Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m艂oda mamusia18

m艂ode mamy

Polecane posty

Go艣膰 ale teraz si臋 nie cenisz
Ale czy 艣wiadcz膮 o dobrym wychowaniu? Nie s膮dz臋, a ju偶 na pewno okre艣lenie strupa. Samo wydawanie i formu艂owanie obra藕liwych opinii jest niekulturalne. Tutaj krytykuj臋 postaw臋, nie s艂ownictwo. My艣lisz, 偶e przestrasz臋 si臋 niewinn膮 "kurw膮" wplecion膮 w kontekst sensownego zdania. Tutaj chodzi o werbaln膮 przemoc i lincz. Wyra偶enia to ju偶 najmniejszy problem. Cho膰 ra偶膮cy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kurzajka na stopie
Tak czyta艂am od poczatku i tera moge sie pod艂膮czy膰.Chcia艂am tylko co艣 zauwazy膰. Ot贸偶 tutaj ktos napisa艂, dlaczego inni patrz膮 zle na m艂ode matki i inna osoba odpowiedzia艂a i powsta艂 niepotrzebny szum. Ktos odpowiedzia艂 dlaczego patrz膮 i co mysl膮 inni o takich matkach, ale nie zauwazy艂am aby wtedy ta osoba napisa艂a ,偶e ona tak mysli. Poprostu stwierdzi艂a ,偶e tak ludzie mysl膮 ale nie pisa艂a ,偶e to ona tak mysli. Nawet jezeli tez tak uwaza to nie napisa艂a tego. Nie potrzebny atak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m膮偶 i 偶ona
Jak wi臋c powiedzi臋c delikatnie o c贸rci , kt贸ra uprawia艂a sex z ukochanym m臋偶czyzn膮 w wieku 17 lat i przypadkowo nie zadzia艂a艂a tabletka i zasz艂a w ci膮偶e. No i ze przysz艂a do mamy po dach aby pomog艂a wychowa膰 wnuczk臋 i bezrobotn膮 c贸reczke i jej nieslubne dziecko .Tego nie da sie delikatnie opisac przeciez. C贸rka nie zosta艂a upilnowana, posz艂a w cug i uprawia艂a sex, zasz艂a w ci膮ze i co dalej? Niech sama organizuje siobie- nawazy艂a piwa niech wyppije. A tak 艂atwo i艣c do mamy po schronienie, mama da jesc, dach a c贸rka raz dwa i druga ci膮偶a.Znam tak膮. Jedna z jednym w wieku 16 lat potem drugie z innym w wieku 19 lat. Noo i babcia wzie艂a jedno na siebie bo drugie zosta艂o przy matce. Ale wszyscy zyj膮 w mieszkaniu(teraz juz chyba nie).

Udost臋pnij ten post

Niestety musz臋 temat opu艣ci膰, poniewa偶 mam zbyt wiele obowi膮zk贸w by siedzie膰 tu d艂u偶ej. Czytaj膮c to jednak mo偶na utwierdzi膰 si臋 w poziomie, kobiet "na poziomie", kt贸ry okaza艂 si臋 poni偶ej wszelkiego poziomu. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m膮偶 i 偶ona
a co tez masz 17 lat i 2 letnie dziecko? sama jestes nie na poziomie i dajesz z艂y przyk艂ad dzieciom kt贸re tu siedz膮. Trzeba odradzac im sex w takim wieku. Tu czytaj膮 dzieci tez., nastolatki potem robia takie cyrki jak sex w remizie.

