Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

no_name

Spóźnia mi się ! Kto poczeka ze mna?

Polecane posty

hehe....hahahahahaha...... juz sie przenioslas? witam:) bardzo mi milo,bylebys nie musiala czekac ja ja:/ mykam na piffkooo...do jutra dziewczyny:)

aha...anabel...jesli jestes zainteresowana zostaw info na topicu a przesle tu jutro kilka ciekawych linkow dzieki ktorym bedziesz wstanie poznac swoje cialo i \"skapnac sie\":P ze sa dni zakazane...i to po naprawde krotkiej praktyce... :)

czesc no_name jejku ty jeszcze czekasz?? alejak cie bola piersi i dołek to chyba juz niedługo!!! pozdrawiam

bleblus nadal czekam i mam nadzieje,ze lada dzien bedzie@ czuje jakbym miala peknac,dzis 50 dc :/ temp rano po przebudzeniu 36,7 st C, bola piersi jeszcze bardziej niz wczoraj... chyba jest ok

a ja sobie teraz siedze,pisze prace na jutro (mamy jakis smieszny wyklad z amerykancem i prace mamy napisac:P),popijam goraca herbatke z malwy,na brzuch zalozylam saune belt dla wygrzania i moze bedzie szybciej@ ? ehh... ja chce juz :(

no name..wierz mi...mi ostatnio spoznil sie kilka dni, ale jak dla mnie to bardzo duzo...bo jestem panikara w takich sprawach...a przez te kilka dni to tylko nerwy , stres, strach...a to odwlekalo...zrobilam 2 testy na uspokojenie i następnego dnia dostalam.. a ty robilas test? gorąco podziwiam za wytrzymalosc..a moze tez powinnas isc na wywolanie..w koncu czasami się tak zdarza..pozdrawiam :) i zyczę @

sweet dreams cala moja sytuacja jest opisana w topicu... dni cyklu,owulacja,testy,pojscie do ginekologa...pozdrawiam

Gość kaguś
a ja mam takie pytanko... ile sie mzoe spuźnaić okres... ja mam noralnie co 24 DNI! a dziś jest 30 i nic....a wlasiwie... 34.. bo spuźnia sie mi juz 10 dzien ... czy możliwe ze moze sie tak spóźnaić...do ilu dni to jest normalnie...

kaguś wg medycyny norma jest +/- 7 dni wtedy nie dochodzi do interwencji farmakologicznej (tak wyczytalam na stronie ginekol.) wiec skoro Twoje opoznienie trwa juz 10 dni to powinnas isc do lekarza by cie zbadal.Nie pisalas nic o mozliwosci ciąży wiec to wykluczam,jednakze... na ów stronce gin. wyczytalam tez,ze u kazdej nawet zdrowej kobiety moze do 2 razy w roku wystapic cykl sporo wydluzony lub sporo skrocony i sa to zazwyczaj cykle bezowulacyjne lub z opozniona/przyspieszona owulacja i jesli nie zdrza sie to czesciej niz 2 razy w roku a kobieta jest zdrowa(!!!) to nie ma powodu do niepokoju.WNIOSEK:to czy jestes zdrowa i wydluzony cykl jest spowodowany tylko figlami natury a nie Twoim zdrowiem czy np.zahwianiem hormonalnym jest w stanie stwierdzic tylko lekarz

Gość kaguś
a no wlasnei tu chodzi o ciąze...bo ja m\hm...z chłopaakiem...no niby palcówka..ale co z tego zawsze cos moglo być...i niby to bylo w dni plodne...a mi okres trwa 24 dni( sama sie zastanawiam czy to nie jest za dziwne..ze tak krotko- no ale zawsze tak mam i jest to rególarne...) kurcze neiw iem co robić...a testy to sie kiedy kupuje po ilu dniach?? ej a mzoe to ejst normalne bo inne kobiety mają co 38 nawe..wiec mzoe nei amm sie czym przejmować...momo to ze mialam zawsze co 24..tylko po prostu powinnam poczekać sobie spokojnie tak jeszcze z tydziweń? ale czy aj bedzie sie spuźnail już 2 tygodnie?? boże? to juz wtedy an pewno będe w ciązy ! ;/

same \"palcówki\"jak napisalas nie daja mozliwosci zajscia w ciaze,chyba,ze np.na palcach mogla sie znalezc sperma,wtedy mozliwosc jest i jesli nie jestes pewna czy do takiej sytuacji doszlo to radze zrobic test

Gość kaguś
no jak bym ja byla pewna ze tam ic nie bylo..to bym sie nei przejmowała....... ;( chlip...ale powiedzcie mi coz tym okresem? czy to nei dziwne ze mam tyl;ko co 24 dni... a jesli to normalne to ile ejszcze powinnam czekać...albo inaczej... czy to ze spóźnai mis ie juz 10 dni..to ejst w miare normalne..i nei powinnam sie bać?

