Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężko mi z tym...

Zakochałam się w Algierczyku....

Polecane posty

Gość Ciężko mi z tym...

Witam was. Od jakiegoś czasu rozmawiam przez skype’a z pewnym chłopakiem z Algierii. Jestem przerażona, ale czuję że zakochuję się w nim. Nie wiem co robić. Fajnie nam się rozmawia, wiem, że mnie lubi, ale raczej na tym się to kończy. Boję się, że pewnego dnia zorientuje się, że ja coś do niego czuję. Nie chcę stracić jego przyjaźni. Dlaczego musiał się urodzić tak daleko? To naprawdę fajny facet, dobrze się czuję rozmawiając z nim. Jest też uroczo nieśmiały. Czy wy macie podobne przeżycia? Ciężko mi,...

Gość czy ty naprawdę
jesteś aż tak głupia?

Gość Ciężko mi z tym...
on nie jest muzułamninem, jest chrzescijaninem.

Gość Ciężko mi z tym...
Wiem, że to tak łatwo jest być mądrym i mówić" oj jaka ty głupia jestes!!"

Gość sdrgkghknh
tak ci powiedział?a ty pewnie we wszystko wierzysz?dziewczyno jemu jest wszystko jedno jak wygladasz...jesteś europejką a więc szansa dla niego nawet koze by poderwał zeby tylko była z europy lub z ameryki...brak słów po prostuale widać musisz swoje przejsc zeby sie przekonac

Chrześcijanin w Algierii???????? Od kiedy? Może jest z kościoła koptyjskiego ale coś mi się wierzyć nie chce.

Gość rumiany Boluś
a ja uwazam , ze trza wejsc w zycie i czerpac z niego a nie byc tchorzliwie spietym jak spinacz biurowy,. no i co z tego , ze Algierczyk , czy tez Żyd czy inny jesli odbieracie na tych samych falach ze tak nawine to trza to w zyciu wykorzystac bio drugi raz sie moze nie zdarzyc uczucie. bo do wyra to sie popierdulki chetny zawsze znajdzie ale o uczucie trudno. a i odleglosc wprawdzie jest utrudnieniem ale nie przeszkoda.

Gość Ciężko mi z tym...
rumiany Boluś dzięki, Jak widać Polacy to nadal starszni konserwatyści są. choć jeden się znalazł, który otwarty jest. Dlaczego tak jest? Przecież on jest takim samym chłowiekime jak ja. Jakoś jego brat czy ojciec mają po jednej żonie. Zresztą on nie jest takim typowym Arabem, jeśli chodzi o podejście do życia i w ogóle zwyczaje. Jest bardzo podoby do typowego europejskiego człowieka, niż do Araba, który więzi żonę czy ją podpala.

Niby Boluś masz rację ale z Arabami nie jest ciekawie. Naprawdę mało jest par , którym się udało a i to po wielu przepłakanych nocach. Polecam forum Kraje arabskie na gazeta.pl ---> tam może dziewczyny Cię zrozumieją i dodadzą otuchy :) Powodzenia

nie straszcie mnie!!!!!!!!!!!!ja sie spotykam z pol arabem, ale on mieszka w Polsce i był wychowywany w duchu chrzescijanskim, nie mowie ze on tak mozco wierzy w BOga bo raczej jest sceptyczny jego stary jest musulmaninem, ale on jest tam a ten mezczyzna z ktorym sie spotykam tu z matka.......nie straszcie mnie!!!

Gość jagoo
rece opadają...w ciemnogrodzie zyjecie czy co??nie każdy mułzumanin jest Arabem...cholera najpierw moze poczytajcie troche na ten temat a potem sie wypowiadajcie...naogladali sie Rutkowskiego w akcji i teraz kazdy mułzumanin jest Arabem i w dodatku cholernie złym...dla was kazdy kto nie jest Polakiem jest na skreślonej pozycji...a Polacy to co tacy ach i och...niejednokrotnie gorsi od mułzumaninów czy innych...co z tego ze sa różnice kulturowe...na wszystko znajdzie sie wymówka...wszędzie mozna dostac bo zupa byla za slona

jagoo ja wiem o tym przeciez sie z nim spotykam!!!!!!!!chodzi mi tylko o jego ojca ktory nim jest i tak naprawde mało wiem o tamtej kulturze gdyz on jest słodkim obywatelem Polski:)

Jagoo ja odróżniam Araba od muzułmanina, Turek też jest muzułmaninem a jednak nie Arabem :) Tylko mówimy tu o konkretnym przykładzie Algierczyka. Znam wielu Arabów i muzułmanów z Egiptu, Maroko, Turcji i powtarzam jeszcze raz: Jako kumple OK, bardzo ich lubię. Wiem jednak jak wiele znaczy dla nich ich religia i rodzina. I to nie są mrzonki.