Udost臋pnij ten post

Jak powiedzie膰 o c贸rci? Nadal c贸rka. To jest sprawa jej rodziny, nie Twoja. Mo偶esz skrytykowa膰 zachowanie, jak nieodpowiedzialne i to r贸wnie偶 ostro偶nie. Os膮dza si臋 raz, ocen臋 mo偶na zmieni膰. Do tego pierwszego nikt nie daje na prawa, trudno jednak by膰 idealnym. Warto jednak umie膰 by膰 rozs膮dnym. Ja np. jeszcze wi臋rz臋, 偶e do ko艅ca zepsuty nie mo偶e byc kto艣 do da艂 艣wiadomie 偶ycie. Dlatego zwracam si臋 do Pa艅 z szacunkiem, m贸wi臋 o zachowaniu, kt贸re jest z艂e w moim przekonaniu. Zachowaniu, kt贸re jest wa偶n膮 wizyt贸wk膮. Naprawd臋 musz臋 wyj艣膰. Ale by膰 mo偶e uda mi si臋 jeszcze tu wr贸ci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masrigirl
حب الإله.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siris88
odradzaj膮c kulturalnie sprawiasz wra偶enie osoby, kt贸ra wie co m贸wi i kt贸rej mo偶na zaufa膰. odradzaj膮c niekulturalnie sprawiasz wra偶enie osoby prostackiej, obcesowej, pe艂nej 偶贸艂ci jadu i neinawi艣ci - i wiesz, mnie taka osoba (a mam osiemnacie lat) na pewno nie zach臋ci ani nie zniech臋ci do niczego - no mo偶e poza dyskusj膮. wybierz sama, kt贸ry to tw贸j spos贸b. Ja uciekam, musz臋 posprz膮ta膰 i si臋 spakowa膰, ta dyskusja chyba jednak niczego nie wniesie dla nikogo. Mo偶e kto艣 (jedna albo druga strona) upu艣ci sobie troch臋 偶贸艂ci i wy艂aduje agresj臋. Pozdrawiam wszystkich.

Udost臋pnij ten post

Napisa艂am wcze艣niej, nie mam dzieci i 17 lat. A czy ja polecam seks w m艂odym wieku? Nie znajdziesz w mojej wypowiedzi nawet jednego takiego wyra偶enia. Je偶eli tylko na tym opierasz swoje zdanie, to naprawd臋 nie mamy o czym m贸wi膰. W cudzy seks si臋 nie wtr膮cam nie pytana o zdanie. Jak chcesz zmieni膰 艣wiat, zacznij od siebie i poka偶 czym jest klasa. P贸ki co narazie ods艂aniasz jej brak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcelinka z kiosku
no ale czasami mozna powiedzi膰 wprost jak to m贸wia ludzie mi臋dzy sob膮- wprost tobie nikt tak nie powie- ale sobie mi臋dzy soba m贸wi膮- o patrz ta od Kowalskich chodzi z brzuchem tak? no m贸wie ci - pusci艂a si臋 z jakim i matka chodzi i p艂acze po s膮siadkach ze wstyd no cos ty powaznie? ja mysla艂am ze juz urodzi艂a cos ty ma na dniach rodzi膰 a brzuch juz pod nosem ma a z kim sie pusci艂a a z jakim艣 co w kiciu siedzi, nie pracuje, taki bandzior a ja to s艂ysza艂am ze ona to szko艂y nie sko艅czy艂a nawet taka m艂oda- taka nieodpowiedzialna no...a matka ryczy ze zle c贸rke wychowa艂a ze nie upilnowa艂 no i co teraz? a ja wiem, chyba j膮 z domu wyrzuc膮. nie wierz,e moze przygarn膮 j膮 jako艣 pewnie tak, takiego pasozyta b臋da trzymac w domu no to 艂adnie si臋 skurwi......c贸rka dobrze ze moja jest juz po studiach i sie tak nie pusci艂a- ale bym wstydu mia艂a daj spok贸j- zachcia艂o si臋 g贸wniarze sexu , i taki wstyd przynios艂a rodzic贸w.... a ma faceta? w wi臋cieniu, ale z innym ja widuj臋 moze to on jet ojcem dziecka a wiesz jak nie wiesz z kim to si臋 艂ajdaczy艂a? i do komunii lata co niedziele. ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcelinka z kiosku
wiem ze to plotkowanie ale w艂asnie kolezanki sobie tak plotkuja i te starsze babki, znajome rodzic贸w........w oczy nie powiedz膮, tylko patrz膮 i szapcz膮, a swoje mysl膮. Ktos napisa艂 wczesniej co s膮dz膮 w艂asnie i ja to napisa艂am teraz. przebieg takich dialog贸w, s膮 r贸zne dialogi........czasami gorsze s艂owa....tak w艂asnie m贸wi膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masrigirl
ale to specyficzna grupa ludzi tak gada, nimi nie nalezy sie przejmowac. gdyby kazdy przejmowal sie tym co inne o nim gada to bysmy wszyscy w psychiatryku wyl膮dowali

