Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pretty111111

DIETA NIEŁĄCZENIA

Polecane posty

Gość fanka makro
hej kobietki:) pretty ja niestety zegnam sie na 2 tyg, no chyba ze dorwe jakas kafejke internetowa, jak mi rodzinka pozwoli;) jedziemy na wczasy:) bede Cie wspierac pozytywnymi fluidami:D zawsze jak bede cos jesc to pomysle o Tobie:) zycze wytrwalosci, lato to dobra pora, kilogramy same leca ( mnie od samego pakowania i stresu zjechalo 1,5 kg;) ) dziewczyny piszcie! do zobaczenia sciskam mocno, papapa!!!

*fanko - no to udanego urlopu życzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja dopiero w sierpniu gdzieś wyskoczę obiecuję, że będe grzeczna :-) zresztą szczerze mówiąć idzie mi już bezproblemowo to w ogóle nie jest trudne, czuję sie super,nie jestem głodna ale mam takie dziwne uczucie pustego brzucha, nie jem słodyczy i fajnie jest narazie staram sie dużo chodzić (nie chce mi się ćwiczyć - leniwa jestem) :-):-):-)

Fanko,miłego wypoczynku:) Chyba namówię moje topowiczki do tego Haya.

Gość czekam...
fanko makro wracaj, topik zaginie, a zapowiada się na prawdę ciekawie. Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg :-)

Gość czekam...
fanko makro pretty 111 gdzie się podziewacie? na letnich wojażach czy zapomniałyście o topiku?

Gość czekam...
A jednak zapomniałyście... ;-(

Gość ninaaa
ja ją stosuje od 2 lat,jest bardzo prosta nie głodzisz sie,ale też nie obrzerasz i z czasem kg same spadają tylko trzeba odpowiednio łączyć produkty:).Masz dobre samopoczucie,więcej energii i jest ok.Godna polecenia:)tylko trzeba sie przestawic:)

Gość ninka123
widzę że topik umarł... ale może ktoś mi odpowie na takie pytanko: Dlaczego niektórzy twierdzą, że mleko i jogurty są produktami białkowymi podczas gdy inni, że są węglowodanowymi??? Sprawdziłam w końcu na opakowaniu i jak byk stoi, i na mleku i na jogurcie, że jest więcej węglowodanów niż białka. Szczególnie duża przewaga w jogurtach z owocami!! Czyli skoro to węglowodany, to można jeść płatki z mlekiem i z jogurtem???

w koncu znalazlam topic dla siebie :) od 2 tyg stosuje ta diete:) jest rewelacyjna:) bede odwiedzala ten topik jak najczesciej:) rowniez mam problem z jogurtami i mlekiem 1,5 % wedlug mnie to wegle.....

witaj kobiece ksztalty:) :):):) to git:) w takim razie bede je laczyc z moimi ukochanymi platkami :) bede zaczynala dzien od platkow, a reszta dnia beda juz same bialka i warzywka:) przenosisz sie tez na ten topik??

Gość ninka123
A orzechy?? Słyszałam że są neutralne, to znaczy że mogę wsypać garść orzechów do jogurtu i zjeść?? aha, jeszcze coś... a serki topione?? Te, co mają dużo tłuszczu to chyba można jeść z węglowodanami?? Też gdzieś czytałam, że sery poniżej 50% tłuszczu traktuje się jak białka, a powyżej 50% (czyli niektóre pleśniowe na przykład) traktuje się już jako tłuszcze i można jeść np. z chlebem!

Gość ninka123
Ale tak generalnie to muszę przyznać, że ta dieta jest rewelacyjna. Lekko w brzuchu, nie ma wzdęć, człowiek nie czuje się ociężały po jedzeniu... naprawdę super! Atkins przykładowo... niestety w moim przypadku nie podziałał, co więcej, miała straszne mdłości po nim pewnie z powodu zakwaszenia organizmu nadmierną ilością mięsa, jaj i w ogóle białek. To niebezpieczne dla zdrowia!! Natomiast dietka rozdzielna jest super.... można jeść co się chce praktycznie.... no i człowiek czuje się jak nowo narodzony. A poza tym, tą dietę poleca Michał Tombak jako panaceum na wszelkie choróbska! :) :) :)

ninka orzechy mozesz wrzucic do jogurtu:) pestki dyni i slonecznik tez:) dzis kupilam sobie pestki dyni przepyszne:) a jutro wrzuce je do platkow owsianych i jogurtu , to bedzie moje sniadanko :) pestki dyni i slonecznik maja duzo cynku, a to zbawiennie wplywa na cere. Dlatego obiecalam sobie to jesc:)

a pytanie o serki topione to trzeba zadac fance makro.... jak wroci z urlopu:) mam nadzieje, ze sie odezwie

