Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwudziestojednolatka

Odstawiłam Diane35, tłusta cera i pryszcze powróciły. Wrocic?Brac co innego?

Polecane posty

Co robic?

I co cale życie bedziesz jechac na tabletkach antykoncepcyjnych?

No dlatego pytam co robic???

Gość plotli plotli____
ja tez tak mialam i nie moglam z tym wytrzymac..wiec zaczelam brac jeanine,czuje sie super,cera ok waga ok wlosy ok .wiec polecam wiem ze jak odstawie to moze wrocic ale nie odstawiam przez najblizszych 8 lat wiec na ten czas mam problem z glowy buzka

Gość plotli plotli____
lepiej to niz sie uzerac caly czas i wydawac kupe kasy na kosmtyki,antybuotyki itd i dodatkowo na antykoncepce ,tak za 40 pln mam te problemy z glowy! good luck!

ile kosztuje jeanine?

Wiesz tez ma tlusta cere.I to nawet bardzo tlusta.Tez kiedys bralam diane ale mi nie pomogla moze dlatego ze bralam Ja zbyt krótko.Powiem Ci tak tlustej skory nigdy nie wyleczysz.Mozesz najwyzej Ja tylko oczyszczac.Ja stosuje zelu z olay tego z delikatnym peelingiem i potem toniku z tej samej serii i lekkiego kremiku na noc i na dzien.

Ale po co wam to skoro po odstawieniu tabletek problem i tak wroci.Tlusta skore trzeba leczyc!

Gość plotli plotli____
ok 40 zl,po dianie dostalam okropnej cery i 10 kg wiecej ,wrocila do formy mam fane cialko i cere tez! po 1 opakowaniu mialam male pogorszenie,po 2 zniknelo wszystko z plecow i dekoltu,po 4 z twarzy. biore je od sierpnia 2005 i nie zamienie nie inne!!! moze tez wystapic plamienie,ja mialam troche przy 1 opak. nie wywooluja napadu apetytu,tylkow w 1 mies, musisz sie kontrolowac pa

Gość plotli plotli____
agula..ja leczylam i nie pomoglo!

pytanie brzmi: CZY MOZNA NA PRADE WYLECZYĆ TŁUSTĄ CERE?

i nie chodzi mi o zadne kosmetki, bo stosuje je od wielu lat i wiem ze pomoc w moim przypadku trwa ok.20 minut, potem tłuszcz wypływa.. nie wspomne o pryszczach... Wiem ze mozna wyleczyc antybiotykami tradzik ,ale czy tłustą cere?

To trzeba sie do tego po prostu przyzwyczaic.Pocieszajmy sie tym ze nasza skora dlugo bedzie bez zmarszczek.Nie chce brac tych wszystkich tabletek.Po co?Zeby po ich odstawieniu problem znowu powrocil??I to jeszce gorszy niz byl???

Gość ona ono on
probowalas od czasu do czasu chodzic na solarium? acha,nie wiem czy jeszcze jest w sprzedazy. kiedys bylo mydlo w plynie z FA,przezroczyste. ja nakladalam na twarz na pare minut i mi przesuszalo na troche czasu. wyprobuj,moze akurat.

Tak tylko wysuszanie skory powoduje jescze wieksze przetluszczanie!

Gość ona ono on
moze i tak. ja mialam kiedys baaardzo tlusta skore. pomogly mi tez pudry z oriflame. ale bylo to ok.14 lat temu wiec pewnie i sklad sie zmienil. ja bylam zachwycona bo mi wtedy tradzik zniknal i skora sie przesuszyla. uzywalam je pare lat. wiem,ze byly tam kielki przenicy.

Gość ona ono on
pszenicy ;)

Gość M***
ja po dianie nie zrobilam zadnej przerwy, brala ja ok roku i zaraz po 7dniowej przerwie jeanine, ktora tez biore rok i jestem bardzo zadowolona, waga nawet spadla, cera super jak z reklamy, moge sie opalac, nie mam zadnych plam i przebarwien cena bardzo zroznicowana, w aptece obok mnie - 41 zl, a w innej - 34 - zaopatruje sie wiec - rzecz jasna - w tej innej... 10 minut spaceru mnie nie zbawi, a mam zaoszczedzone 7 zl:-) 🌼

Gość ciocia mania
❤️

Gość ojdiridi
hmmm ciekawa jest ta cena diane. jak przepisala mi ja prywatnie dermatolog, zaplacilam ok. 20 zl, a jak lekarz z przychodni - 10 zl... Biore ja od 3 miesiecy, nie przytylam, za to cera powolutku zaczyna wracac do normalnosci :) powoli wychodze z domu bez makijazu :) Piszecie, ze po odstawieniu problem wraca... ale chyba nie u wszystkich, bo diane nie dziala tak, ze zalecza, tylko ma wyregulowac gospodarke hormonalna. Mam nadzieje, ze pomoze mi takze na lekki, ale widoczny hirsutyzm. Pozdrawiam 🌼

