Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNUPA

Dyskryminacja młodych Mam!!!

Polecane posty

Gość SNUPA

Masz dosyć krytyki,"dobrych rad" tych,co już X dzieci wychowali? Ciągle słyszysz że robisz coś zle? Wydaje im się ,ze wiedzą lepiej,czego TWOJE dziecko potrzebuje?Ty karmisz piersią, a od rana do wieczora wszyscy Ci "butelkują" i użalają nad biednym dzieckiem bo napewno jest głodne? Mój teść powiedział nawet,że głodzę dziecko(biedactwo przybywa 300g/tydzien ha ha) Teraz się z tego śmieję,ale na początku czułam się jak najgorsza matka na świecie i to ciągłe wtrącanie i krytyka bolały mnie bardziej niż cały poród i nacięte krocze... Przecież to matka jest z dzieckiem 24h i ona zna je najlepiej,a wszystkim wydaje się,ze skoro to pierwsze dziecko to gówno wiesz. Niby robią to w dobrej wierze,a potrafią człowieka totalnie dobić!!!!!!!

Gość bassi77
wiem co czujesz,ja najwięcej takich "dobrych"rad dostałam od własnej matki.Zawiodłam się na niej bardzo.Właściwie zniszczyła mi te pierwsze najpiękniejsze chwile z dzieckiem.Małą ma już 5 miesięcy a ja nadal czuję wielki żal i nigdy jej tego nie zapomnę.

Gość Podobno zła matka
Moja mama jest kochana, ale te jej rady są rodem z epoki kamienia łupanego. Moja córcia ma 2 m-ce karmię ją piersią, a moja mama uważa, że powinnam podawać jej pokarmy w słoiczku i dodatkowo karmić butelką... dziecko 2 m-ce:( Ponadto nakupowała mnóstwo ciuszków i za każdym razem jak do niej przychodzę dodatkowo ubiera moją córkę. Ubieram córkę w body, śpiochy, skarpety i kombinezon, a mama dodatkowo nakłada jej bluzy, spodenki dziecko aż płacze tak jest jej duszno. Takie sama rady słyszę od znajomych, a o teściowej już nie wspomną bo tej baby nie cierpię. Wszyscy mają mnie za wyrodną, złą matkę tylko dlatego, że karmię tylko i wyłącznie piersią.... Boże przecież moja córka ma dopiero 2 m-ce, gdybym podała jej słoiczek pewnie skończyłoby się to pluciem i zatruciem.

Gość SNUPA
Dokładnie!!! A przecież pierś jest najlepsza dla malucha w dodatku karmienie na początku proste nie jest-te nawały mleczne,skoki wzrostowe itp!Ja nie pamiętam kiedy dobre słowo usłyszałam,ale jak widzę jaka moja mała jest szczęśliwa,to jest mi dużo lepiej. Takie karmienie to pokarm dla ciała i duszy.A z ubieraniam dziecka tez mam to samo-ogólnie mówiąc zawsze jest jej coś "ZA"(zimno,ciepło srutututu)Pieluchy tez uzywam zle bo jednorazówki,i ogólnie jestem do dupy ;) Tylko dziecko jest innego zdania,ciągle się uśmiecha i chyba niczego mu nie brakuje.

Jestem mamą 3,5 miesięcznej Julki. Nie wiem czy usłyszałam kiedykolwiek jakąś pochwałę z ust mamy, teściowej czy znajomych. Jedynie pediatra Julki jest zadowolony, no i ona sama oczywiście. Zawsze wszystko jest nie tak. Jak jej jeszcze nie było to ogólna krytyka wszystkiego, co kupuje. Ubranka złe, bo rozpinana w kroku i dziecku będzie nie wygodnie i za ciepło. Pieluchy to już standard chyba wszędzie. Nie karmię piersią, bo jestem alergiczką i dostaję leki na astmę, więc nie mogę. Mała prawie od początku dostaje Nan HA. Sama takie wybrałam po wnikliwych studiach różnych artykułów. W szpitalu dawali jej bebiko, ale wymiotowała, więc po rozmowie z lekarzem zmieniłam na takie dla dzieci zagrożonych alergią (ale nie alergików). Mała od razu je zaakceptowała. Świetnie na nim rośnie. Jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 50cm i ważyła 2760. teraz ma 62cm i waży ok 6kg. Jak dla mnie to super i lekarz też tak twierdzi. No, ale nie teściowa!!! Ona najchętniej by ją już karmiła słoiczkami. A jak powiedziałam, że mowy nie ma i że jak skończy 4 m-ce to sama będę jej gotować,bo nie chcę żeby dostała alergii (wiem, jaki to koszmar), a gotowcom nie wierzę, to się oburzyła. Największa wojna mnie dopiero czeka, bo mała jest na mleku bezglutenowym i pediatra twierdzi, że jest w grupie wysokiego ryzyka przez taką mamę i żeby nie dawać glutenu do skończenia roku, i truskawek, malin, jajek, blebleble, bardzo tego dużo. Tak profilaktycznie, bo dzieci, u których na początku alergia się nie pojawi później rzadko jej dostają, bo mają już dojrzały ukł. pokarmowy. I ja chcę postępować właśnie tak. Małej się nic nie stanie jak do 12m-cy nie zje bułki czy truskawki, a ja będę spokojniejsze. No, ale z teściową z takimi poglądami to będę miała przeprawę. Ale się nie dam dla dobra Julki!

Gość Aścia
Moja mama jest najwspanialsza i najukochańsza, ale w kwestii wychowania dziecka nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Przykłady: Mój synek ma skazę białkową nie może dostawać jogurtów, lodów bo od razu ma wysypkę a mama mimo to nie rozumie tak "nowoczesnych chorób" i mój synek zawsze po wizycie u niej wraca cały w kropkach:(Poza tym stomatolog kazał ograniczyć spożywanie słodyczy, bo przez to psują się mojemu dziecku zęby- tego mama też nie rozumie i przyjeżdża do nas obładowana ciasteczkami, batonikami itp.