Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaaaaa

JAKIE MAM WYKSZTALCENIE PO ZROBIENIU LICENCJATA????NIEPELNE WYZSZE???

Polecane posty

Gość zdezorientowanaaaaa

Dzis zaczelam sie zastanawiac , jakie mam wyksztalcenie .wlasnie jestem p o egzaminach i skonczylam 3 letnia uczelnie [pedagogika resocjalizacyjna]zdawalam egzamin lic. No i chcialam zmienic swoje CV ....i wpisac ze mam wyksztalcenie wyzsze zawodowe .-ale-kolezankam i mowi ze wpisuje sie wyksztalcenie wyzsze licencjackie a przed chwila ze ma byc wyksztalcenie wyzsze neipelne licencjackie:/ wydaje mi sie ze tak jak ja myslalam bylo dobrze...

Gość wyższe zawodowe lub po
prostu licencjat

Gość trzeba było zrobić magistra
Nie byłoby teraz problemów :-)

Gość taka studentka
Sądzę, że masz wykształcenie podstawowe skoro piszesz ,,po skończeniu licencjata ' '.

No dokładnie. Sam licencjat wystraczy jak wpiszesz. To takie studia zawodowo bardziej traktowane. Porównuje sie je do mgr i przyjeło sie,że są to tzw niepełne wyższe.

Gość Jeasa
wykształcenie średnie, ewentualnie niepełne wyższe, bo po licencjacie nie masz żadnego tytułu...

Gość Jeasa
wpisz może: niepełne wyższe - licencjat

Gość a nie czasem
niepelne wyzsze zawodowe??////

Gość licencjat to jest
wykształcenie wyższe!!!!!!

Gość a nie czasem
no wyzsze to jestale chyba niepelne?

Przyjeło się,że to tzw. niepełne wyższe. Nawet portale o pracy mają juz dawno taka kategorie...Niepełne wyższe - licencjat albo wpisz sam licencjat. Zawodowe się nie pisze ;)

Licencjat to jest na bank! wykształecenie wyższe z tytułem licencjata!

Gość hinnnnaaa
Ale głupoty piszecie.... Licencjat to wykształcenie wyższe zawodowe - na 100%

Gość licencjat to jest
wyższe !!!! żadne niepełne.

Gość Jeasa
nie jest wyższe, wyższe jest po obronie pracy dyplomowej... np. są studia, gdzie tytuł uzyskany po nich to mgr inż... jeżeli dana osoba zdecyduje się tylko na studia 3,5 roku na inżyniera to zostanie inżynierem, ale nie będzie mieć wykształcenia wyższego... tak samo licencjat - przecież po nich robi się studia magisterskie uzupełniające => wtedy będzie to wykształcenie wyższe...

Nie pisz głupot Jeasa! masz link do Wikipedii? nie wiesz to nie pisz!

Gość zdezorientowanaaaaa
czyli jednak by na to wychodzilo ze wyksztalcenie wyzsze zawodowe. Pytam sie, poniewaz np ukonczenie uczelni bez podchodzenia do egzaminu licencjackiego to potem tez inaczej sie wpisuje w CV

Gość ja można pisać takie bzdury
że po trzyletniej edukacji na studiach ma sie niby takie samo wyksztalcenie jak kolega po LO :P licencjat to wykształcenie wyższe zawodowe!!! wbijcie to sobie wreszcie do głowy chyba większość z was nawet nie ma owego licencjata skoro pisze jakies farmazony o niepelnym czy co gorsza średnim.......... :P

Gość Jeasa
wiem i piszę

Gość zdezorientowanaaaaa
jeasa- ja m ialam obrone pracy dyplomowej ....

niepelne wyzsze - jest wtedy gdy na studiach magisterskich student uzyskal absolutorium ( wszystkie egzaminy zdane) a nie obronil pracy magisterskiej studia licencjackie to nie jest to samo. nie jest to takze wyksztalcenie wyzsze

Wyższe zawodowe - to tak jak niepełne wyższe.. Kurcze to jak LO bez matury...średnie wykształcenie jest, ale z matura nazywa się to pomaturalne. Są oddzielne opcje dot określenia stopnia wykształcenia. Nie można mówić o osobie z licenncjatem, że ma wyższe...przecież to nie to samo co mgr? :|Poza tym nie ma żadnego tytułu. Przecież o wyższym niepełnym ( a napewno jest takie określenie) sie nie mówi o osobie, która jest w trakcie studiów, bo to byłby nonsens. Jestem za niepełnym wyższym.

No właśnie nie wiesz, ale polemizować nie będę! :P

Gość Jeasa
3 lata nauki to to samo co 5 albo kilkanascie na medycynie?? :-O łoj to mamy wysyp ludzi z "wyższym" wykształceniem...

zielonooka24 -tylko pierwsza część Twojej wypowiedzi jest prawdziwa:) druga niestety nie. Kurcze wykładam to wiem:) ale kłócić mi się nie chce!

Gość zdezorientowanaaaaa
Jeasa- ja mialam fuuulll praktyk w mojej szkole to co inni w 5 lat to my to 3 musielismy zrobic...kazde ferie, kazde wakacje praktyki....nie bylo zmiluj sie...sa m oze uczelnie gdzie sie chodzi i placi ale tu trzeba bylo rzeczywiscie dac z siebie cos.

Jeasa no właśnie. Nie można porównywac studiów 3 letnich czy 3,5 letnich do 5 letnich mgr..no to głupota. A oba studia miałoby się tak samo określac? Że kończą się wyższym? Eee mi coś tu nie gra..

Wykształcenie wyższe zawodowe - niepełne wyższe. Dla mnie to podobne, tyle, że używa się określenia wyższe zawodowe chyba :/ Ale nie samo wyższe!!

Gość Jeasa
Wiesz zdezorientowanaaaa ja kończyłam studia (dzienne 5 lat) jakiś czas temu, wiec może nie orientuję się jak to teraz wyglada z licencjatem... wiem, że wtedy nie było to wyższe... ale wierzę, że miałas full nauki... studia studiom nierówne... fakt