Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akloiram

Czy skacząc na skakance schudnę???

Polecane posty

Gość akloiram

Witam mam pytanie , Czy skakając na skakance schudną mi nogi i biodra?? Ile dziennie bym musiała na niej skakać zeby zobaczyć efekty?? Bardzo mi zależy żebym schudła właśnie w tych partiach ciała, ale niewiem co jest najskuteczniejsze oczywiście oprócz odpowiedniej diety. Może któraś z was wie i mi odpowie.Pozdro. Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Gość na twoim miejscu to juz dawno
bym skakala, od pisaniny na kompie nie schudniesz........ :P

Gość hm hmmm
nie wiem czy schudniesz, ale na bank nie przytyjesz :P

Gość akloiram
Wiem ze od pisaniny nie schudnę, ale czytając posty na forum , próbuje sie motywować, czy to źle??

już był taki topik, w tamtym roku ;) zaraz poszukam i jak coś to wpiszę przekierowanie na sąsiedni link ;)

Gość kaarolkkaa
ja skacze na skakance od jakiegos miesiaca (prawie) codziennie. I efekty sa. :) wazyłam 63 kilo a teraz 57,5 kilo. przy wzroscie 163 cm ale zamierzam schudanc jeszcze i dojsc do 53 kilo. Skacze 30 minut dziennie. :) włanczam radio i w ruch idzie skakanka.

Gość akloiram
Dzięki za wypowiedzi i tą stronkę, jeszcze jedno pytanie czy liczycie ile skoków ma być?? i jak skaczecie normalnie "rowerkiem" czy "żabką" ?? Robicie jakieś przerwy?? Bo ja chyba nie dam rady bezprzerwy 0,5 godziny.Pozdro.

Gość Tluszcz zaczyna sie spalac
po 20 minutach od rozpoczecia jakichkolwiek cwiczen. Jesli wiec cwiczysz mniej niz 20 minut to bez sensu i nic ci to nie da

Gość jagoo
po 20 minutach...hahaha a to dobre...conajmniej 30 minut złotko musisz ćwiczyc zeby zacząć spalać tłuszcz

Gość gość
To osoby powyżej, Ha ha ha bo 150 kcal spala się na skakance w 10 min, pozdro dla tw wiedzy. Do akliriam, Jeżeli masz możliwość jeżdżenia na rolkach wykorzystaj ją, bo równie dobrze spadają dużo kcal co skakanka, ale głównie w okolicach nóg :)

długo musiałabyś skakać :D ale życzę powodzenia :D a może jeszcze dołóż do tego dietę ;p może wyjść naprawdę ciekawie

Gość gość
hej a ja mam pytanie czy jeśli po 1000 skokach a to jest jakieś 10 min padam na twarz to lepiej jest zrobić 500 jako rozgrzewkę i później 30 min ćwiczeń z mel b (brzuch, uda, pośladki) czy lepiej samą skakankę 1000 i to też coś da? jaka opcja będzie lepsza?

opcja jest nie katowac sie na skakance tylko wprowadzic cwiczenia interwałowe i dobra wysoko białokową diete z odpowiednia iloscią kcal.Te ciwiczenia pomagaja przyspieszyc metabolizm co zapewni wam spalenie tluszczu przez 24/7 a bialko zapewni ochrone dla miesni przez co bedzie spalany sam tluszcz a na dodatek ciekawostka jest ze bialko jest trudniejsze do przepalenia niż weglowodan co spowoduje wieksze zuzycie energii w naym organizmie co za tym idzie bedziemy szybciej chudli :)Tluszcze roslinne i omega 3 to podstawa takiej diety.Trning z ciezarami tez jest dobrym elementem przy tej diecie i w brew pozorom wcale nie beda wam miesnie rosly aczkolwiek uwydatnicie je przez co wasze sylwetki beda bardziej sexy ;) pozdrawiam i zycze powodzenia.