Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Kaśka

Ból pod pachą??!!!Guzek??!!

Polecane posty

Hej. Wczoraj zaczęłam odczuwam ból pod pacha, który nasilał się podczas śmiechu, kaszlu etc. W południe nic nie wyczułam, ale wieczorem poczułam malego guzka wielkości ziarna grochu. Dzisiaj ból nie ustapił, boli przy dotykaniu. Mam to tylko po prawą pachą. Guzek jest nadal. Nie wiem czy to zmiany powazne, czy węzły chłonne etc. Dodam,ze jestem przeziebiona i gorączka u mnie występuje. Czuje dyskomfort jak ręka jest ułożona wzdłuż ciała, jakbym coś miala pod pacha wlaśnie. Boje sie :(

Ale guzek zeby byl wiekszy musi byc najpierw maly. Przeciez on sie powieksza. A co powiecie na to,ze mnie skora swedzi przy tym wlasnie miejscu? :|

Gość tamtamtaram
a guzek jest pod skórą czy raczej glęboko? ja mialam kiedyś taki guzek-chirurg powiedział, że nic poważnego-najprawdopodobniej torbiel-od tamtego czasu(jakieś dwa lata temu) czasem sie pojawia-zwłaszcza jak jestem przemęczona lub chora-no i oczywiście boli-skoro się pojawia-to rozpycha wszystko naokoło jeśli jest pod skórą to sie nie masz co martwić, ale na wszelki wypadek idź do lekarza, natomiast jesli jest glęboko to wal do lekarza pierwszego kontaktu natychmiast-nie mówię że to coś poważnego od razu musi być, ale lepiej szybko sprawdzić....

Nie wiem czy jest glęboko czy nie. Powiem tak..jak biore inna partię skóry i badam to nie boli. Jak wezme skorę z drugiej strony to boli. Mam wrazenie, ze jak zlapie wlasnie pewna warstwe to jest ten ból. To takie cos jak zakwac lub cos podobnego. Tak jakbym miala cos pod skora wlasciwie. Nie wiem sama, ciezko wyczuc.

Ale to swedzenie nie wydaje sie dziwne? Wlasnie to miejsce mnie swedzi. A bol promieniuje na ramie troche jeszcze. Wiem,ze jestem chora , przeziebiona... Jestem umowiona do Onkologa i na USG piersi. Boje sie,ze szok :O Najgorsze,ze to spadlo na mnie w ciagu 1 dnia :(

Gość kobieto może to po prostu od
potu, antyperspirantu??? Mojemu ojcu się kiedyś od dezodorantu zrobiła wielka gula pod pachą, wielkości orzeecha włoskiego!!!!!!!:o Nie panikuj tak. Zobaczysz... Może nic na Ciebie nie sopadło. MNie tez nie raz i nie dwa bolała pacha

Od antyperspirantu? Nie wiem, wprawdzie zmienilam go ale to jakies 3 tyg temu jak nie wiecej. Czesto mnie swedzialy obie pachy, ale to w sumie przeszlo, czasem sie zdarzy,ze mam podraznione. Ale od dezodorantu taki bol? Dziwne :|

Gość Elllla
Ja też mam bóle pod pachą, pokazałm lekarzowi i on mnie skierował na mammografię i inne badania. Idź z tym do lekarza, mnie bolało miesiąc, zanim poszłam do lekarza,.

Gość jolecka1
Ja w wakacje zobaczylam pod pachą mały guzek myślałam że to będzie twarde ale było mięciutkie a w środku chyba płyn.Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i powiedział mi ze to jakaś torbiel i skierował mnie do chirurga a chirurg na oddział na który do tej pory czekam.Czy ktoś miał cos takiego pod pachą bo troche się boję co to może byc?

Gość zestrachana
Masakra.. mi tez sie zrobila taka gulka pod pachą wielkosci groszku i sie przerazilam ,bo cholera wie co to .Najpierw myslalam ze to jakas krosta ale jest zaraz pod skorą . Używalam od jakiegos czasu taniego dezydorantu i moze to od niego. Dziewczyny te kosmetyki maja rozne swinstwa w sobie, kiedys o tym czytalam. Uwazajmy co uzywamy.

Gość i have no name
ja mam takie cos pod prawą rekną i mnie od tego ręka boli i nie wiem co mam zrobic a nie mieszkam w polsce to trudno bendzie isc do doktora to nie jest u mnie az takie małem naszybciej pogadm z rodzicami ale i tak pewnie powiedzą ze to nic ;/