Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

woman31

Australia czy Nowa Zelandia???Gdzie lepiej wyjechac??????

Polecane posty

Wyjechalam z mezem i 10-cio letnia corka do Anglii.W Polsce nie mielismy z mezem pracy.Tutaj maz pracuje na dzien dzisiejszy nie zarabia kokosow ale zrobil licencje ochroniarska i czekamy na dokumenty.Wiem ze dostanie lepsza prace.Ja szlifuje jezyk bo bez tego ani rusz!!Zycie tu jest spokojniejsze i lepsze niz w Polsce nie chcemy tu jednak zostac na stale.Sprzeczamy sie gdzie pojechac.Maz chce do Australii ja do Nowej Zelandii.Nie wiem ktora opcja lepsza.Poradzcie.

Gość Nowa Zelandia
Lepszy dla nas klimat, mniej owadów.. Poza tym jest piękniej, lepsze warunki finansowe...Poza tym bardzo chętnie przyjmują imigrantow..szczególnie tych młodych;) Do Australii możecie potem jezdzc na wakacje...ale wydaje mi sie ze NZ jest o wiele spokojniejsza..

tez mi sie tak wydaje ale maz twierdzi ze to wlasnie w australii jest wiecej pracy no i... do polski blizej!!!hmmmm....ale ile tam robactwa!!fuj

Gość powiem Ci tak
to zalezy czego oczekujecie, jaki styl zycia wam pasuje? Nowa Zelandia to przede wszystkim bujna przyroda, ogromne 'dzikie' obszary, w Australii tez to wszystko jest, ale jest troche wiecej 'cywilizacji', lepszy rynek pracy, szkolnictwo (chyba), itp, ja polecalabym Australie, bardzo duzo Nowozelandczykow 'ucieka' do Australii

a to cos nowego...nie wiedzialam ze nowozelandczycy do australii uciekaja.dzieki.ciekawe czemu.

australia ponoc sie rozwija i ma tam byc faktycznie duzo pracy ale jak pomysle o tamtejszym robactwie!!!pajaki i te sprawy...

Gość powiem Ci tak
bo dla nich tutaj 'tetni zycie' (chociaz uwierz mi, w porownaniu do calej europy to jest spokojniutko), przyjezdaja znalezc ciekawsza, lepiej platna prace, wyszalec sie, znalezc zone...

hahaha wlasnie na calym swiecie tylko zon szukaja a wciaz jest tyle samotnych biednych kobiet.ale z tego wynika ze moj maz chyba ma racje co do tej australii niestety

duzo sie jeszcze moze zmienic bo za rok dostaniemy dopiero rezydenta w anglii

Gość powiem Ci tak
bo w NZ to wiecej owiec niz kobiet ;) do robali-gigantow/mutantow mozna sie po paru latach przyzwyczaic :o ale za to piekne widoki, swoboda, latwe zycie odplaca ci to z nawiazka

Gość co tam robaki w porównaniu
zlepsza jakościa życia;-)Poa tym w Polsce też są robaki,np.w polityce,w sejmie:-oWredne gnidy i karalchy:-P

ale tak naprawde to chodzi mi o to ze nie wiem gdzie latwiej zyc latwiej sie dorobic gdzie szybciej sie prace znajdzie

Gość powiem Ci tak
a nieprawda, bo pajaki :p (wielkosci dloni :o )

Gość powiem Ci tak
ale bylibyscie legalnie, tak? powiem Ci, ze w Australii, jesli masz jakakolwiek prace to sie dorobisz, to znaczy jezeli bedziecie oboje pracowac

no wlasnie ale czy ta prace znajdziemy?nie mamy tyle kasy zeby pozwolic sobie na dlugie bezrobocie

nie wiem czy tak calkiem legalnie ale mysle ze po czasie pewnie wszystko da sie zalatwic

Gość powiem Ci tak
tego to niestety nikt Ci nie moze zagwarantowac, wiadomo, ze potrzeba troche szczescia, na pocieszenie powiem Ci, ze w tym roku bezrobocie spadlo ponizej 5% i jest najnizsze od 30 lat!

Gość powiem Ci tak
a jak nielegalnie, to niestety moze byc bardzo ciezko z praca, to nie Anglia

wiem wlasnie i tu jest problem a wanglii zyje mi sie dobrze ale nie podoba mi sie na tyle zeby zostac tu do poznej starosci

Gość kurcze temat zalozony
Kurcze temat zalozony 6 lat temu a dla mnie aktualny dzis. Chcemy wyjechac z Anglii. Zimno tu, deszczowo ;-) zyje sie OK ale to nie to. Tylko, ze my nie jestesmy juz tacy mlodzi tzn. maz ma lat 49 a ja 34. Mamy dziecko - 11 miesiecy. Czy ktos wyemigrowal z Anglii do Australii? Jezeli tak to jak to zrobil? Mnie dzis od google :D juz rece bola!

W Polsce skonczylam studia - jezyk angielski dobry ale nie na poziomie biurowym... Mojego M jezyk doskonaly ale za to pracuje w budownictwie.

Gość DEL KUN
najlepsza UGANDA!

:D

Moze i ciekawa ale srodkowa Afryka mnie srednio interesuje ;-)

Gość dont wory be hapi
polecam australie mieszkalam w melbourne , zwiedzialm i oz i nz i jednak australia lepsza jesli chodzi o znalezienie pracy, nz jest piekna ale zbyt spokojna i zadupiasta, kiwi migruja do oz za praca i lepszym zyciem

Gość szefff
To gdzie ty bierzesz tego starego PRYKA do NZ czy Australi,15lat starszy,już nie ma siły cie walić a tobie podłogunica sie czerwona robi ,zaproś somsiada niech cie zgwałci,lub wszystkich pod budki z piwem kup im skrzynke piwa i bedą cie bzykać

Gość dont wory be hapi
kurde rzeczywiscie stary topic :P co do australi, poogoogluj :P chcedz na emigracje typiu migration skills? nadajesz sie? masz rezydenta UK? czy jak?