Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaaaaa

JAKIE MAM WYKSZTALCENIE PO ZROBIENIU LICENCJATA????NIEPELNE WYZSZE???

Polecane posty

zdezorientowanaaaaa -Dlaczego piszesz o tym, że licencjat to płatne?? większośc uczelni na dziennych państwowych uczelniach wprowadziło licencjat! I przestańcie się burzyć, że licencjat to samo co magisterium! To i to jest wyższe, ale z różnicą tytułu!

Licencjat Licencjat - tytuł zawodowy, który otrzymuje absolwent studiów wyższych zawodowych, z reguły trzyletnich, uprawniający do podjęcia studiów magisterskich uzupełniających. Tytuł licencjata, w zależności od szkoły, przyznawany jest albo automatycznie po ukończeniu studiów zawodowych, albo po zdaniu egzaminu licencjackiego. Osoba posiadające tytuł licencjata ma wykształcenie wyższe zawodowe. Ja znalazłam coś takiego...

Gość Jeasa
po prostu Kaśka - popieram Twoją wypowiedź... po licencjacie nie ma się tytułu mgr...

No też dobrze znalazłaś, więc temat dyskusji uważam za zamknięty:)

A kto tu pisał, że się ma?? i to jest równoznaczne Jeasa ?? :P

Gość Jeasa
aczkolwiek nie jest to :" wykształcenie wyższe" tylko "wykształcenie wyższe zawodowe" :P

Widać nie czytałaś ze zrozumieniem mojej wypowiedzi, ale co tam:P

Gość Do Jeasa
Studia 3,5 letnie które kończą się obroną pracy inżynierskiej to jest wykształcenie wyższe 1-szego stopnia i taki absolwent otrzymuje tytuł inżyniera. Potem można zrobić 2-letnie uzupełniające magisterskie czyli 2 -go stopnia i otrzymuje sie tytuł magistra. Licencjat to tez jest wykszałcenie wyższe, ale bez tytułu. Moja wiedza poparta pracą na uczelni :)

Chodziło mi o moją wypowiedź! już jakiś czas temu! i gdyby została przeczytana ze zrozumieniem, nie musiałabyś już nic wklejać! :) spadam.

Popieram Matiego , ponieważ jadę na tym samym wozku co autorka topiku. I z tego co się orientuję to licencjat jest tytułem zawodowym, natomiast wykształcenie masz podobnie jak ja [też miałam obronę pracy oraz końcowy egzamin licencjacki] -wyższe zawodowe. Co oczywiście nie równa się wykształceniu wyższemu z tytułem magistra:) Ps. Mati są studia dzienne i zaoczne[za które się płaci i tylko przychodzi po wpisy na koniec roku:)] -zdezorientowana miała to na myśli chyba... Pozdrawiam wszystkich wykładowców i studentów 🌻

Gość Jeasa
o tóż to katowiczanko;)

Jestem kobietką, ale co tam:) Na zaocznych, na których uczę ja cisnę bardziej niż na dziennych, więc bez genaralizowania proszę! Teraz juz naprawdę idę...

Makrostruktury społeczne i czasem mikrostruktury:)

Gość Bachelor Bc.
A ja skonczylam studia w Holandii tzw. przez was "licencjackie" i mam tytul Bachelor wiec tylko u nas w PL licencjat nie ma tytulu. Tutaj jest to normalnie wyksztalcenie wyzsze i kropka. Alez w tym kraju sie dzieje, wiecznie problemy, nawet dyskusje nad tym, jakie to wyksztalcenie jest po licencjacie :D

Gość takakjedna czeska
a jak mp wpisac w cv to trzeba wpisac WYKSZTALCENIE WYZSZE ZAWODOWE Z TYTULEM LICENCJATA? czy bez tego,,TYTULEM LICENCJATA?''

Gość takakjedna czeska
?????????????????/

Gość taka jedna czeska
pliiis odpowiedzcie miii

Gość eeeeeeeeehhhhhhhhh
Wykształcenie wyższe-zawodowe, licencjackie

Gość szantymen
Baby ale wy jestescie tepe. Przeczytalem wasze posty i sie odmozrzylem. Od dzis mimo ukonczenia studiow wyzszych 2 stopnia (ciekawe ktora wie jaki mam tytul) bede sie przedstawial jako polsrednie. Wiedzialem, ze kobieta ma tylko jeden zwoj w mozgu wiecej od kury, ale chyba bede musial zrewidowac moj poglad. Po tych waszych dywagacjach, po za jedna pania, ktora wyklarowala wam co i jak, stwierdzam, ze zwojow to wy nie macie

Gość LICENCJAT TO WŁASNIE TYTUŁ!!!
Poruszyła mnie głupota po prostu Kaśki! Dwukrotnie mówi, że po licencjacie nie ma się żadnego tytułu! LICENCJAT TO JEST WŁAŚNIE TYTUŁ, KTÓRY UZYSKUJE SIĘ PO UKOŃCZENIU WYŻSZYCH STUDIÓW ZAWODOWYCH, I OBRONIENIU PRACY. TAKA OSOBA JEST WŁAŚNIE LICENCJATEM I POSIADA WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE ZAWODOWE,KTÓRE W ZAŁOŻENIU MIAŁO PRZYGOTOWYWAĆ DO PRAKTYCZNEGO WYKONYWANIA ZAWODU- W ODRÓŻNIENIU OD WYŻSZEGO WYKSZTAŁCENIA MAGISTERSKIEGO, KTÓRE MOŻE BYĆ ZROBIONE DODATKOWO PRZEZ OSOBY CHCĄCE POSZERZYĆ SWOJE TEORETYCZNE WYKSZTAŁCENIE(STUDIA II STOPNIA). I NIE MOŻNA ZROBIĆ LICENCJATU TAK JAK NIE MOŻNA ZROBIĆ MAGISTRA-MOŻNA CO NAJWYŻEJ NAPISAĆ PRACĘ MAGISTERSKĄ LUB LICENCJACKĄ BARANY LICENCJATY!!!!!!! RĘCE OPADAJĄ WSZAK DYSKUSJĘ TĘ PROWADZĄ TZW. MŁODZI WYKSZTAŁCENI