Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka81

Kobieta w ciązy powinna mieć zakryty brzuch

Polecane posty

Gość magdalenka81

a nie nosić za krótkie bluzki i bluzeczki, które go odsłaniają. Myśle ze stan ciazy do czegoś zobowiazuje. Na pewno nie do tego by odkrywać goły brzuch na ulicy

Gość lacki
tez tak sądze bo to nie wygląda ładnie jak dziewczyna obnaza brzuch jak jest ciąży, Mnie to obrzydza. Ostatnio w miescie widzialam taką dziewczyne, z niskimi spodniami i w bluzeczce odsłaniającej pół brzucha. Dla mnie to był zenujący widok. Mój facet tez jak spojrzał to z takim niesmakiem. Jestes w ciąży...ok.....ale takie obnazanie sie na ulicy to juz przesada.:(

Gość jak dla mnie
a co Wam to przeszkadza

Naklepiej wystąpic do swojego posła z propozycją przepchnięcia takiej ustawy przez Sejm, Senat i potem jak prezydent nie zawetuje, to wygrałyście :D

Gość jak dla mnie
a moze zabrońmy tym kobietom w ciazy chodzic do sklepu,fryzjera i wogóle niech siedza w domu ,co? Bo moze jeszcze taka nie jest mezatka a juz w ciazy...Ludzie co Wam ten jej brzuszek przeszkadza,co? Ciążowe brzuszki sa super:)

Gość magdalenka81
po co ta ironia? po prostu to głupie tak odkrywać brzuch, kobieta powinna go chronić, zasłonić a nie wystawiać na słońce i demonstorwać ze jest w ciazy.... to nie tedy droga chyba:O

Ja nie odkrywałam, ale jakbym chciała, to o zdanie was bym nie pytała.

Gość mnie też
się podobają ciążowe brzuszki, zeszłoroczne wakacje spedziłam wakacje nad morzem, czesto spotykałam przyszłe mamusie z brzuszkami na wierzchu, bo niby czemu mają sie z tym kryć ?????????? kobiety ochłońcie jak Wam sie nie podoba to nie patrzcie (zaznacze ze w ciązy nie jestem i nie byłam a te brzuszki ciązowa są super)

Gość cleo_
Taaaa powinna :O I co jeszcze powinna, a czego nie? Kim jesteś ? Pępkiem świata, mentorem, głosem nienarodzonych, Bogiem? Kolejna nawiedzona, która chce prostować ścieżki zbłąkanym. :O A idźże ty tam skąd przyszłaś. siooooooooo

Gość 11111111
magdalenka,mówisz jak moja 65-letnia sasiadka :P

Gość ARMATA
O co chodzi, o to, że to brzydkie, czy niebezpieczne dla dziecka?Teraz nie odwracaj kota ogonem. Rób to, co uważasz za stosowne, a od brzuchów innych wara.

moim zdaniem kobieta w ciazy powinna miec zakryty brzuch. To chyba nie jest dobre dla maluszka, gdy kobieta obnaza swoj brzuch, szczegolnie jak jest zimno

Gość magdalenka81
po prostu wielu ludziom nie podoba sie odkryty brzuch w ciazy. Oczywiscie uważam ze ciazowe brzuszki są śliczne, ale wyglądają śliczniej w ciazowej sukience, luźnej bluzeczce czy koszulce. A nie goły wychodzący spod za ciasnej kótkiej bluzki. tyle.

Gość 11111111
gwiazdka w brzuszku jest zawsze taka sama temp. niezaleznie od tego jak mama sie ubierze

Gość jak dla mnie
tzn.uwazasz ze jak bluzka przykrywa całkowicie brzuch to tym samym go chroni,tak? A moze ta kobieta sie tak cieszy z tego ze jest w ciązy ze własnie chce demonstrowac swoj brzuch? Ciekawe jakie bedziesz miec zdanie jak bedziesz w ciazy? A wogole to zyjemy w wolnym kraju i kobiety w ciazy moga sobie chodzic zarówno z odkrytymi brzuchami jak i nie!!! Bardziej mnie bulwersuje gówniarz a fajka albo 12-letnia laska odwalona tak jakby miała 22..To jest problem a nie brzuszki..

Gość to okropne
I jeszcze ten pępek. Ohyda, bleeeeee

Gość brzuszki sa super
i juz:)

Gość 11111111
tak ciążowe sukienki są super,szczególnie takie w krateczkę przymarszczane pod stanem i w których kobieta wygląda jak w namiocie :P

Gość magdalenka81
ale po co demonstrować? robić coś na pokaz? chwalić sie wszystkim? ciekawe po co... "patrzcie na mnie jestem w ciazy?" nie rozumiem tego.

