Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubujacapanna

O której wziąć ślub 15.00 czy 18.30?

Polecane posty

Gość ślubujacapanna

Mam do wyboru godzinę 15.00 lub 18.30 . Wszystkie inne są zajętę. Nie wiem na jaką się zdecydowac. o 18.30 wydaje mi się za póxno a o 15 za wcześnie. Coś jednak musze wybrać. Jaka waszym zdaniem jest odpowiedniejsza?

Gość sssssssssssssssssssssss
15 zdecydowanie. przeciez to w sam raz... nie rozumiem czemu uwazasz ze za wczesnie:) pzdr

Gość 15 za wczesnie
??? moja kuzynka brała o 12 i było ok. 15 w sam raz bo 18 za pózno.

Gość fyhrfyt

Gość fyhrfyt
ja bralam o 18 i bylo idealnie

ważne jest kiedy ten ślub ja na jesieni to o 15 jak w środku lata to może być 18

Gość ślubujacapanna
problem w tym , ze sie bojam o 15 bo o tej porze ponieważ regularnie sie odżywiam , to i regularnie sie wypróżniam. i sie bojam , ze mnie w trakcie uroczystosci chwyci. choc może sa takie pampersy ślubne na takie wypadki? wiecie cos o tym/

Gość 15 lepsza
mozesz sobie pozniej - przed weselem porobic zdjecia :)ja biore o 16

Gość ślubujacapanna
oczywiście ktoś sobie robi żarty ale jak nie ma nic lepszego zajęcia to nie mam pretemsji. oczywiście ten wpis o wypróznianiu to nie moj ale głupota ludzka nie ma granic. Mowi się trudno.

Gość ślubujacapanna
Ślub w pierwszy weekend września. O 16 i 17 są kolejne śluby i trochę martwię sie, że wyjdę z kościoła i mogę szybko uciekać bo przyjedzie kolejna para młoda i może być bałagan. Natomiast o 18.30 to już prawie wieczór. Ślub skończy się po 19.00. Sama nie wiem dlatego pytam.

Gość RADZĘ
ZDECYDOWANIE RADZE O 15. JA MIALAM O 16, WE WRZESNIU I SESJE SLUBNA PRZED....ABY POZNIEJ NIE TRACIC WLASNEJ UROCZYSTOSCI SLUBNEJ, KTORA W KONCU WYDALA MI SIE I TAK ZA KROTKA....BOWIEM TAK BARDZO SIE WSZYSTKO UDALO.

Gość ślubujacapanna
pretensji

witaj ja ososbiscie odradzam slub o 15,ostatnio bylam na takim weselu i goscie zanim zaczeli sie bawic to byla chyba 20 msza o 18 jest idealna potrwa godz zyczenia i akurat pora wieczorowa na zabawe,naprawde przemysl ten temat bo goscie na bank beda sztywni o tak wczesnej porZe a jak zaczna sie naprawde rozkrecac to trzeba bedzie konczyc.pozdrawiam

Gość RADZĘ
POMYSL...SLUB SKONCZY SIE OK. 19, ZYCZENIA POD KOSCIOLEM, DOJAZD NA SALE BANKIETOWA, RESTAURACJI, CZY GDZIE TAM MASZ UROCZYSTOSC, I JEST 20....NIE WIEM, DO KTOREJ PLANUJECIE WESELE, ALE JAKOS TAK MALO CZASU ZOSTAJE NA ZABAWE PRZY WARIANCIE SLUBU 0 18.30. POZA TYM, WYCHODZISZ Z KOSCIOLA I PRAWIE CIEMNO, NO PRZYNAJMNIEJ SZARO...A TAK WCHODZISZ I WYCHODZISZ W PIEKNYM, WRZESNIOWYM SLONCU I JASNOSCI DNIA....

Ja wybrałabym 18:30. Koleżanka miała ślub o 14:00 i ledwo się ze wszystkim wyrobiła.

