Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dieta a samopoczucie

Dieta dodająca energii! Wejdź!

Polecane posty

Jakie potrawy wpłyną pozytywnie na moje samopoczucie? Brak mi energii, nie mam na nic sił, jestem ospała.. słyszałam, że to co jemy, ma na nasze samopoczucie ogromny wpływ...

Gość może WĘDLINY mają zły
wpływ? mówie na podstawie własnej obserwacji samej siebie:) od jakiegos czasu przestałam jeść na śniadanie kanapki z wędliną (teraz jem z różnymi serami) - czuję więcej energii i mam więcej siły do robienia czegokolwiek oczywiście jadam na obiad ryby albo filet z kurczaka, bo zupełnie nie powinno ise rezygnować z mięsa, ale z tego co wiem w wędlinach są same świństwa więc może Ty też spróbuj?:)

podobno w naszym klimacie nie powinno się jeść zbyt wiele produktów wychładzających organizm, typu jogurty, kanapki, cytrusy i soki z nich, za to powinno się jeść dużo gorących zup, rozgrzewających przypraw typu goździki, cynamon, oregano, chilli, imbir itp. do tego trochę ruchu i powinno być lepiej :)

Gość mnie juz nawet kawa nie pomaga

Gość kawa to wypłukuje magnez
z organizmu moze dlatego nie czujesz się najlepiej?

Może warto postawić na jakies witaminy? Co polecacie, zwykły falvit mi pomoże? Bo jesli chodzi o sport to uprawiam regularnie rano- słyszałam, ze sport rano dodaje energii, ale jakoś tego nie odczuwam- potem prysznic zakończony chłodnym strumieniem, który też niby dodaje witalności. Mam już dość tego braku ochoty na co kolwiek...

Gość może wędliny mają zły
mnie Falvit nie pomagał:O kupiłam w końcu Biomarine - kapsułki z olejem z wątroby rekina i dopiero teraz czuję, że to coś mi pomaga (biorę już 3 tygodnie) :) drogie, ale warto:)

kapsułki Biomarine- drogie, tzn. ile kosztuja? A z naturalnych metod?

Gość moze wędliny maja zły
za 90 kapsułek zapłaciłam 50zł

dzięki, to może wypróbuje, bo mam juz wszystkiego dość!

Gość może wędliny mają zły
mam nadzieję, że pomoze Ci, bo ja też ostatnio byłam ciągle zmęczona, brałam Falvit, rutinoscorbin żeby tak się nie przeziębiać i nic nie pomagało poza tym zawsze jak jadłam za mało mięsa to zaraz miałam anemię, a teraz spoko naprawdę czuję sie lepiej:) więc może to Biomarine mi pomogło:)

Gość jetadoremucho
Sztuczne tabletki nie poprawia Ci samopoczucia. Jedz produkty o niskim indeksie glikemicznym, duzo warzyw(jak lubisz) i owocow(rezygnowanie z owocow to glupota), nie pij kaw ani napojow slodzonych, pijaj duzo wody lub wody z cytryna, herbaty zielonej(ale takiej lisciastej z herbaciarni), uprawiaj jakis sport lub ewentualnie chadzaj na godzinne spacery, a zobaczysz, ze bedziesz sie swietnie czula. Nieprawidlowe jedzenie i picie potrafi wyssac z czlowieka cala energie.

Gość juuudytka
Hej Mi kefir poprawia humor ale nie na czczo bo wtedy powoduje że jestem przez cały dzień głodna. Banany też poprawiają samopoczucie.

Gość moniasloneczko
Ja tez jestem anemiczna, źle sie czuje, nic mi sie nie chce. Zdaje sobie sprawe, ze prowadze zly tryb życia, ale nie wiem jak to zmienic. Nie jem w ogole miesa i chyba to jest główna przyczyna braku energii:( Wygladam niezdrowo, jestem blada, najprawdopodobniej brakuje mi żelaza. Pomózcie!!!

Gość ________________
Pij Balsam Kapucyński.

Gość maja 4
monia ,żelazo masz w pomidorach, bananach, gorzkiej czekoladzie, brokuły ruszaj się na powietrzu po diabła wam chemiczne witaminy, organizm syntetyzuje z pokarmu

z definicji witaminy to zw, których organizm sam nie może wyprodukować...

Gość gość
Lekarstwo na taki stan: dwie godziny ćwiczeń po pracy (rower,bieganie,basen, siłownia, fitness - czy co tam lubisz), ale takich konkretnych! Do padnięcia na twarz ze zmęczenia. Potem prysznic, dobra, zdrowa kolacja, żadnego alko. Porządny sex przed zaśnięciem. Rano człowiek się budzi w świetnym nastroju z gigantyczną ilością energii do życia. Wiem co mówię. Sam byłem przez jakis czas w depresji. Po zamówieniu oczyszczenia aury ze strony http://energiaduchowa.pl zacząłem czuć się lepiej i uprawiać sport. Teraz jestem pełen zycia.

Gość PawelPT1000
Ostatnio czytałem o podbojach Dżyngis-Chan i jego roślinie która dodawała mu energii. Prawdopodobnie swoje podboje zawdzięcza właśnie temu korzeniowi. Dżyngis-Chan gwałcił codziennie po kilkadziesiąt kobiet. Było to wielkie obciążenie dla jego organizmu. Dodatkowo korzeń marala dawano koniom i dzięki czemu były wstanie pokonywać o wiele dłuższe dystanse. Podczas Olimpiady w Seulu w 1988 roku korzeń mara, służył Rosjanom jako „Legalny Doping”, dzięki któremu zdobyli większość medali. Zalecam zakupić sobie i brać przez dwa tygodnie. Też coś podobnego znalzałem na tej stronie http://mamenergie.pl/sekret-czyngis-chana-jadl-podbijal-swiat/

Gość Dietetyk VITAGENUM
Badania genetyczne są nieocenionym wsparciem ułatwiającym wybór odpowiedniej diety. To w naszym DNA jest zapisane, m.in. czy mamy wrodzoną skłonność do otyłości oraz jakie geny odpowiadają za nasz apetyt. Wyniki badań pokażą, m.in. jak skomponować właściwą dietę, ile powinieneś jeść białek, tłuszczów i węglowodanów, z jakich produktów zrezygnować, a które są dla Ciebie wskazane, jaki rodzaj aktywności fizycznej ułatwi Ci zrzucenie kilogramów. Wszystkim, którzy chcą uzyskać odpowiedzi na podobne pytania, zalecam skorzystanie z badania „Otyłość” laboratorium Vitagenum. Z kolei osoby, które chcą zadbać o swoje samopoczucie i zdrowie, zachęcam do przeprowadzenia badania „Fit On” lub „Fit Ona”. Dzięki nim dowiesz się jak maksymalnie wykorzystać tkwiący w organizmie potencjał oraz jakie czynniki w największym stopniu wpływają na zachowanie prawidłowej masy ciała, jaki rodzaj diety i aktywności fizycznej jest wskazany właśnie dla Ciebie: czy lepiej sprawdzasz się w sportach siłowych czy wytrzymałościowych, w jakich dyscyplinach masz największe szanse odnieść sukces, które produkty są najlepszym źródłem witamin, czy też jak skutecznie łagodzić problemy związane z cerą i zdrowym wyglądem skóry. Przeprowadzenie badań jest bardzo proste. Zestawy zamawia się przez internet do domu, pobiera próbkę materiału genetycznego, a następnie odsyła się do laboratorium, gdzie analizują je specjaliści. Wyniki otrzymuje się drogą elektroniczną. Dietetyk VITAGENUM.