Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojnona Kasia15

Co mi jest?! Dziwne objawy.

Polecane posty

Mam 15 lat, jeszce nieregularnie miesiączkuję od pół roku. Parę dni temu miałam okres. Ale to nie o niego chcę się pytać. Jeszcze zaraz przed swędziało mnie barzo, tak że podrażniłam sobie skórę po drapaniu. Podpaski dodatkowo jeszce podrażniły, ale po paru dniach to minęło. Od 5 dni zauważyłam u siebie dziwne zjawisko-dalej mnie swędzi i jeszcze pochwa i okolice odbytu są zaczerwienione. Skóra ta jest gładka, błyszcząca (uczucie worka foliowego), a na granicy "chorej" i zdrowej skóry zauważyłam delikatne łyszczenie się skóry. Upławów jak na razie nie zaobserwowałam. Co mi jest? Czy muszę iść koniecznie do ginekologa? Bardzo się wstydzę i przygotowanie emocjonalne będzie trwać bardzo długo (jestem nieśmiała, ale próbuję ptzełamać wstyt). Szukając w internecie niepasowała mi żadna choroba-nie mam upławów (nie zaobserwowałam ich na razie),a jest świąd. Proszę o odpowidz, bardzo się boję co mi jest, a nie chcę mamy niepokoić. Może to tylko podrażnienie skóry lub alergia na perfumowane wkładki?

Gość taciki
Hej nie martw sie napewno nic powaznego podraznilas sobie delikatna skóre , kup sobie w aptece clitromazolum tak sie nazywa ta masc i smaruj sie nia a za kilka dni wszystko wróci do normy i kup sobie plyn do higieny intymnej z rumianku

Gość lulalalalalalalalalalaaaaaa
ta maść wymieniona wyżej kosztuje jakieś 3 złote..sama jej używam :)

Gość lek med
zamiast płynu z rumiankiem LACTACYD FEMINA ( apteka).faktycznie moze być grzybica ale moze być i co innego jak nie bedzie poprawy po clotrimazolu to idx do gina

moze faktycznie to tylko podraznienie. odstaw wszelkie perfumowane wkladki.nos bawelniana bielizne. maść clotrimazolum to tez dobry pomysl - jest bez recepty, kosztuje ok 2 zl - smaruj rano i wieczorem cienka warstwa i tylko na zewnatrz jesli sie powtorzy to juz ginekolog bedzie niezbedny.nie ma sie co wstydzic i jesli to Ci sie powtorzy to nie zwlekaj by nie stalo sie gorzej

Niektóre podpaski moga uczulać. Ja nie wszystkie mogę stosować. Zapamiętaj jakich uzywałaś i tej firmy nie kupuj.Ja miewałam takie same objawy,jak mnie podpaski uczulały.

Dziękuję za rady, jeszcze dziś kupię maść i zastosuję się do waszych rad :) Dodam jeszce, że to wygląda nawet jak uczulenie więc zmienię wkładki. Zobaczymy czy to podziała :). Dzięki jeszce raz wszystkim :*