Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burżujka

Co kupić chrześnicy na chrzest??

Polecane posty

Gość zapodajcie fotke bransoletki
jak to ma wyglądać?? i czy ma być maleńka taka dla dziecka czy normalnych rozmiarów???

my też kupiliśmy złoty medalik, na odwrocie było wygrawerowane imię dziecka i data chrztu albo urodzin - nie pamiętam. Właściwie to był taki medalik z główką dziecka i nad główką ręka kapłana tak jak w czasie chrztu. Wyglądało super. Mama chrześnicy stwierdziła, ze zanim mała nie podrośnie to ona założy;) Jest taka dziwna nagonka na odjazdowe prezenty na komunię czy chrzest. Teraz dziecko ze zdziwieniem patrzy na te które przypominają o sakramencie i nie przywiązuje do nich uwagi (czasami dzieci są nawet rozczarowane). Dopiero później się docenia. Ja żałuję że nie mam pamiątek po komunii czy po chrzcie.. Teraz wolałabym drobiazg który z latami będzie jak skarb..

Gość burżujka
Frostka gdzie znalazłaś taki medalik?? I ile cie kosztował? Ja sie nahodziłam już wszędzie :( i nic ciekawego nei znalazłam :(

Gość Co kupić chrześnicy na chrzes
odświeżam - pytanie z tytułu - poradźcie. Chciałabym coś co by się wiązało z sakramentem.

Gość Co kupić chrześnicy na chrzest
ja tez mam w tę niedzielę :)

Gość Nattta17
Podnoszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ja mam w lipcu ale pomyslu nie mam absolutnieeee:( raz ze i atk sie stresuje:D a dwa,ze nie wiem w ogole jak to jest, bo to moj pierwszy raz:) dziewczynka:) boshh.. jaki stress

Gość _kropeczka__
Ja jestem w trakcie kupowania z mezem prezentu dla jego chrzesniaka-lista prezentow jest ogromna, od bizuterii po koperty-my zadecydowalismy ze kupimy lezaczek,ktory mozna zamienic w fotelik z wibracjami,melodyjkami,zawieszonymi zabawkami.Chrzesniak meza jest obecnie noworodkiem ale w dniu chrztu bedzie mial niecale 2 miesiace wiec dla takiego malca uwazam ,ze to praktyczna niespodzianka.Acha,koszt dlas zainteresowanych -okolo 250 zl :) pozdrawiam!

Gość kasia r
Cześć mam 15 lat i też zostanę matką chrzestną ale nie wiem po co dajecie łańcuszek dziecku który chodzić nie umię to katastrofa można dac łyżeczkę są też bardzo fajne maty edukacyjne z różnymi zabawkami i to może się przydać bo dziecko lepiej się rozwija !!!!!

Gość mrkos
Co do poprzedniczki. Heh myslenie 15latki, ja mam 17 lat i za 2 tygodnie zostaje chrzestnym i juz kupiłem prezent. Jest to http://allegro.pl/item566963440_kumunia_chrzest_wesele_prezent.html#gallery tylko ze trochę większy i jest na nim wygrawerowana data chrztu, a takze łańcuszek zloty z aniołkiem. jakies maty edukacyjne to dziecko będzie uzywac rok a taki prezent co ja kupilem sadze ze bedzie do konca zycia ;) w sumie wydalem na te prezenty 600zł(na połowe z rodzicami ja 300zł i starsi 300zł)nie chcialem aby rodzice kupywali za swoje tez chcialem cos od siebie dolozyc pzdr

Gość Caroline344
Teraz kolej na mnie;] termin nieokreślony,ale nie dalej jak 1,5 miesiąca. Myślałam o łyżeczce/grzechotce z miejscem na pierwszego ząbka ;] Może macie jakieś propozycje? Dodam, że chrześniaczka ma 1,3 l.

Gość taka jedna wredna
i tak nic nie zapamięta

Gość to ja tez dorzuce od siebie
dal dziecka - 3 miesiace kupilam mate edukacyjną Fisher Orice - to prezent uzdgodniony z rodzicami dziecka , a tak juz sama od siebie, zeby dziecko mialao pamiatkę na dlugi czas kupilam cos podobnego co pokazaal mrkos . Tylko to inna ikona z Matką Boska i Dzieciatkiem w srebrze Mata kosztowła mnie 220 zł na alegro, 160 zł ikonka plus szata biala i kartka