Gość asia21*
Nie chodzi o to, zeby ten wielki brzuch chować przed całym światem i zakładać na siebie ogromne ciuchy zeby ten brzuch ukryć.Ale moim zdaniem takie brzuszek na wierzchu to przesada.Bo niby czemu ma to służyć? Dla większości ludzi nie jest to ani apetyczne, ani sexy i nie jest to piękne.Ciąza to piekny czas, to błogosławieństwo.Kobieta wtedy jest piekna przez sam fakt noszenia w sobie dziecka.Nie jest to czas na odsłanianie brzucha i pępka i na krótkie spodniczki (takie tez widzialam)

Gość jak dla mnie
chyba nigdy nie byłas szczesliwa jak nie rozumiesz co to znaczy ,,wykrzyczec całemu swiatu ze sie jest szczesliwa osoba".. Szkoda..ze nie wiesz o czym mowie...

Gość 11111111
wiele rzeczy wywołuje niesmak,u mnie np. stare kobiety,które chodzą w bluzeczkach na ramiączkach i spod ,których wystaje paskudny stanik i takie obwisłe pomarszczone ciało ale ich sprawa ,że tak a nie inaczej sie ubieraja ,ja jak będę starsza napewno ubiore sie odpowiednio do wieku,jak byłam w ciąży nie pokazywałam brzuszka bo poprostu był ( niestety) z rozstępami i to nie wyglądało estetycznie ale jakbym miała mały ,ładny brzuszek napewno bym go nie ukrywała, wszystko trzeba wyważyć co komu pasuje a co nie -bo nie wszystkim to samo :)

Gość jak dla mnie
nie..no nie moge..juz nawet spodniczki nie moga byc:( to moze ubierzmy kobietki w ciazy w wór pokutny..pewnie sie uciesza.. Nie wierze ze mozna miec takie zdanie...

Gość magdalenka81
do jak dla mnie kobieto widzisz same skrajności;) nie rozumiesz ze istnieje coś pośrodku, ze nie tylko czarne, białe ale wiele odcieni szarosci? coś przyciasny masz ten móżdżek;) do twej wiadomości - jestem w bardzo szcześliwą narzeczoną, ale nie czuje potrzeby wykrzyczenia tego całemu światu, to moja sprawa i dziele się nią jedynie z bliskimi :classic_cool:. z całym swiatem NIE MUSZE;)

Gość 11111111
nom właśnie ,trzeba sie ubierac ze smakiem ,tak,żeby dobrze wyglądać i jeżeli kobieta ma ładne szczupłe nogi to dlaczego ma chodzic w długich sukienkach ? tylko dlatego,ze jest w ciazy ? są kobiety,które w czasie ciąży sporo tyją i powinny sie odpowiednio ubrać ale sa takie ,które mogą sobie pozwolić na obcisłą bluzkę i krótsza spódniczkę ale to sie tyczy również kobiet ,które nie są w ciąży

Gość NoTak
odkad DZIECI maja dzieci, to jeszcze trzeba je nauczyc respektu do ciazy-do dziecka naturalnym instynktem dla MATKI jest ochronic baby, a nie obnazac. No ale i do tego potrzeba KLASSE. (czyt. klase)

Gość magdalenka81
Popieram! Do tego trzeba mieć klasę, a nie każda kobieta ją ma. Kobieta z klasą nigdy nie odsłania brzucha jak jest w ciazy. Nawet z tego co sie widzi na ulicy to w wiekszosci odsłaniają brzuch tzw solary i tipsiary :P

Gość do Magdalenka81
po pierwsze moze i mam przycisny mozdzek( ale jak dla mnie to mozdzek jest odpowiedzialny gł.za rownowage a nie za intelekt-no ale to ja sie uczyłam w szkole biologii a nie Ty jak widac po drugie-to ja mam swoje zdanie a innych nie obrazam czego o Tobie powiedziec nie mozna po trzecie- czasem warto zrozumiec ze kazdy sie ubiera tak jak lubi po czwarte-nie ocenia sie ludzi po tym jak sie ubieraja Teraz tylko Ci zycze bys mogła to zrozumiec..

Gość magdalenka81
dzięki 🖐️ dzieki twojej wypowiedzi odczułam rześki powiem intelektualnego wyżu :classic_cool: