Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zegarynka82

szczupłe panny młode a sukienka ślubna

Polecane posty

Gość zegarynka82

mam pytanko jaka suknie mam wybrać..... mam 173cm wzrostu i ważę 50 kg .......taka moja natura i przytyć mi jest bardzo trudno ......wię postura przypominam wieszak...nogi jeszcze jakoś wyglądają ale górne partie sa wychudzne....obojczyki wystają - podobaja mi się tylko gorsety ale chyba nie miałby sie na czym przytrzymać i nie chciałabym mieć gorsetu który spada mi z biustu ...jak na niektórych zdjęciach u panien młodych np. na allegro - sukieni zapinane na szyje , ze stujakmi , golfikami, też sa sliczne ale wtedy wogóle mi nie widac ze mam biust...... i co ja mam zrobić.... inne łódki, na szelkach mi się nie podobaja......

Gość dianusia
Proponuję np.jakąś na ramiączka,rozkloszowana u dołu,albo lekko drapowaną.Co do biustu to są specjalne staniczki którymi możesz go powiększyć.

Gość kurna tu
ja nie mam zbyt dużego biustu ale mój gorset to nadrobi w ogóle nie widać że jest większy pod warunkiem że jest w całości usztywniany i oczywiście dobrze uszyty. Aco do gorszetu na "szelkach" to teraz robią takie cudne naramki że głowa boli i wcale nie muszą być szerokie. Jak jest gorset z koronką to niech ta koronka przechodzi np. przez jedno ramię (rękaw). Jak gorset jest z tyłu wysoki a nie niżej niż biust (bo tak też są krojone) to będzie się trzymać pod warunkiem że będzie odpowiednio zciśnięty w pasie :-))

Gość zegarynka82
dzieki dziewczyny za rady;-)

Gość Basia23
czesc Ja tez jestem Twojej postury i mam sukienke do sprzedania jakbys byla zainteresowana to prosze o kontakt na mojego mejla a przesle Ci zdjecia

ja tez jestem chuda w gornej czesci ciala, ale bede miala suknie z gorsetem bez ramiaczek. mam nadzieje, ze nie spadnie ;)

na takiej figurze wlasnie gorset powinien sie dobrze sprawdzic - jak bedzie dobrze dopasowny i usztywniony to naprawde nie bedzie widac, ze biustu mogloby byc troche wiecej. ;) Bo gorset ma sie trzymac w talii a nie na biuscie. Ja wprawdzie nie mam tego problemu, ale ostatnio widzialam jak bardzo drobna dziewczyna mierzyla suknie w salonie i w takiej z gorsetem wygladala naprawde super.