Gość ksksks
ja miałam załozyc dokładnie taki sam topic;) ale skoro juz jest to okresle jak to jest u mnie: otóż zaczęłam zażywac diane pod koniec lutego tego roku ze względu na cere i włosy(tłusta cera i włosy, pryszcze itd...:/). Za kilka dni będę konczyc czwarte opakowanie ale zastanawiam się, czy nie przestac brac tych tabletek...cera nie poprawiła sie jakos znacznie, moze tylko troszeczke i moze później byłoby lepiej, ale obawiam sie, ze po odstawieniu bedzie koszmar! Więc mysle, ze jesli odstawie teraz to jakos dam rade. Żałuję, ze odrazu zaczelam sie leczyc hormonalnie a nie u dermatologa. Jesli odstawie teraz i moje problemy wroca ze zwiekszona sila to chyba ednak postawie na leczenie dermatologiczne. A Wy co o tym myslicie?

Gość M***
do ksksks: mi wlasnie dermatolog polecil leczenie hormonalne i wyslal mnie do ginekologa, juz sam dermatolog zasugerowal, ze bede miec przepisana na cere diane... musisz byc cierpliwa, mi cera sie poprawila po 3-4 opakowaniach, a mialam ja straszna... nigdy nie mialam tradziku, ale w wieku, w ktorym bym sie w zyciu takiego paskudztwa nie spodziewala cos sie z cera stalo... najprawdopodobniej zostalam czyms zakazona przez kosmetyczka, kiedy mialam robione kwasy owocowe diane naprawde swietnie wspomaga leczenie problemow zwiazanych ze skora, ale musisz byc cierpliwa...

Gość do tego powyżej
ales ty glupia. gdyby zarazila cie kosmetyczka, nikt by nie leczyl cie hormonami. troche logiki.

Gość M***
po to wchodzisz na forum zeby obrazac?? moze troche kultury co?? nie znasz mnie a od glupich wyzywasz, opanuj sie moze i wez na wstrzymanie

Gość do tego powyżej
bo gupia jestes :D:D:D

Gość M***
powiem Ci jedna rzecz, najpierw cofnij sie do szkoly podstawowej i naucz pisac a nie robic z siebie posmiewisko... zreszta... to nie bazar, bym miala sie z Toba wyklocac

Gość do tego powyżej
kolezanka nie zrozumiała gupia=głupia Glupiaś, ziewczyno. mnie wysyłasz do podstawowki... ty musialabys sie cofnac do lona matki... najlepiej do etapu zaplodnienia zeby nabyć chociaż kilka elementów logicznego myślenia... Dali jej hormony, bo ją kosmetyczka zaraziła buhahahahahahaha :D:D:D

Gość ksksks
do M*** myśle ze pomogłaby diane jakbym wziela jeszcze z 3 opakowania ale ja sie boje co bedie później jak odstawie...:( nie chce przeciez brac przez całe zycie ani póxniej straszyć twarza:P w każdym razie dzieki za odp, jeszcze sie zastanowie co zrobic.

Gość golaaa
Niestety M*** ale to prawda, jeśli pomaga ci Diana to znaczy że masz problemy z gospodarką hormonalną i tego kosmetyczka Ci nie mogła zrobić. Po prostu stres, jedzenie nafaszerowane hormonami i już niewielkie zmiany w gospodarce hormonalnej potrafią zrobić spustoszenie na buzi. Polecam herbatki z melisy i produkty na bazie soji (tam są naturalne fitohormony, regulujące gospodarkę hormonalną - japończycy nie mają problemu z trądzikiem;) jedzą dużo soji. Poza tym dla lepszych efektów polecam też preparaty ziołowe na ... prostatę, one też mają w składzie wiele fitohormonów( hormony pochodzenia naturalnego, a nie syntetycznego, łagodnie wyrównują poziomy w organiźmie) Oczywiście nie mają one działania antykoncepcyjnego;)

Gość M***
do golaaa: spojrz, w jaki sposob to napisalas i za to Ci dziekuje...:-) nie mam juz problemow z cera zadnych, wyleczylam ja diane, bo zadne antybiotyki mi nie pomagaly... nigdy nie mialam problemow ze skora... jak sie pojawily walczylam z nimi ok 2 lat (w tym 8 m-cy leczenie antybiotykami)... pojawily sie problemy z oslabieniem systemu immunologicznego i zaczelam chorowac ciagle na angine... od kiedy biore jeanine wszystko wrocilo do normy, kontrolnie chodze na badania i wszystko jest oki, dzieki za rade:-)