Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasadena

Powinni wprowadzić zakaz wyjazdu absolwentów za granicę

Polecane posty

Gość pasadena

do pracy na 5 lat po skończeniu panstwowych studiów. My płacimy podatki na ich naukę, to niech przydadzą się w kraju, studia medyczne, czy prawnicze do tanich nie należą. Jak chcą jechać za granicę do pracy to niech tam studiują.

Gość chyba ci zal
dupe sciska ze ty nie mozesz wyjechac albo co?? w polsce nie ma przyszlosci, sama bym wyjechala jakbym miala okazje, lepsze to niz siedzenie po jak to nazywasz drogich studiach na bezrobotnym, zastanow sie a potem zakladaj bzdurne topiki

Gość pasadena
ja mam prace i nie narzekam, mimo tego, ze zarobki marne, żal mi dupy nie ściska, bo nie ma za czym, nie zamierzam nigdzie wyjeżdzać jak państwo sponsoruje szkolłę, to może należałoby to jakoś "odpracować"? HĘ!!!!!!!

Gość do załozycielki
przesadzasz.Kształcenie dziecka jest wydatkiem rodziców i takie pieprzenie o podatkach mozesz sobie darować.Ja studiowałam 20 lat temu i wiem ile to wyrzeczeń kosztowało moich rodziców,ogólnie było ciężko.Jeżeli nie ma pracy w Polsce jestem zdecydowanie za i gdybym w tej chwili kończyła studia nie zastanawiałam bym się nawet przez moment co mam zrobić .pozdrawiam

Gość tyjit67i87
to znajdz mi prace w Polsce, w dużym mieście:)to wtedy zostanę. Za granicą zarobie dużo więcej:) nie bede tu tyrać za 800zl. Mam juz wize , dostalam i mykam sobie USA, praca zalatwiona wszystko na mnie czeka:)i zarobie dużo więcej-LEGALNIE wiec niby czemu mam z tego zrezygnowac????podatki placimy nie tylko na studentow ale i na mordercow i zlodzieji i na zasrana policje ktora zajmuje sie pierdolami typu przejscie nie po zebrze zamiast sie zajac porzadkiem jakiego szukamy. Wiec mi tu nie pierdol z wielkim obruszeniem, moze takie masz zdanie bo zal Ci dupe sciska, ze inni daja rade dac stad noge a Ty tu zgnijsz w tym kraju za grosze

Gość topiku autor
Ludzie, co to za bzdurny temat, jakie zakazy dla obywatela, przecież wiemy, jakie są lekarstwa na nasze bolączki ekonomiczne, przecież inni już przeszli przez ta drogę, wystarczyło wsiąść te przykłady w drugiej połowie lat 90 i dziś byli byśmy w zupełnie innym miejscu, powtórzyć można po raz milion: Irlandia, Hiszpania, Portugalia, poczyści Grecja, to są przypadki znane wszystkim, Czechy, Słowacja, Słowenia, a ostatnio Łotwa i Estonia, Litwa chyba też źle nie stoi. To tyle.

autorko, nie zapominaj również że rodzice tych studentów tak samo płacą podatki!!!

Gość to powiedz mi co mam po matmie
robić, jak nie wyjechać? :-O

Gość mihu07
to niech wprowadzą płatne studia