Gość kaguś
dzięki..ale i tak mam wielkiego stresa.... żeteż kurde. tak musialo być...normalny stosunek to ja rozumie...można pomysleć o zabezpieczeniu...ale ze przy takim czymś to już nawet o tym nie myslalam za bardzoo..a tu okresu jak nie bylo tak nie ma...a tobie no_name...ile sie spóźnia?

ja mam dzis 50 dzien cyklu, zwykly cykl 30-32 dni ale teraz dopierook 40 dc mialam owulacje i czekam na okres.Osttnia miesiaczka byla 27 kwietnia

Gość katarzynkaaaaa
A ja chciałabym,żeby mi się spóżnił....

katarzynkaaaa to zły adres proponuje \"chce miec dziecko\" albo \"DZIECKO TAK\"

Gość pati87905
ja tak czytam ten topik czytam i w zadziwienie wpadam lekkie..jak mozna miec 50 dzien cyklu??? u zdrowej mlodej normalnie miesiaczkujacej kobiety cykl przecietnie trwa od 24 do 33 no z lekkimi przesunieciami kilku dni spowodowanymi stresem zdenerwowaniem podroza itd..a jezeli miesiaczka sie opoznia tzn albo ciaze albo jakas chorobe lub zaburzenia hormonalne ...ale nigdy w zyciu owolacja nie nastepuje w 40 dniu cyklu to bzdura rozumiem Twoje zdenerwowanie ale jezeli moge cos doradzic to idz po prostu prywatnie do ginekologa jak najszybciej lub jezeli nie masz pieniedzy to do najblizszej izby przyjec do szpitala na ginekologie i tyle tam zrobia Ci test z krwi lub najpewniej jeszcze usg i bedziesz wiedziala na czym stoisz

pati... wejdz na kilka profesjonalnych stron ginekologicznych to sie dowiesz,ze to sie nawet 2 razy do roku u zdrowej kobiety powtorzyc,d lekarza mnie nie odsylaj bo jestem zarejestrowana i jeszcze poczekam z 2 tyg. a dokladnie 2,5 tyg. na prywatnego mnie nie stac w tym ms przynajmniej.I nie wiem czego nie rozumiesz:/

i jeszcze jedno...owulacja moze wystapic w jakimkolwiek dniu cyklu nawet w 40,50,60 gdyz faza folikularna cyklu jest wzglednie zmienna a dopiero faza lutealna jest stala od 11-16 dni:) pozdrawiam i odylam na profesjonalne stronki albo do ginekologa po informacje

Gość pati87905
nie wiem ile masz lat nie rozumiem tylko tego jak mozna siedziec na kafeterii nie majac juz dwa miesiace okresu i pisac bzdury o 50 dniu cyklu cykl jak napisalam wczesniej ma przecietnie 28 z kilkoma dniami poslizgu do przodu lub do tylu i to jest calkowicie normalne i z tym sie zgadzam ale na litosc boska nie 50 dzien cyklu! dni sama nazwa miesiaczka na to wskazuje takie wahania to maja dziewczyny ktore miesiaczkowac dopiero zaczynaja albo kobiety majace menopauze ale nie u mlodej zdrowej kobiety ktora miesiaczkuje regularnie to normalne nie jest no chyba ze jak pisalam wczesniej jest po prostu w ciazy i tyle

pati daruj sobie swoje zyciowe mądrosci bo jedyne co mi tu pokazujesz to swoj brak wiedzy.Z ginekologiem jestem za pan brat chocby ze wzgledu na to,ze bylam w zagrozonej ciazy jestem juz 3 lata po porodzie i rozne rzeczy mi sie przytrafialy a wyniki badan zawsze mialam w normie.Moj ginekolog sam mi powiedzial kiedys ze takie figle natury sie zdarzaja i wcale nie musza swiadczyc o chorobie i zaburzeniach,jak pisalam wyrzej do lekarza trafie na 2,5 tyg. i wtedy sie dowiem:) a poza tym...nie jedna tu byla ok 50 dc i nawet po 5o dc dostawala okres i zyje i jest zdrowa:)

Gość pati87905
mam 28 lat po porodzie jestem 8 lat dwa razy poronilam 4 razy lezelam na ginekologii nie bede wchodzic w szczegoly z jakiego powodu bo nie o to tu w tym wszystkim chodzi wiec z calym szacunkiem nie wytykaj mi prosze braku wiedzy moim osobistym skromnym zdaniem po prostu powinnas isc do ginekologa jak najszybciej a nie czekac jeszcze dwa tygodnie chcialam Ci tylko pomoc to wszystko ale jak widac moje intencje zostaly odebrane inaczej niz zamierzalam zreszta to nie moja sprawa co robisz ze swoim zdrowiem jezeli wolisz siedziec na kafeterii i sie dalej oszukiwac to Twoja sprawa radze tylko uwazac z alkoholem bo picie piwa jezeli byc moze jestes w ciazy dziecku raczej sluzyc nie bedzie ale to przeciez powinnas wiedziec posiadajac tak rozlegla wieloletnia wiedze ginekologiczna:)

podac Ci moj nr konta? to pojde prywatnie :) ale nie pisz mi tu o jakis bzdurach albo lepiej wpuscmy tu swoich ginekologow niech sie pozarzynaja :P

Gość pati87905
jak napisalam wczesniej mozesz isc na ginekologie do szpitala tam bez problemu zrobia Ci test z krwi i usg powinnas to wiedziec rowniez skoro taka doswiadcuzona jestes:)

owszem wiem to,ale wiem tez ze nie jestem w ciazy.Owulacje na 100% mialam ok 40 dc wiec po co mam panikowac skoro faza lutelna zawsze trwa u mnie 13/14 dni:) mam jeszcze jakies 3-4 dni,z reszta temp mam idealna jak w fazie lutealnej,zaczynaja mnie pobolewac piersi,zatrzymala sie woda jak zawsze w te dni przed @,śluz taki sam jak zawsze rzed@... i po co ja mam panikowac?:)

Gość pati87905
zycze powodzenia:)

Gość pati87905
a z drugiej strony podziwiam za spokoj:) ja bym juz dawno z ciekawosci nie wytrzymala:) i dalej sie jednak bede upierac przy swoim ze w 40 dniu cyklu owulacja nie wystepuje ale masz tez racje nie moja to sprawa ten topic mnie nie dotyczy jak na razie chociaz kto wie co bedzie za dwa tygodnie:)) pozdrawiam