Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teest

czy wynik testu pozytywny dał wam 100wynik?

Polecane posty

Gość teest

Gość aniolek anielski
Mi tak z czego sie bardzo ciesze:)

Gość Karolina_007
99% - idź do lekarza :)

mi tez TAK-dzisiaj potwierdził to lekarz,wyszły pozytywnie juz w 10 dni po zapłodnieniu(moze i wczesniej by wyszły,ale nie sprawdzałam;-)) 4 testy różnych firm o różnych porach dnia pokazały dwie kreski;)Pozdrawiam i zycze kresek na zyczenie: jednej lub dwóch:)

mnie nie dał, wynik był pozytywny a ciąży nie było, więc dla mnie najbardziej wiarygodne jest badanie z krwi i lekarz. Życzę Ci to czego sama sobie życzysz:)

mi tez 2testy pokazaly 2kreski a w ciazy nie bylam-przez to wyladowalam w szpitalu,bo dostalam plamienia,myslalam ze jestem w ciazy a to przeciez niebezpieczne-tam po roznych badaniach okazalo sie ze to zblizajacvy sie dziwny opozniony okres,4dni w szpitalu z powodu miesiaczki-o tym to jeszcze nie slyszalam:)

Gość zuzka333
Mój pierwszy test był zawodny. Znałam dokładnie termin owulacji i mogłam w określić termin zagnieżdżenia i miesiączki. Test zrobiłam z porannego moczu w środę przed spodziewaną miesiączką. Miała pojawić się w niedzielę. Wyszedł negatywny, ale krwawienie nie przyszło. Dopiero drugi test zrobiony w sobotę, czyli 6 dni po terminie okazał się pozytywny. Zastanawiałam się, dlaczego pierwszy test zawiódł. Przecież był zrobiony kilka dni po zagnieżdżeniu. Poprzedniego wieczoru dużo piłam i mocz mógł być rozrzadzony, a ponadto może gonadotropina kosmówkowa zbyt wolno rosła. Innego wyjaśnienia nie znam.

Gość czy to glowa czy to szczotka
Zuzka, a chlopca urodzilas może????

Gość zuzka333
a co to za aluzja?

Gość zuzka333
A co to za aluzja? Jakbyś chwilę pomyślała, to domyśliłabyś się morału, że testy bywają zawodne. A co to za różnica, że dały akurat wynik pozytywny czy negatywny. Ważne, że mylą się. Niektóre są tak czułe, że wykrywają gonadotropinę dość wcześnie, a później dochodzi do samoistnego poronienia wraz z krwawieniem miesięcznym. 40% ludzkich zarodków umiera do czasu przyjścia miesiączki i w jej trakcie i kobieta, która nie zrobiła testu nie wiedziała, że wogóle była w ciązy.

zuzka, ale zle mnie zrozumialas... chodzi o to, ze testy wczesniej wykrywaja ciąże z dziewczynkami, tylko tyle... gdybys byla w ciazy z chlopcem byloby to tylko potwierdzeniem tej tezy. dlatego pytam, moja wypowiedz nie miala byc zlosliwa...

zuzka, ale zle mnie zrozumialas... chodzi o to, ze testy wczesniej wykrywaja ciąże z dziewczynkami, tylko tyle... gdybys byla w ciazy z chlopcem byloby to tylko potwierdzeniem tej tezy. dlatego pytam, moja wypowiedz nie miala byc zlosliwa...

Gość zuzka333
Oj, przepraszam Cię, ale czasem na forum znajdzie się ktoś złośliwy, a jestem na tym punckie wyczulona. Nigdy nie daję sobie w kszę dmuchać. Lekarz nie był do końca przekonany, bo maleństwo w czasie usg było wstydliwe, ale wstępnie określił, że to może być chłopiec. Cos było widać, aczkolwiek nie mial pewności czy akurat przyrodzenie męskie. Dzięki za sprostowanie i podpowiedź.

spoko, nie obrazam się... :-)

Mi pierwszy test wyszedł negatywny. Dopiero drugi test wyszedł pozytywny. A jest mamą dziewczynki. więc nie ma reguły.