Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burżujka

Co kupić chrześnicy na chrzest??

Polecane posty

Gość burżujka

Mała będzie miała 2 m-ce zastanawiam sienad łańcuszkiem złotym z naiokiem lub serduszkiem... pomocy nie mam pojęcia co dać (ani dużo kasy -do 200zł)

złoty medalik z aniołem stróżem albo matką boską plus łańcuszek to standard. ja bym więcej nie kupowała. jeśli cię stać, daj lepiej rodzicom dziecka pieniądze, oni już dobrze będą wiedzieli na co wydać, albo dogadaj się z mamą chrześnicy, niech ci powie wprost, co chciałaby, zebys kupiła. gromnica i ta szmatka-chusteczka obowiązkowo są kupowane przez chrzestnych, pamiętaj!

Gość burżujka
Pod górkę - gromnica i chusta obowiazkowo?? Tu mam problem bo pytałam sie czy coś potrzebują - powiedzieli, że wszystko mają (maja starszą córkę już) a ja mam przywieźć papierek z bierzmowania. Pieniadze sie rozlecą i mała nie będzie nic miała. Wiem, że złoto to standard no ale co innego dać :(

Ja kupiłam złote kolczyki koleczka za 200zl dziewczynka bardzo sie ucieszyla no i oczywiscie bombonierka pamiatka i kwiatki.

Gość gromnica-
to raczej na pogrzeb:-)

a ja myślę że te wszystkie łańcuszki z różnymi wisiorkami to banał...wszyscy tak dają i nikt tym samym nie jest oryginalny..twierdzą że jak dadzą to jest sopko bo swoje odklepali...ja bym dała coś naprawdę fajnego mój syn na przykład od swojej chrzestnej dostał piękną bransoletkę z wygrawerowaną datą urodzin...będzie nosił jak będzie starszy łańcuszków dostał 3...i po co???

Te lancuszki kiedys mozna skrzedac i kupic dziecku cos, czego bardziej potrzebuje. Inwestycja w zloto wcale nie jest taka glupia- nie musi go przeciez nosic, a moze kiedys inaczej wykorzystac.

Gość laura_90
Ja zostałam chrzesna miesiac temu, tylko że chlopczyka. Staś dostał odemne piekne wydanie "Chatki Puchatka" i wierszy A.A. Milne to tego dałam jeszcze pieniadze i oczywiscie kartke.

mama chrzestna powinna kupic maluchowi ubranko do chrztu, chyba ze dogadałas się z rodzicami. Ja na ubranko dla chłopca wydałam 200zł :/ i do koperty dałam 500zł, spłukałam sie maksymalnie, bo biedne zycie studenta wiodę :)

Gość i dlatego ja sie nie
bierzmowałam i nie zamierzam tego robić.. jak mnie ktos poprosi na chrzestna to powiem "sorry, ale nie moge"

Gość burżujka
Kachna ILE DAŁAŚ ????!!!! 500zł ??!! Dużo!! ja wydam góra 200zł!!! :o Dojazd drugie tyle mnie będzie kosztował bo daleko.. o ubranku nic mi nie mówili :) ale zapytam

Gość kurza twarz
najlepszy prezent to pikaczu w czekoladzie z rózowa skarpetka zwisajacą z nad wpół opuszczonego pikaczowego ucha.

Gość analina
ubrabko kupują rodzice. chrześni tylko gromnicę, która służy później do komunii i przy konaniu... oraz białą chusteczkę. można dac też srebrną grzechotkę lub łyżeczke z wygrawerowaną datą chrztu. do tego pamiątka i mały bukiecik.

Gość delikatne KOLCZYKI

Gość burżujka
podnoszę :)

Gość xfaa
Piszcie, ja tez jestem zainteresowana. Tez bede miala chrzesnice. Jestem przeciwko dawania pieniedzy , to ma byc prezent dla dziecka a nie dla rodzicow. Zrobili sobie dziecko to niech je teraz utrzymuja:). Dodam ze rodzice maja pieniadze. Ale ten pomysł z branzoletka bardzo mi sie podoba:).

Gość bransoletka hmm
czy ja wiem czy to fajne - kiedy to dziecko bedzie to nosic?? Lepiej chyba kolczyki

Gość kto ma jeszcze pomysł
na prezent???

ja dawałam kase i kupiłam świece i biała szatke ale to najlepiej dogadac sie z rodzicami dziecka aby potem dwóch świec nie było :)

Gość laura_90
Oprócz tych ksiązek dałam 150 zł. Wiec razem to wyszło jakies 250 zł. Dłuuugo zastanawiałam sie co kupic i w końcu wybrałam co wybrałam. Wydaje mi sie, że to fajny pomysł, lepszy niz pieniądze, które rozejda sie na nie wiadomo co. Przynjamniej jest pamiątka.

Gość burżujka
Powiedzcie mi czy dobrym prezentem byłaby mata edukacyjna (z allegro) + maleńkie kolczyki albo łańcuszek??

Gość bksdhckhdksaj
Kolczyki...zeby mamusia chodzila w nich. Zanim dziecko dorosnie to te kolczyki wyjda dawno z mody i mamusia dziecku ich nie zalozy. Juz lepiej ta bransoleta z wygrawerowana data urodzin lub np imieniem.

Gość burżujka
Ale są takie kolczyki dziecięce np. motyli, słoniki, misie :) mi siepodobają takie maleńkie gwiazdeczki z cyrkoniii A ta bransoletka to z taka blaszką na grawer musiałaby być tak?

Ja jakiś czas temu też podawałam dzieciątko (chłopca) do chrztu i miałam straszny problem z prezentem. Myślałam tradycyjnie o łańcuszku, ale wyprzedził mnie chrzestny dziecka, potem o pieniądzach, ale stwierdziłam że szybko się pewnie rozejdą i kupiłam łyżeczkę :). Jest to taka specjalna srebrna łyżeczka, na której jest miejsce do wygrawerowania w zależności od modelu różnych dat, słów np. daty urodzenia, wagi dziecka, imienia dziecka, daty chrztu itp. Łącznie z grawerowaniem wyniosło mnie to ponad 100 zł., do tego dokupiłam duży album na zdjęcia, taki specjalny z okazji narodzin dziecka (są nawet inne dla chłopca i dziewczynki) i pamiątkową kartkę. Ze wszystkim zmieściłam się w 200 zł., a prezent wszystkim się podobał, szczególnie łyżeczka zrobiła duże wrażenie. No i pamiątka do końca życia.

Gość laura_90
Od kolczyków to juz chyba lepszy łańcuszek. Za nim dziewczynka do niego dorośnie moga byc nie modne, mogą jej sie nie podobać. A łańcuszek jest taki bardziej uniwersalny.

Gość właśnie chyba właśnie kolczki
nosiłaby zaniedługo a łańcuszek musiałby czekać a moda sie zmienia...

tak...bransoletka miała blaszkę z grawerem i wygląda świetnie... prezent dosyć orginalny i najbardzij mi sie podobał