Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala_ala_ala

bez kwiatów....

Polecane posty

Gość ala_ala_ala

Oboje z narzeczonym mamy alergie na kwiaty i chcielibyśmy żeby goście nie dawali nam wiazanek...bardzo podoba mi sie pomysł z zabawkami dla dzieciakow z domu dziecka lub z karmą dla zwierząt do schroniska... taki fajny gest niech inni tez cieszą sie...tylko mam problem jak to sformulowac w zaproszeniu czy może przekazac ustnie...sama będę miala wiazanke i jak pare będzie od gości to się nie pogniewam i pewie nic nie będzie ale z więksża ilością hm rok temu byłam świadkowa i wygladałam juz o 22 jak królik z czerwonymi oczami...

byłam tydzień temu na ślubie w zabytkowym kościółku, ale miałam zaproszenie tylko na ślub. Zdziwiłam się, że mało ludzi ma kwiaty. Potem się okazało, że zawiadomienia o ślubie były standardowe, a na zaproszeniach dla gości weselnych był dopisek od młodej pary, że zamiast kwaitków proszą o wsparcie odrestaurowania kośćółka, które można będzie złożyć przy składaniu życzeń. Świadkowa stała i miała taką torebkę papierową z napisem \"na odnowienia kościoła\". Fajny pomysł, moim zdaniem. Napisz to po prostu, że zamiast kwiatów prosicie o to czy tamto. Na pewno nikt się nie obrazi:-)

Gość ala_ala_ala
Fajny pomysł :) :) ja mam problem jak to ubrac w slowa uprzejmie prosimy o nie przynoszenie kwiatów...czy jakos tak troche brzmi glupio :)

Nie przasadzaj. Nie ma co ubierać w wymyślne słowa, tylko po prostu, np. Chcemy naszą radością podizelić się z dziećmi (czy zwierzątkami). Dlatego prosimy naszych gości , aby zamiast kwiatów, wrzuili datki na... do puszki.

My napisalismy po prostu: Zamiast kwiatów prosimy o artykuły szkolne lub ksiązki, które przekażemy dzieciom z Domu Dziecka\". O maskotki nie proście, bo dzieci się nimi nie bawią. Już lepiej dać słodycze. Gdzieś na forum był ładny wierszyk, ale troche długi

Gość zegarynka82
któraś juz pisała na topiku" co zamiast kwiatów" mi sie spodobał opis jednej z nich i sobie zachowałam: Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy, A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie artykuły szkolne, bądź książki nasi przyjaciele. My do domu dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu dzieciom przekażemy polecam w jej imieniu

Gość ala_ala_ala
Zegarynka dziękuje z całego serca :) śliczny wierszyk :) :) :)

Gość gość
Daruj sobie częstochowskie rymy, napisz wprost, pełnym, poprawnym zdaniem.

Gość gość
no dobra, ciekawi mnie jedno. Masz alergię na kwiaty i będziesz miała wiązankę (i będziesz ją trzymać przez 2 godziny) a bukietu od gości (który w sumie będziesz trzymać sekundę) nie chcesz? Masz w swoim bukiecie antyalergiczne kwiaty? czy może sztuczne? Po co się narażasz jak macie alergię? Nie lepiej zamiast wiązanki mieć np bukiet z piór albo jakiś wachlarz? bukiet z piór: https://images2.dawandastatic.com/ae/18/8c/c8/35/28/4c/ce/81/60/4b/6e/a9/01/4e/49/product_l.JPEG