Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katedral

Wpływ sapania pingwinów na pogłowie bydła w małopolskiem.

Polecane posty

No własnie? Jaki jest ten wpływ. Sapanie jest niebezpieczne (możliwa astma) a w krajach niskotemperaturowych możliwa angina i takie tam. Czy wpływ tegoż sapania wpływa na pogłowie? Chyba jednak tak. Sapanie wywołuje duży powiew powietrza które docierając do Małopolski strąca samców z samic. I w ten sposób zmniejsza się pogłowie bydła. Czy tylko ? Proszę Koeżanki i Kolegów naukowców o ewentualne wypowiadanie się w w/w sprawie. Wykorzystam to do otwarcia przewodu. Doktorskiego.

Katedral , temat potraktowałeś pobieznie , rzekłabym nawet po sierocemu . Takie spłycenie zagadnienia swidczy o ignoranctwie :O

O spłyceniu bym nie mówił. Spłycenie jako takie nie występuje w rejonach podbiegunowych. Tam jest bardzo głeboko żeby góry lodowe mogły sie bez kłopotu cielić. O własnie. Tam się cielą a w Małopolsce co ?

Gość a co z pomorskiem
??? tam bydło pewnie zanikło

Katedral , jakie urocze mieszanie pojęć :) To cielenie góry lodowej jest przynajmniej podejrzane . Natomiast brak nawet w minimalnym zarysie poruszenia pojeć globalnego znaczenia , chocby nadparowania klimatu w zwiazku z sapaniem :classic_cool:

Nadparorywanie klimatu to zupełnie inna sprawa. Często o tym tutaj czytam. Że niby mąż i żona a tu ktoś jeszcze wparował i jest nadparorywanie ;) Nie wiem czy u pingwinów to też występukje ale sadzac po ich sapaniu... To może?

Aktualnie wdepnałes w temat o nadparowaniu o podtekscie seksualnym . To jednak troche na lewo od właciwego tematu. Kolejny raz pominałeś jakże istotny wrecz koronny schemat uszkadzania dróg oddechowych wspomnianego bydła zwanego takze rogatym , przez zasygnalizowany problem :classic_cool: Wiec widać wyraźnie iż spadanie samców to tylko nakładka. A pingwin jak to pingwin ma to gdzieś i radosnie oddaje sie swawoli zjezdzania na tyłku głowa w dół z nadmienionego lodowca , wydzielając przy okazji znacznie wiecej sapów ;)

CZy ja coś mówiłem o oralu? Fakt że sapanie wzrasta wtedy niepomiernie, szczególnie u samców (samice są nieco \"przytkane\" ) ale myślę że nie ma to większego wpływu na pogłowie bydła mimo że dyscyplina jest popularna. Poza tym sapanie wpływa na wzrost temperatury i automatycznie zachodzi reakcja nasilonego cielenia się. Lodowców...

Gość BYK CZERWONY
Odpoczywam po kopulacji , znowu było bosko :) :)

Czy wy tylko potraficie o jednym? Jedno o kopulacji a drugie o korzeniu? W Arktyce chyba korzenie nie występują a kopulacja jest automatyczna z powodu dreszczy z zimna...

Automatyczna w Arktyce jest palpitacja , a taże występują potwierdzone doniesienia szczękacji zębowej . Kopulacja jak wszedzie dla prokreacji :classic_cool: Aczkolwiek nie wyzbytej elementu przyjemości :)

A więc jeśli ta przyjemność występywa to dalaczego spada pogłowie bydła w małopolskiem? O trzodzie chlewnej nie wspomnąc.

Oj Katedral :) Zbaczasz z tematu , o czym chcesz porozmawiać ? Póki co wszystkie drogi prowadza w jedna strone ;) A na tą nie mam dzisiaj nastroju , nie słuzy mi nadparowalność , w sensie dosłownym . Przynajmniej dzisiaj ;)