Gość o 18.30
Ty bedziesz zadowolona, goscie beda. od razu na impreze, bedzie juz sie powoli robilo ciemno, idealnie! Od 15 do rana malo kto wytrzymuje i wtedy to jest meczarnia a nie zabawa. Pozdro

Gość RADZĘ
CO DO GOSCI TO POMYSL, JEZELI TAK WIELE CZASU BEDA SIE ROZKRECAC, TO JESLI ZACZNIESZ OD 20 TO DOPIERO GRUBO PO POLNOCY ZACZNA SIE BAWIC. ZRESZTA TO ZALEZY OD SAMYCH GOSCI. MUSISZ WIEDZIEC, JACY SA...MOI NP. BAWILI SIE OD PIERWSZYCH TAKTOW MUZYKI W PELNYM SKALDZIE DO OSTSTNICH, CZYLI DO BARDZO BIALEGO RANA...

Gość księzniczka01
chyba Kochani macie racje , ze lepiej o 18,30 . też sie ku temu sklaniam . bedzie ciemno a ja mam do "zaliczenia" w trakcie wesela jeszcze paru gości. po potem juz tylko moj mąż bedzie mnie " robil" . bleee

Gość ślubujacapanna
No chyba zaraz będę płakać :-(. Nie mam pojęci co zrobić. Wpisujcie jeszcze swoje argumenty. Może wreszcie podejmę decyzję - mam aż dwa dni ;-). Nie chcę yć na szary, końcu - po dwoch ślubach msza codzienna i dopiero moj i boję się, że będzie już szaro bo we wrześniu z pogoda to roznie bywa. A jeśli chodzi o 15 to wszystko jest na plus oprocz tego, że wesele może skończyć się o 2-3 bo goście już będą mięli dość. buuuuuuuuu :-(

Gość dla mnie nawet 15 to za późno
a ty się zastanawiasz ja miałam o 11 i ludzie bawili się do 4 nad ranem - to dopiero była impreza

Gość ile było posiłków od 11
?

Gość wez rozwód

7 posiłków i koszt 130zł/os.

Gość ile było posiłków od 11
niedawno byłam na weselu i było 5 posiłków. ślub odbył się o 18:00. było ich tak w sam raz. ale rzeczywiście, trzeba wiecej gorącego jedzenia dać, jesli impreza zaczyna się tak wcześnie.

no masz rację ale mieliśmy wrażenie że non stop jest coś do jedzenia i koszt nie był ogromny jak na ślub o 11. idziemy w sierpniu na ślub o 15 od 16 wesele a koleżanka płaci 110 zł/os więc 4 godziny a 20 zł różnicy

Gość RADZĘ
ZOBACZ....SLUB ZACZYNA SIE O 15....JEZELI JEST W TRAKCIE MSZY, TRWA MAKSYMALNIE 45 MINUT DO GODZINY (MYSLE,ZE WIESZ ILE BEDZIE TRWAL).POTEM CHWILA POD KOSCIOLEM, ZYCZENIA, RYZ ITD..MOZE JAKIEJ 15 MINUT DO 30 MINUT...DOJAZD NA SLAE-DOLICZ SOBIE..JEST OKOLO 17-EJ....ZYCZENIA TOAST.ZANIM GOSCIE SIE ROZSIADA....POTEM OBIAD...ZBLIZA SIE 19. CZY TO JEST TAK WCZESNIE?JEZELI MASZ MALO ROZRYWKOWYCH GOSCI, TO NAWET, JESLI IMPREZA ZACZNIE SIE PO 21(PRZY SLUBIE O 18.30) TO I TAK MOGA BAWIC SIE TYLKO DO 2,3....STAWIAM NA 15!

Gość ślubujacapanna
Bardzo Wam dziękuję, że chce Wam się pisac. Może niektórym wydaje się śmieszne moje pytanie lae naprawdę mam dylemat. Jednak skłaniam się powoli ku 15. RADZE;-)

masz rację zależy jakich masz gości ja miałam 75 gości z których 60 cały czas się bawiło a o 4 nad ranem dalej szalało 10 par (w tym MY)

Gość im pozniej tym lepiej
18 jest ok, bardzo ok moim zdaniem takie wczesne sluby i wesela zaczynajace sie o 17 to porazka goscie z dalekich stron musza wstac p super wczesnej porze, zreszta sama panna mloda tez, zeby ze wszystkim zdazyc i jaka to zabawa, kiedy jasno:P ja mialam na 18 i bylo pieknie, wieczorem mozna pod kosciolem rozstawic swieczki lub pochodnie i wszystkie takie dzienne sluby chowaja sie w takiej atmosferze

Gość ten drugi blizej do nocy poslu