witam WSZYSTKICH:):) Moim zdaniem ta dieta jest super i ja mam zamiar stosowac ja przez całe życie:),bo dzieki niej czuje sie lekka,nie mam wzdecia i od 02.01.07 przy okazji udało mi sie schudnąc 5kg:).Wiadomo miałam ciezkie dni kiedy jadłam jakies smieci,ale ogólnie to jestem za zdrowym odżywianiem i za niełaczeniem :):) Dziewczyny a owoce kiedy jecie??bo ja czytałam ,ze powinno sie je jesc z rana i osobno,jak to jest??,ale ja akurat tego tak nie przestrzegam bo własnie chce sobie zrobic sałatke owocową na kolacje:)mmmm pycha:) A tak po za tym to jadłam jeszcze dzisiaj duszona cukinie i pomidora z ziołami z 2 kromkami pełnoziarnistymi. Na obiadek 2 jajka z surówka z marchewki,papryki i kapusty pekinskiej no i 0,5 paczki słonecznika. A wy co ciekawego zajadacie??? POZDRAWIAM:)

owoce zaleca sie tylko z rana conajmniej na 30 min przed sniadaniem i na czczo ja glownie jem jablko lub pomarancze, ale chyba tylko baban jest zabroniony.... dietka jest zeczywiscie rewelacyjna:) rok temu schudlam na niej 7 kilo :) i obiecuje sobie, ze jak bede miala juz wlasne mieszkanie i sama bede decydowala o tym co jem to bedzie to moj styl zycia.... puki co niestety czasem nie ma wyboru.... npo jutro na obiad mam golabki i dylemat....

teraz chce kolejne 7 kg :) bez pospiechu do wakacji chce miec stabilne 60 choc jak bedzie mniej to sie nie pogniewam:) dobrej nocy

Gość ninka123
a ja miałabym jeszcze jedno pytanko... mianowicie, co z tymi przerwami między posiłkami białkowymi i węglowodanowymi?? Musi być 4 godziny, czy wystarczą 3?? Gdzieś na innym topiku wyczytałam że 2 godziny.... kurczę już nie wiem jestem zakręcona

Gość ninka123
aha, ponoć jest tak (ale nie wiem czy to prawda??) że po posiłku węglowodanowym wystarczą 2 godziny (bo węgle szybciej się trawią), a po białkowym aż 4. Czyli z tego wynikałoby, że jeżeli zje się np. śniadanie węglowodanowe, to potem można jeszcze "wrzucić na ruszt" po 2 godzinkach znów jakieś węglowodany, a potem obiad białkowy i kolacja białkowa albo obiad węglowodanowy i kolacja białkowa... echchch namieszałam ha ha ale chyba tak by było ok co??

ninka po weglowym daniu trzeba odczekac 3 godz zeby zjesc cos bialkowego .... ale jesli masz zamiar jesc tylko wegle to nie musisz czekac wcale..... mozesz np zjesc platki z mlekiem a za 30 min makaron gotowany z sosem.... natomiast po bialkowym zeby zjesc cos weglowodanowego trzeba czekac 4 godz.

hej lalki:) Przeczytałam se cały topic dla utrwalenia informacji które juz mam w głowie... Diety sie troche gmetwaja..... no cóż... Jeżli chodzi o posiłki niełączenia to je zastosowałam po atkinsie... I POSIŁKI TO węgloweodany.... najlepiej się spala w ciągu dnia a później ich unikam i jem mieso , jaja i sery no i warzywa, ryz itd..... wogóle nie jem owoców.... Pozdrawiam odchudzaczki... ja teraz znów na atkinsie do nedzielli i pózniej znów dietka nie łaczenia... chudne choc od czas do czasu mam słabostki ....

witam wszystkie dziewczyny:):)odwiedzacie jeszcze ten topik?? bo bardzo jest ciekawy:):) A tak wogóle od nowego roku cały czas testuje ten sposób odżywiania i nawet mi to wychodzi chociaz miałam chwile lekkiego wyłamania sie z zasad:P:P,ale z dnia na dzien idzie mi to lepiej i bardzo podoba mi sie ten sposób odżywiania,a szczególnie lubie kombinowac co by tu nowego zrobic.Bardzo podobają mi sie kolorowe posiłki komponowane z warzyw,tak ładnie wygladają i smakują:):) Moi rodzice własnie wrócili z zakupów i kupili 12 pączków,ale one nawet mnie nie ruszają:P:Pchociaz chcieli mnie namówic na zjedzenie.Ja od nowego roku nie jadam słodyczy i chyba tez dlatego juz przeszła mi ochota na słodkosci:Pjedyne co jem słodkie to miód i suszone owoce:):) A co tam u WAS słychac:):)?? POZDRAWIAM:):)

Gość ninaaa
czesc:) a czy takie połaczenie moze byc bo zrobiłam sobie taką sałatke: udko wedzone,jajko,por i puszke kukurydzy i to wszystko wymieszałam:)pycha,ale czy może być takie połączenie????