Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maine Coon

Ktos ma takiego kota ?

Polecane posty

Gość Maine Coon

Zastanawiam sie nad kupnem tego zwierza, chetnie dowiem sie cos wiecej na temat ich charakteru. Ja zawsze mialem psy, wole psy ... choc wlasciwie kotow nie znam ale moja dziewczyna woli kota, a ja wlasciwie chetnie sprobuje czegos nowego :) Bylem ostatnio na wystawie tych kotow i musze powiedziec ze wygladaja imponujaco, takie ... wielkie bydlaki :) Koty śmietnikowe to jakies karzelki w porownaniu z tymi kotami.

Gość sam jestes kot śmietnikowy
moja kolezanka ma 3maine coony i musze Ci powiedziec ze w jej domu jest pelno wlosow! wlosy sa wszedzie po tych kotac:o najladniejsze sa Reksy i brytyjskie:) ps i nie koty śmetnikowe tylko europejskie

rosyjskie tez:) ale reksy sa sliczne jak sa malutkie.. Ty chochliczek jakiego masz kotka?

Gość pewnie śmietnikowego

jeśli mogę wyrazić swoje zdanie - owszem, main coony są piekne towarzyskie, ale ja, wybierając kociaka, kierowałam się sercem, to nie był wybór uzasadniony wyglądem czy ceną,a tym, ze moge pomóc temu kotu. Moja Kicia (cóż za oryginalne imię:P ) ma już 5 lat, wyrosła na pięknego, czarnego, długowłosego dachowca:) i już wiem, że następny kociak będzie pewnie ze schroniska...

Gość ja mam dwa maine coony
to są najpiekniejsze i najmądrzejsze koty na świecie :) i wcale nie gubia sierści bardziej od innych kotów, tylko trzeba je od czasu do czasu wyczesać, co zresztą uwielbiają. A w domu to trzeba sprzątać i używać odkurzacza, niezależnie czy mieszka tam kot czy nie.

Wypraszam sobie śmietnikowce. Moje koty to nie jakieś tam śmietnikowce, ale przepiękne koty europejskie znalezione na śmietniku.;) Kiedyś miałam też burma sobolowego. Kochana była. Main coon to piękny kot. Podobają mi się również norweskie leśne. Zresztą... mnie się wszystkie koty podobają.;) A futro? Czymże jest unosząca się jak babie lato sierść wobec kochanego mruczącego futrzatego przyjaciela?;)

oj a mnie sie marzy maince coon albo chociaz norweski.duzo kochanego cieplutkiego futra...ale biorac pod uwage cene chyba sie skusze znowu na dachowca:)

ja też mam europejskiego- takie są najłądniejsze

a ja mam nadzieję na małe maine coonki, moja kicia ma ruję :):):)

norweskie leśne skaczą po meblach, jak po pniach drzew. a co z main coonami? też chyba lubią zabawę do późnej starośc?

Jako, że raz już pozdrowiłam wszystkich kociarzy wtrącę się, że sama mam maine coona. Jeżeli nie przeszkadza Ci to, że będziesz codziennie odkurzała a mimo tego będziesz znajdywała włosy wszędzie to polecam. Koty piękne, towarzyskie, bardzo łagodne. Mój początkowo mieszkał ze mną, teraz mieszka i rodziców, gdzie ma ogromny ogród. Jest szefem okolicy, choć zdaje się, że traci powoli władzę na rzecz młodszych kocurków. Pozdrowienia dla kocich mam!

Ile waży Chochliczku? Moja e u r o p e j s k a waży 2.5 kg a mój e u r o p e j s k i waży 5 kg (nie jest grubaskiem)[puchnie z dumy].

Gość KociaMamka
Wszystko zależy czy kociak bedzie wychodził czy nie, Maine Coony trzymae w domu lnieją cały rok często nie dostaja tak pięknego u nich "zimowego futra"

z tym linieniem to nie przesadzajcie, nie jest to jakość szczególnie uciążliwa przypadłość, jak mówiłam wystarczy choćby raz w tygodniu przeczesać futerko grzebieniem.

