupełnie nie wiem co robić, jakoś nie potrafię dobrać mu optymalnej dawki

Gość j...k...d...
ja na obiad daje swojej jeden woreczek ryżu (lub jeden woreczek kaszy itp + pół puszki psiej karmy lub jakiegoś suroweto mięska (mniej więcej daję takie porcje jak dla ludzi.....no oczywiści takich przeciętnych ;) )

to mniej wiecej tyle samo dajemy, nie wiem dlaczego mój tak przybrał na wadze. a dużo ruchu zapewniasz swojej labce? mój chętnie biega za piłeczką, ale szybko się męczy, weterynarz nie kazał mi go forsować, to nie wiem w jaki ssposób go odchudzić :(

Gość j...k...d...
dawaj mu troszkę mniej skoro nie może dużo biegać, moja może biegać godzinami (ale ma tylko taką okazję z czasie wakacji) wtedy jest taka wsamraśna, jak tylko wracam do domu robi się okrąglejsza i wtedy zmniejszam jej troszkę dawdę żarełka. z labradorami nie jest tak trudno w odchudzaniu, ja swojej na diecie zamiast mięsa, mieszam więcej warzyw......u mnie to działa. do wszystkiego dochodzę metodą prób i błędów, trzeba próbować wszystkiego. życzę powodzenia