Gość jagoo
Judkall spoko ja swoją wypowiedz kierowalam do tych, którzy własnie wypowiadają sie negatywnie...choc czasem nie mają pojecia o czym tak wlasciwie jest mowa bo w zyciu nie znali mułzumanina...ja znam nawet kilku i heh przykro stwierdzic ale nasi polscy faceci sie chowaja...chodzi mi o kulture osobistą i ogólnie zachowanie

Gość jagoo
Pariss kurcze ale nie mozna oceniac czlowieka po okladce...owszem zdarzają sie czarne owce, ale powiedz szczerze czy w Polsce ich nie ma??czy to ze ktos jest mułzumaninem oznacza od razu ze jest zły, ze nie moze kochac, szanowac swojej kobiety i uczynic ją szczesliwą??nie mozna uogólniac bo chamstwo jest wszedzie...i to nie zalezy od wyznania a od tego jaki ktos jest...

kiedyś miałm koleżnakę :D zaj. laska :D była .... i ona związała się z Hindusem .... wyszłą za niego za mąż ....jakiśczas mielismy ze sobą kontakt ....teraz ślad po niej zaginoł :D

Ja nie oceniam człowieka po okładce. Mówię jej po prostu co ją może czekać. Nie powiedziałam, że niema się z nim wiązać tylko jak jest i jacy są. Decyzja zależy od niej i od tego jaki on jest. Prawdą jest też, ze często szybko pięknymi słowkami i gestami nas czarują a później--->Życie . Wiem jak jest bo naprawdę znam wielu i w wielu sytuacjach ich widziałam. Też lubię w nich luz, i to , ze odrazu mówią co myślą a nie jak nasi polscy mężczyźni po długich staraniach powiedzą, że łądnie wygladasz, zależy mi i inne bla bla. Ale spróbuj się kiedyś mu przeciwstawić lub odrzucić. Próbowałaś ? Podkreślam: Za dużo różnic , takie związki tylko dla wytrwałych bo może ale nie musi być kolorowo.

Gość jagoo
Paris widzisz mowisz ze potrafią czarowac itp...a polacy nie potrafią??nie wiesz ilu takich spotkałam...tu wlasnie sie pokazuje to o czym pisałam...wszyscy którzy nie są polakami są gorsi...ja nie chce nikogo bronic...ale moze spojrzysz na to obiektywnie, bo bronisz polaków, jakby byli nieskazitelni...a wierz mi nie są...kazdy ma swoje wady, ale trzeba poznac czloaiwka zanim sie cos o nim powie...

Ja nie bronię Polaków. Mi chodzi głównie o religię i obyczaje, które panują w danym kraju. Wiem, że są małżeństwa mieszane w Polsce (dużo w Katowicach np.) Religia jest dla nich wszystkim. Mam kolegę, z którym rozmawiam przez skype np. i on flirtuje z dziewczynami jak tylko można, chodzi na dyskoteki itd itp (uczy sie tutaj w Polsce) ale też jak rozmawiamy to nie wstydzi sie powiedziec, ze idzie sie modlic. Powiedzial tez , ze Polki sa ładne ale żony z Polski nie chciałby mieć. ciezko mi z tym----> poczytaj trochę o islamie i o zwyczajach w Algierii , byłaś w jakims kraju arabskim?

Gość Ciężko mi z tym...
Nie nie byłam nigdy w kraju arabskim, wiem co się o Arabach mówi, oglądałam wiele filmów na ten temat. Nie napisałam przecież, że już się pakuję i wyjeżdżam, prawda? Po prostu poznaję drugiego człowieka i podoba mi się to co widze. Pewnie, że rozmowy i kamerki to za mało, ale po prostu poznaję go coraz bardziej. Słyszę jak się odnosi do matki i siostry, jest naprawdę bardzo kulturalny, sympatyczny i bardzo amerykański lub europejski, niż się tego po Agierczyku ktoś mógłby spodziewać. Ja po prostu czuję się zagubiona tym co zaczynam czuć i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Gość najlepiej...
wez se tego Algierczyka to zobaczysz jaki on kulturalny :)

Gość Ciężko mi z tym...
Przcież nie każdy kto jest z Algierii, Arabii czy skądś idziej jest taki sam, prawda? Nie można każdego człowieka sądzić po milionach innych. Wśród Polaków też są kaci własnych żon, ale są i kulturalni i mili faceci. Nie mam zamiaru nigdzie wyjezdżać.

