Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwudziestojednolatka

Odstawiłam Diane35, tłusta cera i pryszcze powróciły. Wrocic?Brac co innego?

Polecane posty

Gość dwudziestojednolatka
help help!

Gość letni deszcz
co dyskusji powyzej dołaczam sie. Kosmetyczka może zarazic np Groknowcaem złocistym- najczęstsza przyczyna trądziku bakteryjnego , który jeżeli jest jakas malenka luka w systemie odporościowym lub zaburzenia hormonale to starsznie wikła tradzik i utrudnia jego leczenie . Więc każda z was mozę mieć racje. I wtedy stosuje sie leczeni skojarzone- antybiotyk na gronkowca- na objawy , hormony na leczenie przyczyn.

Gość prosze odpowiedz
ale co robic zaczac brac inną antykoncepcję? lzejszą niz diane?

Gość letni deszcz
ja własnie tak miałam. Brałam Diane ok 1.5 roku, na poczatku było dobzre , potem zaczeły sie pojawiać małe syfki i pojedyncze pryszce. Zmieniłam Diane na Yasmin, i od razu poszłam do dermatologa- on tez zalecił mi Yasmin plus antybiotyki , bo okzałoa sie po badaniu bakteriologicznyjm ,ze mam tą bakterie.

Gość a kiedys przyjdzie czas
ze bedzie trzeba odstawić tabletki i wtedy nie dość ze tradzik wróci ze zdwojoną siła (albo przekształci się w trądzik androgenny) to jeszcze bedziecie miały spieprzoną gospodarkę hormonalną, która powoduje dużo gorsze skutki ubczne niż trądzik :O lepiej odstawić póki czas i przeczekać okres wysypu, a potem miec spokój. Musi do was dotrzec, ze tabletki tylko tłumią pryszcze, a nie lecza trądziku!

Gość letni deszcz
a i owszem wiem wiem, sama mysle o odstwaieniu, ale trzeba to robić z głową i stopniowo a nie gwałtownie. Gdbymym od razu odsatwiła Diane która jak widomo jest najsilniejszym tego typu lekiem i ma najgorsze skutki uboczne to pewnie bym sie nie pozbierała. A tak stoponiowo zeszłam na słabszy Yasmin, a potem chiałbym odstawic je całkowicie. Zreszta kobiety które nie moga brac hormonów, to u nich leczy sie tradzik również Verospironem- a to juz nie jest zaden hormon. Mysle ,ze takie gwałtowne zminy też nie są najlepsze da organizmu.

Na ulotce Diane 35 jest napisane, że jeśli objawy powrócą po odstawieniu, to można powtórzyć kurację. Ja brałam jakiś czas, potem odstawilam - trądzik wrócił, ale już nie w takim wydaniu jak przed braniem diane. Wtedy wyglądałam strasznie i wszelkie dermatologiczne sposoby leczenia nie dawały większego skutku. Teraz znowu biorę Diane i jest ok. Pryszcze się pojawiają w niewielkim stopniu, nie ma włosków gdzie nie trzeba i w ogóle jest ok. Dopasowanie leku powinno być indywidualne, więc, autorko, zapytaj lekarza a nie forumowiczki - bo każda ma inne doświadczenia. Jeśli z Diane 35 było Ci dobrze, nie było żadnych problemów, skutków ubocznych, to myślę, że możesz wrócić. Po odstawieniu nie powinno być gorzej niż przed braniem, bo niby dlaczego? Ale lekarza i tak zapytaj. Pozdrawiam.

Gość diankaa
to zacznij Yasmine.Dziala na pryszcze jak Diane,czyli znow ci znikna