Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

INESKA

JAKI JEST NAJLEPSZY MATERACYK DO LOZECZKA I JAKIE KOSMETYKI SA NAJLEPSZE

Polecane posty

Dziewczyny, za 1,5 miesiaca spodziewam sie swojej kruszynki ❤️ i w zwiazku z tym,chcialabym sie was zapytac, jaki najlepszy jest materacyk do lozeczka? I jakie kosmetyki najlepsze są dla noworodka? Pozdrawiam was,

Ja mam piankowo-kokosowy-bardzo dobry.A kosmetyków najpierw używałam z NIVEA a teraz mydełka bambino,zwykły puder Alantan i krem do buzi z Nivea.Do pupci warto miec krem SUDOCREM-bardzo dobry na odparzenia.A chusteczki do pupci mam z CLEANICA.POZDRAWIAM

Gość maja73
Ja mam materac piankowy. Co do kosmetyków, to na dwójce dzieci wypróbowałam wiele. Sprawdziły się tylko niektóre, np. Nivea (krem na kazda pogodę, na odparzenia, oliwka, mleczko), Bambino (oliwka, mydełko, krem), chusteczki do pupy (pampers sensitive i zwykłe), sudocrem na odparzenia, Bubchen (oliwka, mleczko). To sa moje typy.

Najważniejsze by materac nie był mięki dla takiego maluszka.Ja mam piankowo-kokosowy i jestem z niego bardzo zadowolona.A co do kosmetyków-mhm ciężko powiedziec ja kupoowałam znane marki (po tak radziły koleżanki) i tak naprawde uczulało dziecko tak że musiałam za rada położnej myć dziecko tylko w świeżo pażonych ziołach.Od taptej pory używam mało znanych firm i nigdy jeszcze nie było żadnej wysypki.Dlatego lepiej kup z jednej firmy jak będzie wsyztsko oki to pozostań przy tym

Gość Paklea
Ja polecam Ci materacyk kokosowo-gryczany (producent DANPOL ze Szczytna) - materacyk jest odpowiedni zarówno dla niemowlaków (strona kokosowa) jak i dla dzieci już chodzących (strona gryczana). A z kosmetyków polecam Penaten - nie są tanie ale mają duży wybór produktów (kremy na różną okazję, oliwki, pudry, mydła, płyny, chusteczki) i sa bardzo dobre.

materacyk - kokosowo - gryczany kosmetyki - nivea baby oraz alantan w maści (zwykły) -dzięki niej nie wiem co to odparzona pupa u niemowlaka (szczerze polecam)

słuchajcie ja mam ten piankowo kokosowy i jest ok (choć moja już duża ale śpi na nim) ale ma JEDNĄ wadę. Kilka razy zauważyłam że wyszło z niego takie dłuuugie włókno i dobrze że szybko zareagowałam bo mała była bez pampersa. Ostre jak igła. Materac ma półtora roku. Trzeba czasem przepatrzeć czy nie wychodzą te włókna jakimiś maluńkimi otworami bo może się brzdąc skaleczyć.