Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maine Coon

Ktos ma takiego kota ?

Polecane posty

wpisz w google hodowla , maine coon , wyskoczy duż.jaki rejon Cie interesuje? Bo ja znam krakowskie.

Gość ---LOL---------
KociaMamka - Twoj kocur przynosi te zdobycze specjalnie dla Ciebie..to wyraz jego uwielbienia swojej pani..serio.. No a ze nie jestes zachwycona martwymi zdobyczami to sie nie dziwie..

Znam jednego, jest piękny, dostojny, bardzo czujny, waży 6 czy 7 kg, także jak zbierze mu sie na brykanie, przesuwa dywany, meble, o przedmiotach nie mówiąc. Po nocy śpiewa, cudownie, nie miauczy, ale autentycznie spiewa, jak otwiera drzwi to z rozmachem na całą szerokość. W kuwecie grzebie tak, ze cały żwirek jest na zewnątrz. Gubi sierść, a raczej wełnę, bo bardziej przypomina to długie włosie niż sierść krótkowłosego kota. Trzeba dużo szczotkować, zwłaszcza pod brodą. Ale generalnie jest kochany i wdzięczny, ma bardzo dużo siły, przy dzieciach wskazane obcinać pazury. Niewykastrowany kocur bywa agresywny, ale to wynika z ich półdzikiej natury. Polecam.

Gość ---LOL---------
A skad w ogole ta rasa sie wywodzi ?

Gość osoba bez nicka
KociaMamko, dawaj ENTER po linku :).

Rzeczywiście, jakby się uśmiechał.:D Mój też szczeka!:D Ale krakowskiej suchej w plastrach nie przynosi.:( Za to zabawki aportuje i łapę podaje (chociaż z tą łapą to nie zawsze mu się chce).:)

A... zdechłe myszy też przynosi, kiedy jest u moich rodziców \"na wczasach\".:o My jednak tłumaczymy to jako wyraz troski o niedołężnych, niezaradnych życiowo właściecieli.;)

Gość rany ludzie
main coony wywodzą się z amerykańskich śmietników. Serio. Pocztajcie sobie na necie troche tego jest :D

Gość ---LOL---------
Jeśli kot powraca do domu z dumnie podniesioną głową, przynosząc ci w darze uśmierconą mysz, królika czy wróbla, postępuje tak, jak nakazuje mu instynkt łowcy - dzieli się swoim łupem z kimś, kogo uważa za członka swojej rodziny. Podobne zachowanie obserwujemy także u kotów dzikich -jest ono częścią rytuału społecznego. Jeśli zatem kot przynosi ci tak cenny dar, musisz go przyjąć z należytą atencją ( hehe choc moze to byc trudne, bo osobiscie na widok myszy zarowno zywej lub martwej dostaje spazmow...:-) )

Gość Maine Coon
Oj rany, ale sie poobrazaliscie o te "koty smietnikowe" :) Nawet moja dziewczyna kazala mi tu przeprosic za to okreslenie :D No dobra, niech bedzie "europejskie". Te koty Maine Coon sa naprawde imponujace, jak bylem na tej wystawie to tam bylo pare takich "okazow" po 10 - 12 kilo, no szok ! To sa normalnie takie male tygrysy ! W dodatku podobnie ubarwione. Ludzie ktorzy zachwalaja tu te nasze europejskie koty ... po prostu nie widzieli z bliska takiego Maine Coon'a, to naprawde niecodzienny widok. Jak takie cos wylazi z klatki, czy jak go ktos niesie ... WOW ! Jestem z wojewodztwa slaskiego, jesli ktos zna strony hodowcow z tego regionu, prosze o wpisanie linku.