Gość henk1
Witaj, Ciekawe jakiej jest wiary ( ja nie mówié bredni ,ale jedynie konkrety ).Mieszkam w holandii i duzo slyszé o sytuacjach malzeñskich z róznych wiar.Jezeli jest mózulmaninem to nie bédziesz miala zadnej przyszlosci po wizycie w jego kraju ,a prédzej czy pózniej i tak tam polecicie.Nie wiem czy wyobrazasz sobie jakie bédzie nastépstwo po przybyciu do tej rodziny w nastépnym dniu.Ew ,spytaj sié w ambasadzie. Zyczé Tobie aby Twa milosc nie obrucila sié w pieklo i ( niestety smierc ).Jezeli on jest muzulmaninem to nie polegaj na swoim sercu i intuicji,Wiécrej nic Ci nie dodam,pa

Gość Ciężko mi z tym...
poza tym powiedział że jest dośc nadziany a to mi wystarcza żeby sie zakochać a przy okazji zawsze marzyłam o tym żeby poczuć brązową knage w moim odbycie ;)

Gość trafiłaś w samo sedno.....

Gość jagoo
henk 1 nie kazdy mułzumanin jest taki sam...jesli mamy uogólniac to prosze bardzo...Polacy to złodzieje, lenie i pijacy...wszyscy, no bo w koncu Polak to Polak...i co??

do autorki topiku, -daj sobie z nim spokój. Moja kolezanka tez zakochała sie w algierczyku i z tego powodu wacha kwiatki od spodu. Mala 19 lat, 2 lata sie znali, on tu studiował na Polibudzie, podobnie jak Saddam Husein. On tez mowił jej , że jest chrzescijaninem, jest kawalerem . Ona wyszla za mąż za niego, ślub odbyl sie z wielka pompą, ksiądz, kareta, konie, kościół. Miała 20 lat, jak wyjechał do niego- do Algierii, aby poznać jego rodzine. Po przyjeździe okazało sie, że jest 5 zoną, nie ma zadnych praw, odebrali jej dokumenty, paszport, ubezwłasnowolnili. Uciekła stamtąd szukając pomocy w ambasadzie polskiej. Powracając przez francje do polski, nie minęło jednak pół roku, jak spotkał ja nieszczesliwy, tragiczny wypadek. Poprostu we warszawie wyleciasła przez okno z 10 pietra. Swój żywot zakonczyla mając zaledwie 21 lat. Tak więc pisze to ku przestrodze dla mlodych dziewczyn. Dziewczyny dajcie sobie spokoj z MUZUŁMANAMI , oni chocby nie wiedomo jak byli uroczy, bo sa, przynajmniej bardzo sie staraja byc własnie tacy anielsko uroczy, rozbrajajacy, całujacy po rekach i nie wiadomo gdzie jeszcze. . .czesto kłamią, że sa katolikami, a po przyjexdzie do ich kraju, kontakcie z ich rodzina okazuje sie , kto kim jest!!1 Ceńcie sobie wolność i niezalezność, bo w ich kulturze zwierzeta i psy maja lepiej , niż kobiety. Lepiej jak juz nie chcesz Polaka, to znajdź sobie Anglika, Irlandczyka, lub kogoś z naszej europejskiej kultury Pozdrawiam , i przestrzegam, zainwestuj raczej gdzie indziej swoje uczucia.

ciężko mi z tym ---> http://www.arabia.alleluja.pl/tekst.php?numer=18963 Poczytaj sobie tutaj może coś się TObie rozjaśni. Jest tam też jakieś forum , nie logowałam sie ale jest temat \"zakochalam sie w muzulmaninie\" zajrzyj tam i poczytaj. Jak bedziesz wiecej wiedziec o tej religii to zapytaj Go co o tym mysli. On w Algierii nie jest chrześcijaniniem na 99,9% , tam jest kościół koptyjski jak juz wcześniej mówiłam. SPotkałam w Egipcie 3 takie osoby tego wyznania. To coś miedzy naszą a prawosławną religią. Dokładnie jednak nie wiem jakie mają obyczaje. Porozmawiaj ze swoim Algierczykiem to na pewno wyczujesz, czy Kłamie czy nie. Możesz powiedzieć mi jak ma na imię?

Gość Ciężko mi z tym...
Bardzo proszę się pode mnie nie podszywać. Ostatni wpis pod tym nickiem to czyjś wredny numer.