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna 18
kobieto ciesz sie :) ja rowniez mam 18 lat i planuje ciaze z moim chlopakiem ale po maturze a to juz niedlugo :) te baby napewno ci zazdroszcza ze one rodzily bedac starymi detkami i maja teraz obwisle brzuchy i piersi :) mlodej kobiecie latwiej jest przywrocic cialo0 do pierwotnego wygladu.. pozatym ja uwazam ze 18 lat to idealny wiek na zalozenie rodziny :) mimo iz dla wielu to za malo.. mlode cyganki juz biora slub w wieku 16 lat nie z wyboru a przymusu a nasz kraj jest tak jeb.niety ze takie cos nie wchodzi wogole w gre. mam wiele kolezanek ktore majaq dzieci majac po 19 lat i sa szczesliwe.. rodzice im pomagaja i ciesza sie razem z nimi z maloego babolka.. jedna kolezanka nawet majac 17 lat wziela slub i tez jest szczesliwa.. LUDZIE CZASY SIE ZMIENIAJA! teraz nie jest tak jak kiedys ze trzeba miec wlasny dom hodowle swiniakow i 20 arow ziemi zeby miec dziecko (hehe) teraz osoby 'lekko ustabilizowane finansowo' ktore mieszkaja z rodzicami moga sobie pozwolic na dziecko.. oczywiscie wtedy gdy ma ono rowniez kochajacego ojca ktory znajdzie sobie prace i pomoze utrzymac dziecko w czasie gdy ono mieszka (narazie) z dziadkami i matka :) trzeba zyc zyciem a nie czekac na ostatnia chwile az staniemy sie starzy.. trzeba lapac kazda okazje do szczescia a male dziecko jest to najwieksze szczescie jakie moze spotkac dwojke kochajacych sie ludzi.. to takie moje skromne zdanie na ten temat.. mloda mamo nie przejmuj sie i na pogardliwe spojrzenia reaguj szerokim usmiechem i czulym pocalunkiem w czolko bobaska.. napewno takie babsko szybko zreygnuje ze swoich reakcji POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiedzialna
przeczyta艂am wszystkie wypowiedzi, i a偶 si臋 boj臋 g艂os zabiera膰... oczywi艣cie nie pochwalam tak "m艂odego" macierzy艅stwa, mam 23 lata, rok starszego m臋偶a, studiuj臋 dziennie, m膮偶 pracuje, jeste艣my samodzielni, ale o dziecku jeszcze d艂ugo nie b臋dziemy my艣le膰, najpierw musz臋 sko艅czy膰 studia, planujemy wzi膮c kredyt na budow臋 domu (na razie mieszkamy w moim rodzinnym domu). Pozna艂am m臋偶a przed matur膮-dok艂adnie w lutym, byli艣my ze sob膮 jaki艣 czas, dopero na wakacjach po maturze zdecydowali艣my si臋 na sex w prawdziwym wydaniu (bo przecie偶 mo偶na sprawia膰 sobie przyjemno艣膰 na wiele r贸偶nych sposob贸w), jednak tak my艣l o mo偶liwo艣ci zaj艣cia w cia偶e sp臋dza艂a mi sen z powiek, posz艂am do gin po tabletki, jednak to nie wystarczy艂o, dodatkowo stosowali艣my prezerwatywy, dopiero jakies p贸艂 roku po tym odwa偶y艂am si臋 bez gumki. Bylam na 1 roku studi贸w i nie wyobra偶a艂am sobie ci膮偶y... 