Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FIZJOTERAPIA_STUDIA

FIZJOTERAPIA_STUDIA------ ŚWIETLANA PRZYSZLOSC

Polecane posty

Gość hejhejj
a ile zarobie za granica jako fizjoterapeutka?

Witam 3 lata temu zaczęłam studia -właśnie fizjoterapię.Nie skonczyłam. Trzeba być wytrwałym i bardzo sumiennym w nauce, braki zawsze wyjda-anatomie trzeba mieć w jednym palcu.Będzie potrzebna na każdym kroku i zanim się zdecydujesz przegladnij skrytpy do Anatomii czynnościowej , atlas Sobotty.Diabeł tkwi w szczegółach-niestety.To co tam znajdziesz bedziesz musiała wykuć.Kinezyterapia i fizykoterapia są oki.Łacine tez mozna polubić.Biochemia, biofizyka , biologia wbrew pozorom przyswajalna.KUM-kształtowanie umiejetności motorycznych to treningi wytrzymałościowe.Coś jak wf tylko nie wszyscy wytrzymują fizycznie.Propedeutyka bardzo miła i banalnie prosta. Ja osobiście poległam właśnie na anatomii.Trzeba siedzieć i kuc na blache .To są bardzo czasochłonne studia medyczne więc zastanów się dobrze.Bedzie cięzko. Z mojego roku tylko co 3 osoba doszła do licencjatu. Pozdrawiam Fiona z Wrocławia

Gość Fzijoterapia_studia
dziękuję Fiona,za odpowiedz:) hm, czyli jednak anatomia jest ciezka na fizjo, tak sie zastanawialam nad tym wlasnie. Msle jeszce o farmacji ale wydaje mi sie ze dopiero tam trzeba zakuwac...nio, mam nadzieje ze poradze sobie na fizjo) pozdrawiam goracO!

ja sie wlasnie bronie za 3 tyg mniej wiecej (licencjat) nie jest zle nauka jest ale przyjemna bardziej niz nudna fakt anatomia aleto na pierwszym roku sie konczy i jest czas na to zeby przysiasc a potem to juz wiekszosc praktyk i pracy na oddzialach i w innych placowkach kontakt z ludzmi a nie nude wyklady i cwiczenia co dzin w jednym miejscu!!! ja sobie bardzo chwale biora pod uwage fakt ze na 3 roku mielismy miesiaczna praktyke sanatoryjna czyli mniej wiecej miesiac wakacji w trakcie semsestru:))pozdrawiam i polecam z wlasnych odczuc napisalam

Gość Fizjoterapia_studia
dzieki! :)

Gość echhd
czyzby te,at juz nikgo nie interesowal??

Gość jdhsajkhfsf
up up up

Gość fizjoo
hej hej:) jednak zlozylam na fizjo i kosmetologie. Zobaczmymy co bedzie. czekam nainfo fizjoterapeutow pa

Gość paula88
ja własnie sie zastanawiam gdzie lepiej studiowac w poznaniu czy w bydgoszczy ta fizjoterapie?? ma jeszcze 1 wyjscie jest nim studium. wszystko zreszta zalezy od piatku:P matura z biologi...trudne sa testy sprawnosciowe na fijoterapie w bydgoszczy?? z gory dzieki za odp.

Gość Niewidka19
Witam wszystkich po latach :P zmieniło sie coś na tej fizjoterapi? Jaka ksiazke polecacie do nauki anatomi bo tak bym sie troszke poduczyła?

Gość Niewidka19
hej jest tam kto???????????????

Gość Marta przyszly mgr
hmmm fizjo jest bardzo opłacalne...mozesz pracowac w szpitalach ,w gabinetach odnowy , w sanatoriach na koloniach ,w klubach sportowych itp w szpitalu za 5 godz dziennie przez 5 dni w tyg majac technika zarabiasz 1300 majac licjencjat 1500 a magr do 2tys i wyzej.wiec mysle ze jest to super zawod w ktory satysfakcjonuje

Gość ja studiuję fizjoterapie
ja studiuje fizjoterapie pierwszy rok jest trudny... kierunek bardzo ciekawy polecam. przedmioty na pierwszym roku (2 semestry) to : anatomia człowieka, fizjologia, psychologia, etyka i deontologia lekarska, socjologia, kinezjologia, masaż leczniczy, fizykoterapia, biochemia, biofizyka, kształcenie umiejętnosci ruchowych z metodyką nauczania ruchu(w tym basen), w-f,biologia medyczna, fizjoterapia ogólna, język obcy,higiena i epidemiologia,

Gość Ten sam dylemat mam
Co powiecie o tym kierunku i lub zawodzie po tych kilku latach??Widzicie perspektywy?:)

Gość marta_południowa Polska
witam kierunek może i przyszłościowy ale raczej nie w Polsce; zarobki mgr około 1100zł na rękę za 7h35min dziennie przez 5dni w tygodniu; sama szukałam pracy w zawodzie ponad rok, trzeba inwestować w siebie, w kursy, które nie są tanie jest to praca, która daje przede wszystkim satysfakcję, tyle że z tego rodziny się nie wyżywi pozdrawiam

Gość klamerka25
praca fizjoterapeuty to bardzo ciezki zawod. najczesciej wyglada to tak, ze biegasz od kabinki do kabinki podłaczajac pacjetow do odpowiednich aparatow (ciagle rece w wodzie zeby namoczyc pooodklady co zaowocoje spewnoscia zwyrodnieniem st paliczkowych), w miedzyczasie prowadzisz cwiczenia, i wykonujesz masaze. wysuchujesz od ludzi ze taki dlugi czas oczekiwan, a i slyszysz wiele milych slow od wdziecznych pacjętow ze wreszcie uporali sie z bólem czy innym problemem. Co do zarobkow to niestety jest to bardzo przykry temat,gdyz twoja praca nie jest wynagradzana proporcjonalnie do włożonego wysiłku.tak jak juz wspomniane wyzej 1100 dla mgra jest po prostu niczym.z powodow zarobkowych rozwazam zmiane pracy czy nawet pzrekwalifikowanie sie, gdyz z takiego wynagrodzenia nigdy nie bede w stanie utzrymac sie sama.nie wspominajac juz o kosztownych kursach.a chcac byc dobra w swoim zawodzie,musisz sie jednak ciagle rozwijac.jezeli dobrze trafisz, to pracodawce ci sfinansuje50-70% kosztow.zazwyczaj dokształcamy sie z własnej kieszeni