Gość to ja tez dorzuce od siebie
*oczywiscie firma to Fisher Price

Gość m.wiewiorka
ja kupiłam chrześnicy drzewko, żeby rodzice zasadzili i rosło razem z mała, taki symbol trochę. oprócz tego daję maryję z dzeciatkiem do powieszenia nad łóżkeim i zabawkę edukacyjną. nie mysle żeby kolczyki były dobrym pomysłem. prezenty się daje żeby słuzyły, a po co niemowlęciu kolczyki?!

moj synek od chrzestnej dostał złotą bransoletkę z wygrawerowaną datą urodzin i imieniem i 100 zł. Bransoletka jest taka delikatna dla dorosłego nie bardzo właśnie taka dla dziecka

mam 16 lat i chrześnicy kupiłam łańcuszek z sercem i dałam 100 zł u nas w rodzinie chrzestna kupuje ubranko do chrztu(100zł) i szatkę(30zł) a chrzestny gromnicę myślę że jak na 16 lat to prezent odpowiedni płaciłam ze swojej kieszeni jak by co mama powiedziała chciałaś płać ;)

Gość aaa.94
Mam 15 lat za miesiąc jest chrzest Adasia będzie miał on 8 miesięcy. Jako chrzestna kupuję mu ubranko. Ale przydałoby się jeszcze jakiś prezent myślałam o srebrnej łyżeczce z wygrawerowanym dniem chrztu i imieniem. Czy to dobry pomysł. ?

Również polecam metalizacje coś nowego innego oryginalnego!

Gość Szka
Ja wiedząc że zostanę chrzestna spytałam się Siostry jeszcze przed porodem co jest jej potrzebne dla Dziecka. Wolałam dać prezent przydatny bo wiedziałam że większość rodziny kupi prezenty w postaci zabawek i ubrań. Razem zdecydowałyśmy, że będzie to łóżeczko. Prezent dość drogi ale przydatny, w dodatku wybrałyśmy go razem Siostra była zadowolona, łóżeczko dostała kilka dni przed narodzinami Dziecka. Oczywiście później dokupiłam jeszcze szatkę :)

Gość twoja mmmmm
kolczyki np złote

Gość twoja mmmmm
prezent jest cenny wtedy kiedy jest przemyślany

Gość 3y grosze
faktycznie jeśli chodzi o prezenty to "co kraj to obyczaj" najlepiej uzgodnić z rodzicami, jedni chcą pamiątkę inni pieniądze, a jeszcze inni wola aby kupić maluszkowi np. ubranko. Ja 3y razy byłam już chrzestną i za każdym razem wszystko uzgadniałam z rodzicami, a na zakupy polecam sklep www.dochrztu.pl bo to wszystko o czym piszecie tam mają a ja za każdym razem posiłkowałam się nimi i naprawdę byłam bardzo zadowolona. A jak ktoś szuka ino to też mają tam sporo informacji na stronie o chrzcie itp :).

Gość edziunia25
Z prezentami na chrzest to rzeczywiście trudna sprawa. Ja mam szczególny problem bo oboje z mężem będziemy w sierpniu podawali do chrztu moją bratanicę:) Cały czas zastanawiamy się nad prezentem. Oczywiście ubranko (sukieneczkę,bolerko,kapelusik) oraz szatkę i gromnicę kupujemy my jako chrzestni. Chcemy kupić jeszcze taką śliczną ramkę i album do zdjęć. Co jeszcze powinniśmy podarować dziecku? Oczywiście w granicach rozsądku:)

Gość majkato
oprocz kompletnego ubranka do chrztu (jestem matka chrzestna) podarowalam metalizowane pierwsze buciczki lenki. urocze bardzoe sie podobalo. trafilam n aten pomysl przez internet-artess

Gość gość
Najlepszy będzie praktyczny prezent. Coś, co przyda się młodym rodzicom i dziecku :) Może jakieś krzesełko do karmienia? Wydaje mi się, że to będzie trafione i przydatne. Zobacz chociażby to: http://www.mebledladziecka.pl/Krzeselko_SWING_Natural-969.html Nie jest jakieś mega drogie, a z pewnością rodzice ucieszą się z takiego prezentu :)

Gość saranowak
dałąm łańcuszek ale trochę inny niż te już oklepane. To biżuteria personalizowana, ja wybrałam opcje z naniesionym odbiciem stóki chrześnicy i data chrztu. super efekt. ładny prezent a przynajmniej inny;) polecam sklep internet. http://www.artess.pl/sklep/

Gość Margy
Nie wiem co kupić chrzciny będzie to dziewczynka i mam zostać chrzestną tak byslalam żeby ciuszki , zabawki , kolczyki i pieniądze dać co wy na to ?