艣wiat by mi si臋 zawali艂...gdy brali艣my 艣lub 2 lata temu, ca艂am miejscowo艣c plotkowa艂a- zasz艂a w ci膮偶臋, to pewne (i jeszcze na przyj臋ciu weselnym by艂am chora-mia艂am gryp臋 zo艂膮dkow膮- nie mog艂膮m nic je艣膰 pi膰, by艂am blada i ciagle wymiotowa艂am) taki stereotyp, a jak wszystkim m贸wi艂am 偶e nie jestem w ci膮偶y nikt nie chcia艂 uwierzy膰... potem by艂y plotki 偶e pewnie poroni艂a-bo brzucha nie wida膰...min膮艂 ten okres i wszystko si臋 uspokoi艂o. A teraz wszyscy w ko艂o pytaj膮 "no kiedy w ko艅cu b臋dziecie mieli dziecko???" JAko艣 nie chce o tym my艣lec... chocia偶 mam 23 lata nie czuj臋 si臋 gotowa...jak przychodzi do mnie kuzynka z maluszkami (ma roczne bli藕niaki) nawet nie potrafi臋 wzi膮c ich na r臋c臋 i sie "zachwyca膰" jak to niekt贸rzy robi膮... czuj臋 si臋 strasznie nieswojo... mia艂am w liceum kole偶ank臋, taka troch臋 idiotka, zawsze jak sz艂a do odpowiedzi p艂aka艂a 偶e si臋 uczy艂a, ale nigdy nic nie umia艂a... zasz艂a w ci膮偶臋, nie zda艂a matury.. ale 偶e mia艂膮 bogatych rodzic贸w kt贸rzy kupili im mieszkanie, samoch贸d, ch艂opakowi za艂atwili prac臋, jej pomagaj膮 przy dziecku zeby zdala matur臋 i jak膮艣 jeszcze szko艂e robi艂a, to jest odpowiedzialno艣膰????????? to mnie 艣mieszy.... odpowiedziali ludzie decyduj膮 si臋 na dziecko kiedy jest na nie sta膰, sex jest dla ludzi, a nie dla dzieci, bo 16 lat to chyba jeszcze dziecko... to wynik nieodpowiedzialno艣ci, to dziwne 偶e najwiecej mamu艣 kt贸rym zawodz膮 tabletki ma po 16-18 lat.. jaki艣 zbieg okoliczno艣ci??? troch臋 sie rozpisa艂am, ale to dlatego 偶e nie chce sie wdawa膰 w t膮 bezsensown膮 dyskusj臋 "kto ma racje", zycie jest zyciem, ka偶dy ma inne, tylko nie wierz臋 偶e te zfrustrowane mamy nie maj膮 czasami chwil za艂amania i nie 偶a艂uja tego co si臋 sta艂o, wol膮 wmawia膰 sobie 偶e czarne jest bia艂e...pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M艂oda mama18