Widziałam z bliska te \"lewki\". To tak jak z właścicielami kundli. Mogą patrzeć na piękne dogi, dostojne bernardyny czy urocze jamniczki a i tak będą uwielbiać swojego mieszańca.;) Mnie bardziej od main coonów podobają się koty krótkowłose i bezwłose, ale to takie nieczęsto spotykane upodobanie.;) Uwielbiam też bengalskie. Zwłaszcza odmianę centkowaną. http://uzdrowiciel.home.pl/kot3b//index.php?option=content&task=view&id=34 http://cat.fs.com.pl/koty/ben/ Zachwycam się burmami, syjamami, devon rexem czy sfinksem, ale najkochańszy jest mój łaciak znaleziony na śmietniku.:)

Chyba źle napisałam o tej \"odmianie\", ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi. CĘtki bardziej, niż rozetki.;)

To fakt maine coon to piekna rasa i najbardziej w niej podoba mi sie futerko kociakow,takie długowlose,puszyste puchacze :) Tez czytalam,ze maja czesto problemy z serduchem,ze sa podatne na choroby serducha :( Sama chciałam takiego kupic,ale los chciał,ze trafila do mnie moja pusia :) Uratowałam ja od utopienia,była taka malusi i sliczna:) jest dachowcem,ale dla mnie slicznym:) juz ma 10 miesiecy :) Teraz futerko zmienia jej barwy najasny braz z czarnymi pregami i biala krawatka,a najbardziej kocham jej rozowy nochal :D I powiem ,ze nie załuje ze mam ja zamiast maine coon,bo to wyjatkowa kicia,madra i kochana mała psotka http://img146.imageshack.us/my.php?image=mojakicia5vv.jpg *autorowi radze kupic,jesli bardzo chca własnie kotka tej rasy-są piekne,lecz delikatne i wymagajace dogladania wetetynarza,to co poradziła Arava to prawda,porozmawiaj sobie z nia dłuzej,napewno dobrze doradzi :) pozdrawiam😘

Gość KociaMamka
kocia ciocia - świeta racja, ja kociaki mam "od zawsze", jak dotad to były znajdy, ale zawsze marzyłam o duzym kocurze stad decyzja o brytyjczyku, a dalej to juz poszło (mam 3 :P ) A to mój śmietnikowiec :) : http://img83.imageshack.us/my.php?image=img02705fr.jpg

druga choroba zdarzajaca sie w tej rasie , to dysplazja stawów biodrowych.szukajac kociaka pytajcie o badania w kier.HCM i dysplazji.Ale tak szczerze , to niwielu hodowców sie decyduje-koszty. Miewaja tez problemy z nerkami , i tu uwaga do posiadaczy persów i egzotyków , oraz mieszanców tych ras- róbcie USG nerek.Policystowatość nerek dotyka włąśnie te rasy.

Jaaaki wampir rozdarty.:D:D:D [pisk radości] A ten bielutki to jakoś dziwnie czysty jak na śmietnikowca.;) Taki do białej pościeli smietnikowiec.:)

Gość KociaMamka
kocia ciocia* co za cudo!!!! :) :) Moj smietnikowiec faktycznie bielusi, ale to juz drugi białasek znajda jakiego mam. jak widac można i takiego wyszperac :D A to moja najmłodsz kociczka, birmanka: http://img236.imageshack.us/my.php?image=img13851kl.jpg

Gość Brondynka
Chochliczek- śliczny ten twój kot, podobny do mojego, tylko mój bardziej rudy, waży 5 kg i imię Kubuś już do niego nie bardzo pasuje.;) Ma 5 lat i już w całej okolicy są rude koty, a kiedyś był tylko on :)

Birmanka jest prześliczna. Tylko wygląda jak mały smutasek.;) Psa nie widać. Zły link chyba wkleiłaś. Wklej ten dla przyjaciół. PS Po mojemu Kuba pasuje do dużego kocura. Mój Kubuś Puchatek ma wymiary lwie, więc z tą maskotką kojarzy mi się to imię.;)

Gość Optymistka
boze przeciez ten drugi link dziala to o co chodzi?

Już odkryłam jego tajemnicę.;) Działa tylko w IE. No... Może nie taki ładny jak kot, ale jak na psa to całkiem, całkiem...:P Bardzo ładny Biszkopcik z niego.;)

Gość Optymistka
To moja sliczna dziewczynka i bardzo ja kocham. Ktos na topiku o brzydkim zwierzatku i jak mozna calowac takiego brzydkiego pieska. Ja swojego kocham i czesto caluje w nosek, totez nie dziwie sie tamtej kobiecie, skoro kocha swoje stworzonko.