Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romantyczka_XXIw

mężczyzna potrafi kochać tylko raz

Polecane posty

Gość romantyczka_XXIw

Ostatnio spotkałam się z pewną teorią dotyczącą mozliwości zaangażowania mężczyzn w związek... Mianowicie, ponoć faceci tylko raz poftafią kochac tak z głebi serca, tylko raz oddają się w pełni, są skłonni do poświęceń... zatracjąc sie w związku bez pamięci, a potem... gdy nie ułoży im sie z TĄ kobietą - każda kolejna znajomośc jest co raz bardziej płytka, powierzchowna... Bez tego zaangażowania, bez magii - sytuacja może się pozornie zmienić tylko wtedy, gdy poczują potrzebę założenia rodziny, posiadania dzieci, zasadzenia drzewa;) z tym, ze wtedy - traktuja zwiazek jako swoiste zadanie... Pewien "stały fragment gry", ale to juz nie jest i nigdy nie bedzie to, co z Pierwszą Miłością.... Co o tym sądzicie?

Gość konwalijka*
nie prawda;)

Gość mimiiiiiiiii
i to mnie najbardziej martwi, bo mój były mówił,że kilka razy kochał i że mnie też kocha, ale czy to jest taka miłość prawdziwa na zabój to nie wiem. Jak można się tego dowiedzieć

Gość tak se pisze
phi, bzdury, kazda milosc jest inna, kazda cos w nas niszczy, kazda cos w nas tworzy, kazda zalezy w czesci od obiektu milosci

Gość mężczyzna25
PRAWDA, ZAWSZE JEST TAKA CO NAS OMOTA NA DOBRE, ALE NIE ZAWSZE Z NIĄ WYCHODZI. ALE TA TAKĄ MIŁOŚĆ SIĘ CAŁE ŻYCIE WSPOMNIA I SIĘ MYŚLI, NAWET JEŚLI JUŻ PÓŹNIEJ MA SIE INNE KOBEITY SAD BUT TRUE.

Gość z innego świata
nie wiem, moim zdaniem także nie do końca prawda: bo chyba każda miłość jest jedyna, wyjątkowa, ...ale moje guru:P i radca /38letni facet, zatem już z jakimś "bagażem"/ kiedyś mi powiedział: że faceci mogą kochać wiele razy, ale prawdziewie TYLKO RAZ. zatem-może.

Tamto uczucie jest tylko sybstytutem , nieporownywalnie gorszym , jezeli raz wzniesiesz sie wysoko , blisko nieba to bedziesz chcial tam zawsze byc i wzbijac sie coraz wyzej , ale juz nie bedziesz mogl , gdyz on cie tam nie poniesie bo nie ma takiej mocy . Najbardziej boli swiadomosc ze to na zawsze utraciles - zdolnosc latania ktora posiadales.... Chcialbym znowu latac :(

Gość No doubt
Przeciez kazda milosc jest inna , niepowtarzalna! To ze sie kiedys kochalo jakas kobiete z calego serca wcale nie oznacza ze to piekne uczucie juz nie powróci. To sami mezczyzni myslac o kobiecie , rozdrapujac stare rany nie pozwalaja rozwinac sie nowej milosci ...Sa w pewnien sposob zablokowani gdyz nie moga zapomniec o przeszlosci ..

Gość tylko raz lub wcale

Gość Nieobca Róża
Niektorzy uwazaja (recentywisci), ze kazda milosc jest pierwsza...Sin nie obwiniaj sie za swoja niegodziwa przeszlosc, kazdy popelnia bledy... Istota geniuszu nie jest nie popelnianie bledow, ale nie popelnianie dwa razy tego samego bledu... Pokochasz kogos dla kogo i Ty bedziesz wyjatkowy:-)Tylko musisz byc cierpliwy i wierzyc....

Gość Kobiety tez potrafią
tylko raz, tak na prawdę, potem wyszystko inne to tylko nieudane kopie

Gość A wiesz o tym
że każda milość jest pierwsza i tylko ta jedna jedyna ... :-D

Gość Myslę że tutaj
nawet faceci nie byliby w stanie udzielic wiążacej wypowiedzi.

Gość Magdaaaaa
ja kocham chłopaka z którym już nie jestem, ponieważ on jest z inna, mimo ze nasza milosc byla cudowna i wszystkow naszym zwiazku bylo takie wyjatkowe. Myslicie ze skoro to byla prawdziwa milosc, ta jedyna, to on wroci?

Gość noliwswzystko może się zdarzyć

Gość zgadzam sie
sama tak mam, kocham pewnego faceta ( nieważne z jakich powodów nie możemy być razem) ale wiem że jest on miłościa mojego życia już na zawsze. Jest to możliwe że kocha się tylko raz, zależy to od człowieka każdy czuje inaczej. Nie wykluczam, ze bede kiedys wzwiązku, bo chcę mieć normalna rodzinę i dzieciaczki, ale najwazniejsze miejse w miom sercu będzie dla niego :)

Dla wlasnego dobra przyjmuje jedyna i dla mnie trafna definicje milosci prawdziwej:WZAJEMNA, cala reszta pozornych milosci , nawet tych(POZORNIE) wzajemnych to nie prawdziwa milosc...ktos opiewa milosc jako taka i prawdziwa sama w sobie jako uczucie tylko jendej osoby?Raczej nie...skoro \"milosc\" sie skonczyla, zdradzil, wypalilo + tysiace innych powodow to jeszcze nie bylo TO.Innych opcji nawet nie staram sie przyjmowac, bo po co? Tylko ktos tu kiedys pisal, ze znalesc prawdziwa milosc to jak trafic 6 w totolotka...miejmy nadzieje, ze los bedzie w tej kwestii łaskawszy.Wiara czyni cuda...

Gość do magdyyyyyyyy
wiesz skoro bylo tak cudownie i wyjatkowo, to czemu jest z inna? nie wroci juz do ciebie, a jak wroci to znowu zostawi. jestes naiwna, przykro mi.

Romantyczka XXIw. Ja mam na to wszystko inne spojrzenie, znacznie smutniejsze po przeczytaniu bardzo madrej ksiazki K.Kofty \"Gdyby zamilkly kobiety\" :-O, ktora polecam - ot tak, by spojrzec bardziej racjonalnie a mniej przez pryzmat romantycznych mrzonek.

Gość zgadzam sie
własnie tak mam;(

Gość do gory
co tak masz?