Dzi臋ki za pocieszenie i wyrozumia艂o艣c:) Mo偶e i nie wszystkie maja pi臋kne cia艂a po ci膮偶y bo ja mam ca艂y brzuszek w rozst臋pach ale si臋 tym nie przejmuje bo mam za to zdrowe dziecko:) te osoby co nie moga mie膰 dzieci by wszystko odda艂y aby nawet mie膰 gorsze cia艂o po cia偶y a mie膰 w艂asne dziecko a nie moga:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna 18
dokladnie :) nie przejmuj sie tym.. rozstepy stana sie po czasie mniej widoczne :) zacznij robic brzuszki a obiecuje ci ze pomoze.. sama kocham dzieci i chcialabym miec strasznie.. moja mama rowniez marzy o tym zeby byla babcia ;) tez uwielbia sie opiekowac dziecmi.. kocham sie bawic z coreczka kolegi i moj chlopak patrzac na to zartobliwie zawsze mowi zebym nie przyzwyczajala sie zbytnio ;) ale ja uwielbiam male dzieci i bedziemy je mieli napewno juz wkrotce :) mamo mloda pozdrawiam cie cieplo i ci zazdroszcze ze masz kogos takiego malenkiego przy sobie ze wystarczy ze na niego spojrzysz i juz ci usmiech wchodzi na twarz :) a zgredami i paniami z 'partii moherowych beretow' sie WOGOLE nie przejmuj :) pozdrawiam goraco w ta pieknapore roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
cytat: zasz艂a w ci膮偶臋, nie zda艂a matury.. ale 偶e mia艂膮 bogatych rodzic贸w kt贸rzy kupili im mieszkanie, samoch贸d, ch艂opakowi za艂atwili prac臋, jej pomagaj膮 przy dziecku zeby zdala matur臋 i jak膮艣 jeszcze szko艂e robi艂a, to jest odpowiedzialno艣膰????????? to mnie 艣mieszy.... odpowiedziali ludzie decyduj膮 si臋 na dziecko kiedy jest na nie sta膰, sex jest dla ludzi, a nie dla dzieci, bo 16 lat to chyba jeszcze dziecko... to wynik nieodpowiedzialno艣ci, to dziwne 偶e najwiecej mamu艣 kt贸rym zawodz膮 tabletki ma po 16-18 lat.. jaki艣 zbieg okoliczno艣ci??? troch臋 sie rozpisa艂am, ale to dlatego 偶e nie chce sie wdawa膰 w t膮 bezsensown膮 dyskusj臋 "kto ma racje", zycie jest zyciem, ka偶dy ma inne, tylko nie wierz臋 偶e te zfrustrowane mamy nie maj膮 czasami chwil za艂amania i nie 偶a艂uja tego co si臋 sta艂o, wol膮 wmawia膰 sobie 偶e czarne jest bia艂e...pozdrawiam JESTES bardz膮 m膮dr膮 dziewczyn膮. Podziwiam za podej艣cie. jak kogo艣 nie stac na dziecko nie powinien si臋 decydowac a juz napewno nie jest stac nastolatki. Teraz jestes m臋zatk膮, macie mieszkanie miec niebawem, macie studia w paluszki, prace to spokojnie mozna decydowa膰 si臋 na dziecko. wiem ze masz czas i mozecie sie wyszumie膰, podr贸zowac, poczeka膰. Podziwiam ze masz rozum. Pozdrawiam::)

