Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ja...............

Pytanie o Neostradę

Polecane posty

Od kilku dni mam neostradę,napiszcie mi jak płacicie: tylko abonament czy również jakieś dodatkowe opłaty np. za ilość danych itp.

Nikt nie używa Neostrady??O_O

Gość Chiara Izabella Gonzales
nie ma oplat dodatkowych

Nie ma dodatkowych opłat - jest tylko jedna, stała miesięczna opłata. Transfer jest ograniczony po jego wykorzystaniu prędkość spada, co prawda możesz dokupić dodatkowe GB ale jeżeli nie chcesz to nie musisz.

Dzięki za odpowiedz. Dużo korzystam z netu i już się wystraszylam,że rachunek będzie astronomiczny :D

Gość ja używam neostradę
ale umowa była podpisana rok temu,nie ma żadnych dodatkowych opłat,teraz podobno sie płaci za kazde dodatkowo ściągane filmy itd bo są jakies ograniczenia ale to powinno wydaje mi sie byc napisane w umowie,nie czytałaś /eś/ umowy?

Co to znaczy że prędkość spada :O bo nie rozumiem????Mam Neostradę 512 podłączone 2 kompy. Czy to,że strony otwierają się powoli to znak,że wyczerpałam limit????????

Nie sciągam filmów,używam kompa najczęściej do nauki. Umowę mają rodzice,ale byłaby draka gdyby byl duży rachunek :O

Gość fixation
jeżeli nie ściagasz filmów czy (naprawdę) dużej ilości muzyki, to nic ci nie grozi, ten limit nie jest wcale taki mały :) ja też mam podłączone 2 komputery, ściągam filmy sporadycznie, a jeszcze nigdy nie przekroczyłam limitu.

to dlaczego mój komputer chodzi jak żółw?? Dzisiaj nawed zrobilam defragnentację dysku i nie pomogło :( Strony otwierają się po 10 minut każda :( Jaka może być przyczyna?

Gość fixation
na stronie neostrady można sprawdzić wykorzystany już transfer: na górze po prawej są ikonki, wśród nich "panel" - można sie w nim zalogować i sprawdzić przyznany limit oraz sumę ściągni ętych w tym miesiącu danych

Dzięki bardzo :)

Jeżeli masz prędkość 512 to znaczy, że masz limit transferu 15 GB na miesiąc. Kiedy otwierasz strony nternetowe, czy też ściągasz coś z internetu np. filmy, muzykę to wtedy ubywa właśnie Ci tych GB i jeśli w danym miesiącu wykorzystasz więcej niż 15 to dane które będziesz pobierała z internetu - także strony internetowe będą ściągane nie z prędkością 512 ale z prędkością modemową 32 kb/s. Za ściągane wtedy dane nie będziesz płaciła dodatkowo, tylko po prostu będą wolniej odbierane. A jeśli korzystasz z dwóch komputerów to jeżeli działają jednocześnie to prędkość jest dzielona pomiędzy właśnie te dwa komputery, mniej więcej po równo. I tam samo po wykorzystaniu tego limitu transferu (czyli ściągania danych do użytkownika) prędkośc też będzie dzielona na pół.

Gość fixation
hmm...to dziwne :( przykro mi, ale nie wiem dlaczego tak się dzieje...

Dzisiaj jest końcówka miesiąca, a skoro chodzą u Ciebie dwa komputery to prawdopodobnie owy limit został wyczerpany i stąd też dłuższe otwieranie stron. Poczekaj do pierwszych dni czerwca - jeżeli nadal będzie coś nie tak to warto przeskanować komputer programem antywirusowym, z nastawieniem na wyszukiwanie robaków, spamu i programów szpiegujących przy komputerze odłączonym od internetu.

Czy znasz taki program?Najlepiej jakiś online i darmowy. Jeśli możesz to podpowiedz :)

Polecam stronkę www.dobreprogramy.pl Możesz ściągnąć z tamtąd antywirusy, a w razie jakiś problemów zapytać na forum. No i co najważniejsze to bez obaw, że przy okazji ściągania przypałęta się coś niechcianego. Swoją drogą to spytam Cię jeszcze o coś, bo to też może być przyczyną wolniejszego otwierania stron, kasujesz cookies-y?

ten panel jeszcze mi się nie otworzył:( zalogowałam się tam i czekam :( gdybym wiedziała jaki to program,to bym zaraz przeskanowała kompa. Jasne że nie może być online dopiero doczytałam dokładnie że komp ma nie być połączony z netem :O Boje się że coś narozrabiałam z tym kompem :O

Dzisiaj usunęłam całą historię ale to nic nie dało :(

Historia a cookies to zupełnie coś innego. Spróbuj skasować też cookisy. Z jakiej przeglądarki korzystasz?

Korzystam z Opery,chciałam ściągnąć Mozillę ale pisze że transfer potrwa ponad 2 doby :O Napisz mi jeszcze czego mam szukać na tej stronce dobre programy, bo nie znam się na tym tak dobrze jak Ty :)

Jak usunąć te cookies??

Opera to dobra przeglądarka, sama używam :D Wejdź w narzędzia - zaawansowane - ciasteczka i usuń wszystko co tam jest. A co do programów to Ad-adware, czy też Spybot - search & destroy, ja do tego mam zainstalowanego avasta jako główny antywirus, co jakiś czas skanuje on-line np. Pandą. I odpukać [odpukuje puk-puk w niemalowane] nie mam żadnych problemów z działaniem kompa, a po necie trochę buszuje.

aktualny transfer z prędkością 512 kb/s suma ściągniętych w tym miesiącu danych 1949.33 MB Tak jest napisane w panelu neostrady,więc to nie przekroczony limit transferu,cookies usunęłam i nadal bez zmian :O Zaraz ściągnę ten program o którym piszesz. Dziękuję za pomoc :D