Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elleke

Dokad zmierza ten kraj???

Polecane posty

Witam, nie no, nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, wchodze dzisiaj rano na onet i co czytam? ze: - Berlińska prokuratura zajmie się Wierzejskim lub : - \\\"Kod da Vinci\\\" zakazany w niektórych miastach. kurde, kto rzadzi w tym kraju? dlaczego taka ciemnota stanowi tak duza czesc narodu, ze dostali sie do wladzy??? cofamy sie i to bardzo. a kiedy sie cos zmieni? za 5, 10 20 latile czasu potrzeba, zeby uswiadomic i rozjasnic chociaz troche ciemnote czesci naszego spoleczenstwa? Coraz trudniej byc tu optymista.... pozdrawiam.

Gość malagosika
rób swoje i nie patrz na innych, w szczególności na polityków

--> Elleke :D { kurde, kto rzadzi w tym kraju? dlaczego taka ciemnota stanowi tak duza czesc narodu, ze dostali sie do wladzy??? } Sama sobie odpowiadasz w tym pytającym zdaniau. Logiczne jest że jak \"tak dużą częsć narodu\" \"stanowi ciemnota\" to ta \"ciemnota\" da mandat sobie podobnym. Ot i tyle. Jedyna możliwościa zmiany tego stanu rzeczy jest ich oświata. :>

Kurde, rzeczywiście z tym Kodem - toż to zwykłe złamanie praw obywatelskich wg mnie - nie ważne o czym mówi ten film (nie jest to tematyka oficjalnie zabroniona w Polsce jak np. treści faszystowskie), nie ważne czy jest kiepski itd. - to zwyczajna cenzura. Nawet jeśli jest artystycznym gniotem (nie wiem, nie oglądałem) to nikt nie ma prawa mi zakazywać go oglądać - to moje prawo i każdego innego obywatela. Ale najzabawniejsze jest to, że takie zakazy odnoszą skutek odwrotny do zamierzonego - kto chce i tak obejrzy, niektórzy zrobią to z czystej przekory wobec zakazu, a przy okazji film ma nieustającą darmową reklamę. Jednak po tym wszystkim trzeba przyznać, że Brown genialnie dobrał kontrowersyjną treść, żeby zarobić.

{ Nawet jeśli jest artystycznym gniotem (nie wiem, nie oglądałem) to nikt nie ma prawa mi zakazywać go oglądać - to moje prawo i każdego innego obywatela. } Pomine tutaj sensownośc zakzywania oglądania akurat tego filmu. Ale prawo wyraźnie określa co można publikować lub nie. Innymi słowy można zakazć Ci cos oglądać. A jeszcze co innego czy w tym konkretnym przypadku złamnao jakies prawo czy tez nie.

nooo ja wiem, ze sama sobie odpowiadam, to takie pytania retoryczne, przez ktore przemawia moja frustracja. a jednym z najbardziej denerwujacych uczuc jest bezradnosc..

No ok Myrevin, ale takie zakazy nie powinny się odbywać na szczeblu burmistrza miasta - to chyba konstytucja i ustawy określają jakie treści są zakazane (np. propagowanie faszyzmu). Czy faktycznie złamane zostało prawo nie wiem - prawnikiem nie jestem - więc w tym znaczeniu rzeczywiście nie powinienem się wypowiadać. Ale też nie uważam za właściwe zakazywanie emisji filmu przez burmistrza - to istny nonsens. Równie dobrze burmistrz-ateista mógłby zakazać emisji np. \"Pasji\" co było by takim samym kretyznizmem.

Elleke - na szczęście mamy takie czasy, że każdy może głosować nie tylko przy urnie, ale i \"nogami\" - zawsze możemy wyjechać.

-->dreamer2006 Z tych samyxch powodów i ja sie nie wypowiadam orzekająco. ;) Nie mam pojęcia jakie uprawnienia ma burmistrz.

Znaczy jak Kod zakazany w niektorych miastach, a ja go ogladnelam to zmalalam prawo? O_O Lo matko... musze uwazac, zeby ktoregos pieknego dnia panowie w niebieskim mundurkach nie zapukali do mych drzwi :D

--> Krwawa_Orlica Możesz spokojnie cieszyć sie opinią uczciwej obywatelki. Złamałbyś gdyby w Twoim miście był taki zkaz. :o ;)

Gość aga_
I przyjdzie czas na obowiazkową spowiedź..

Gość aga_
niedługo na trzeźwo trudno będzie przeżyc w naszej ojczyźnie. A Wy tu o prohibicji....:-(

Gość aga_
a może jeszcze bedzie tylko jeden kanał w tv - trwam...

Gość aga_
Księża korzystaja z wielu dobrodziejstw..:/

Gość aga_
bezkarnie i bez umiaru

mysle ze 20 lub 30 lat niepodleglosci jezeli chodzi o Polske i tak juz naprawde dosc dlugo,najwyzszy czas abysmy popadli w jakas niewole,to byc moze umysly w koncu ludziom sie otworza i dostrzega jacy to patrioci nami rzadza.

hej, a moze wlasnie jest na odwrot, poniewaz nasza historia jest dramatyczna w wojny, te wszystkie meki i niewiole uksztaltowaly w \"nas\" ten masochistyczny pociag do bycia wiecznym meczennikiem. Wielu z \"nas\" nie umie sie cieszyc zyciem (chociaz w takich realiach trudno o ta umiejetnosc), ale zawsze musi byc cos nie tak i zawsze musi byc jekis problem i przedmiot do narzekan. Moze kiedys sie to zmieni.

Gość aga_
słuszne uwagi. Polacy jednoczą sie w tragicznych czasach. A na co dzie Polak Polakowi wilkiem ...Moze potrzebny jest nam bat???

Gość aga_
A jak A L zostanie prezydentem to bedziemy burzyc bloki i sadzić buroki..

Nie wiem,czy ktos zauwazyl,ale miotla pisowska zawedrowala bardzo gleboko.Zostaja zwalniani ludzie nie majacy nic wspolnego z polityka,malo tego ci ludzie byli bardzo dobrze przygotowani do wykonywania powierzinych im obowiazkow-mam na mysli tutaj pracownikow administracji.Celem jest obsadzenie jak najwiecej stanowisk i wykorzystanie tego w zblizajacych sie wyborach samorzadowych-rezultat-stanowiska obejmuja ludzie ktorzybardziej zajmuja sie polityka zamiast wykonywaniem pracy . Co ciekawe,objecie takiego stanowiska wg.przepisow poprzedzone jest konkursem,ale zastosowano tutaj ciekawy chwyt -pracownik p.o.czyli pelniacy obowiazki i wten sposob zostaly ominiete przepisy-brawo.