Udost臋pnij ten post

czy zaluje? teraz nie. widzisz mi bylo znacznie trudniej, bo pamietam kiedy corka budzila sie kilkanascie razy w nocy a ja musialam sie uczyc, ale udalo sie. Ale nikt nie mowi, ze mlode macierzynstwo jest ok. Oczywiscie, ze dobrze by bylo gdyby kazda miala \"ksiazkowe 偶ycie\". Czemu mnie tak oceniacie? Ok seks w wieku 17 lat nie jest dobry nawet jak sie bierze pigulki, ale teraz wiekszosc mlodych osob wspolzyje z tego co wiem (statystyki). Przeciez nie usunelam ciazy, nie siedze na glowie rodzicow. tez mialam trudne chwile, ale udalo sie zdac t膮 mature. Bylo mi znacznie trudneij niz rowiesnikom. Koncze studia, mieszkam na swoim z mezem,ktory byl moim jedynym facetem, w zyciu, pracuje i on tez. Dlaczego tak latwo oceniacie?

Udost臋pnij ten post

Kazdy popelnia bledy, nikt na tym swiecie idealny nie jest. Czerwcowa ty tez masz napewno masz jakies grzechy i rzeczy ktorych zalujesz w zyciu. Ja na poczatku nie moglam przebolec tej ciazy, bylo to dla mnie tragedi膮. Ale czy nie poradzilam sobie? Czemu tak obrazacie dziewczyny? Naprawde uwierzcie s膮 gorsze rzeczy, jezeli dziewczyna jest juz w ciazy to nie nalezy jej karcic, bo to nic nie da tylko pomoc w skonczeniu szkoly i opiece nad dzieckiem, zeby w przyszlosci sama mogla go utrzymac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
w艂asnie oto chodzi ze ja nie mia艂am rzdnych grzech贸w.Zadnych wpadek czy co艣 w tym stylu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶adnych grzech贸w
To zale偶y co rozumiesz przez grzech? Ze wzgl臋d贸w religijnych ju偶 niejeden pope艂ni艂a艣 w tej dyskusji, a 偶yciowych? Dla mnie tragedi膮 jest my艣le膰, 偶e si臋 jest bez grzechu. Pycha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
no nie mam nic do zarzucenia sobie...a jesli chodzi o grzechy takie co sie u spowiedzi m贸wi to mam. ale chodzi o sprawy moralne, o zawiedzenie rodzic贸w, o sex w takim wieku. ja jak zamieszka艂am z facetem to to zrobi艂a. nie mam nic do zarzucenia sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do czerwcowej doli
A ja rozumiem doli- ona potrafi spojrzec w oczy i powiedziec ze nie robi艂a tego w m艂odo艣ci, ze jest czysta, ze mozna by艂o jej zaufac i rodzice nie zawiedli si臋, s膮 z niej dumni, 偶e uko艅czy艂a studia, ze zdoby艂a zaw贸d, ze dorobi艂a sie mieszkania, ze ma swoje szcz臋艣cie. Nie musieli rodzice si臋 wstydzic jej ani ona nie musia艂a. Doli rozumiem ciebie bo sama jestem z siebie dumna i nie mam nic do zarzucenia sobie. A jezeli chodzi o grzechy, to jak piszesz- jest spowiedz. Nie ma ludzi bez grzeszk贸w:)

Udost臋pnij ten post

Ja w idea艂y nie wierze. Kazdy robi jakies bledy w zyciu.Nigdy nikogo nie obrazilas?Z nikim sie nigdy nie poklocilas?Nigdy nie mialas jakis blednych decyzji w zyciu?. Kazdy robi bledy czy ksiadz czy bardzo wierzaca staruszka czy sam papie偶. Ja mysle, ze dobrze wybrnelam z tej calej sytuacji, mam swietna corke i ustabilizowane zycia. a tak to w ogole wierze w przeznaczenie i mysle ze musialo tak byc

