Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ACE

ludzka niewdzieczność

Polecane posty

może to i głupie ale potrzbuje zebrać jak najwięcej powiedzeń, cytatów itp. ad. ludzkiej niewdzięczności - cokolwiek i jakiekolwiek, jakie tylko się kojarzą, wymyślone, przeczytane, usłyszane... będę wdzięczna po stokroc za każde;) 🌼

Gość xenofobia
Czyniąc dobrze, siejesz niewdzięczność

Niewdzięczność jest zapłatą świata To nieprawda, że ludzie są aż tak niewdzięczni, jak się na ogół mówi. Zapewne żalimy się tak często na niewdzięczność, ponieważ dobroczyńcy oczekują zwykle więcej, niż dają. Czyniąc dobrze, siejesz niewdzięczność! Są przysługi tak wielkie, że można je spłacić tylko przez niewdzięczność. Datek - na niewdzięczność zadatek. Niewdzięczność wobec wielkich ludzi jest cechą silnych narodów. Im większa pomoc, tym większa niewdzięczność. Większy ból niż ukąszenie węża daje niewdzięczność dziecka.

mi tylko do głowy przychodzi ironiczne \"i tak wygląda wdzięczność\" ewentualnie odpłacic pieknym za nadobne...troche złośliwością mi podjeżdża ale takie tez moga być;) słodkie zycie - bardzo chętnie bym je zebrała z różnych stron z aforyzmami, tylko tu chodzi o to, że to mają byc takie..jakby to nazwać..."ludzkie", co ludziom przychodzi do głowy, jakie mysli i co się nasuwa jak zetkną się z tematem:O

Gość upupup

a kto mnie tu wspiera i podnosi 🖐️ ;)

ech, widzę że chyba na kafe to niewdzięczności się nie znajdzie;) pójde chyba szukać jakiegos forum gdzie sami nieszczęsliwi przesiadują i niewdzięcznośc puka do nich każdego dnia, może oni się myslami podzielą;)