Gość KociaMamka
Polecam zastanowic sie nad swietym Kotem Birmańskim, ich futerko nie wymaga takiej pielegnacji, a kociaki równie śliczne. Sama mam kociczke, o bursztnowo - brązowych znaczeniach :) Wyjątkowe koty o łagodnym charakterze, bardzo absorbujące uwagę, czasami wrecz natretne w domaganiu sie pieszczot. Jednym słowem kochane

Gość świętojebliwość
chciałam powiedzieć że mein coony to też koty śmietnikowe tylko żyły na innych śmietnikach niż nasze. Osobiście mam 2 mein coony- przesmerfnie chłopaki rozrabiają- polecam. I polecam dobrze poszukać kociska bo tak na pierwszy rzut oka to kociaki kosztują z rodowodem do 1000 w zwyż , a jak sie dobrze poszuka to można znaleść za rozsądniejsze ceny. Najbardziej mnie kobieta rozwaliła jak chciała z 1 kotka 2700zł. dodam że chciałam kociaka kupić na kolanka- nie do chodowli. :D Tak więc życze udanych łowów. A i uwaga na pseudo hodowców - ci strasznie krzywdzą kociaki-i taki kociak to potem (przepraszam za wyrażenie) ma troche psyche zwaloną :(

Gość świętojebliwość
a kociaki z tego co wiem mają problemy z linieniem gdy są nieodpowiednio karmione.

Gość osoba bez nicka
Chochliczek - > paskudny :( .

Gość Link nie dziala

Gość KociaMamka
Chochliczek - przecudny kociak, zawsze szalałam za rudymi kocurkami i takiego mi własnie jeszcze brakuje ;) To mój sredni kociak, brytyjczyk. Na zdjęciu miał 4 m-ce, a juz ważył 3,3 kg. Nieźle sie zapowiada!! :P http://img95.imageshack.us/my.php?image=img14095jq.jpg

Gość osoba bez nicka
Chochliczek, mam zupełnie takiego samego. Jak był mały to chodził i paskudził we wszystkie kąty. Dlatego nazwaliśmy go PASKUDNY.

I wcale sie nie dziwie , ze tyle chciała.Mam pod opieka hodowle kotów tej rasy , czy wiecie , ze maja dziedziczna chorobe serca-kardiomiopatie przerostową? odpoiwedzialni hodowcy badaja swoje koty pod tym katem , a to koszt do 300 zł od kota!Tych kosztów jest wiecej.Wsytawy , pielegnacja , wet.Koty z dobrze prowadzonej hodowli kosztuja wiecej , takie zycie

Gość rany ludzie
no zauważyłam żę dobrze prowadzone hodowle mają sponsorowane koty :D

Gość rany ludzie
śliczne te wasze bestie są - szczególnie ten na monitorze- jakbym mojego Rozbójnika widziała

Gość ---LOL---------
A znacie jakies hodowle...? Mam wprawdzie dachowca, ktorego uwielbiam...ale zawsze chcialam miec jeszcze jednego kocura a rasa Maine Coon podobala mi sie od zawsze...Boje sie tylko jak moj staruszek kot (8 lat) zareagowalby na takie towarzystwo..?

Gość KociaMamka
Kociaki potrafią być pocieszne, mój najstarszy - przepiękny dachowiec (cały bialusi) swobodnie sobie wychodzi i tez potrafi zaskoczyć swoimi zdobyczami. Wszystkie przynosi do domu i ładnie układa na balkonie. Czasami zdarzaja mu sie małe ptaki (fe to później sprzatac :( ) ale najczęsciej ważki - te łapac najbardziej lubi. A tu lepeij widac mojego średniaka http://img164.imageshack.us/img164/3303/img14032ps.jpg

Gość KociaMamka
nie wiem czemu sie nie wyswietlają linki :(( coś knoce