Udost臋pnij ten post

A co do rodzicow to mysle, ze sa bardzo ze mnie dumni. Nigdy sie mnie nie wstydzili, a nawet jesli to tego nie okazywali. W dzien porodu oboje byli przy mnie, wczesniej zawiadamiajac w pracy, ze jda na porod corki. sa wspanialymi dziadkami, chwal膮 sie wnuczk膮 jak mog膮, o mojej ciazy od poczatku wiedzieli wspolni znajomi.Pamietam kiedy ja nie chcialam na poczatku zeby komus mowili to oburzyli sie . Czerwcowa jestes czysta, a co to znaczy(jestes jeszcze dziewica hihi)? Ehh w idea艂y nie wierze, ja ciesze sie ze w zyciu nie trafilam na poobnych ludzi niektorzy na tym forum.Nie ma ludzi idealnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
Nie zrobi艂am nic z艂ego nigdy w艂asnie. (chodzi o przyniesienie wstydu sobie czy rodzinie, o bzykanie si臋 w m艂odo艣ci, o zaniedbanie nauki, o wagary, o ucieczki z domu, o niepos艂usze艅stwo, nawet nie przeklinam). Niewiem do czego mozna si臋 przyczepi膰. moze czasami sie gniewa艂am i krzycza艂a, lub mia艂am inne grzechy.....ale to normalne bo tez grzechy co mamy to si臋 spowiadamy. No ale chodzi o morlano艣c, o b艂臋dy w m艂odo艣ci- ja nie pope艂ni艂am b艂ed贸w w m艂odo艣ci bo o nich mowa:nie wagarowa艂am jak juz pisa艂am, nie ucieka艂am z domu, nie pi艂am, nie 膰pa艂am, nie pali艂am fajek nigdy, nie puszcza艂am si臋 z nikim ze tak powiem, zawsze u mnie wszystko by艂o na cacy, nie przynios艂am wstydu, dziecka do domu, ............mam sumienie czyste jezeli chodzi o b艂臋dy m艂odo艣ci. Moge powt贸rzy膰- nie mia艂am b艂臋d贸w m艂odo艣ci :) niestety musisz uwierzyc. Takie jak ja jeszcze istniej膮:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
dziewica jestem? hmm od niedawna juz nie.wi臋c jak widzisz :) nie ma sie gdzie przyczepi膰. :D wiesz jak juz by艂as w ci膮zy i rodzi艂as to rodzice juz pogodzili si臋 z ty, no c贸z - sta艂o si臋 trzeba jako艣 po艂kn膮c to. Nie okazali ci , dziwne, moze masz innych rodzic贸w, ale sa tacy kt贸rzy wstydza si臋 ze ich c贸rka da艂a du...facetowi i przynios艂a bahora do domu (tak przydko napisa艂am) al eto moga by膰 s艂owa og贸艂u a nie koniecznie moje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sumienie............
Duma? A godno艣膰? Mylicie poj臋cia. Wstyd to jest kra艣膰, wstyd to jest ubli偶a膰. Ty j膮 rozumiesz, a ja uwa偶am, 偶e Wy macie powody do wstydu, wcale Wam nie zazdroszcz臋 i uwa偶am, 偶e Wasi rodzice powinni si臋 wstydzi膰. I co wtedy? Naprawd臋 nic niezwyk艂ego, 偶ycie, na jakie sta膰 ka偶dego "porz膮dnego" obywatela, za to spos贸b my艣lenia, na kt贸ry sta膰 tylko nielicznych. Ale tacy ludzie s膮, byli i b臋d膮. To nawet na sw贸j spos贸b jest dobre. W spos贸b oczywisty mo偶na wyeliminowa膰 takich osoby z grona znajomych, kt贸rzy sami pr臋dzej czy p贸藕niej to uczyni膮 zamykaj膮c si臋 w ka艣cie ludzi czystych r膮k i sztucznego sumienia. Ja si臋 wstydz臋 Was, Wy ich, nie b臋d臋 nikomu jednak ubli偶a膰 od takich, czy takich, macie prawo mie膰 w艂asne zdanie. I naprawd臋 prosz臋 o jego g艂o艣n膮 demonstracj臋. B臋dzie mi 艂atwiej wiedz膮c, kogo powinnam omija膰 by prze偶y膰 dzie艅 bez krytycznych uwag i obelg. B臋d臋 g艂臋boko wdzi臋czna za spe艂nienie pro艣by. Trzeba mie膰 wiar臋 w ludzi. Bo cho膰 dzieci nie mam, to jednak z powodu swojego podej艣cia do 偶ycia nie chc臋 nale偶e膰 to zgranej tutaj i licznie zgromadzonej grupy. Odpowiedzialno艣膰 za siebie. Dobrze. A za swoje czyny wzgl臋dem innych? Tylko ja, ja, ja. Egoi艣ci rodz膮 egoist贸w. Chamstwo rodzi chamstwo. Z艂o艣膰, z艂o艣膰. Do widzenia.

Udost臋pnij ten post

Ja tez nigdy nie palilam(nawet papieroska)nigdy nie bra艂am narkotyk贸w, nigdy nie wagarowa艂am ani sie nie puszcza艂am, na dyskoteki nie chodzi艂am, bo nie lubi艂am g艂osnej muzyki, nauka by艂a zawsze na pierwszym miejscu, swojego meza poznalam na wakacjach.Nie zawalilam nauki mimo, ze corka dawalami w kosc.Sama tez sie nie zaniedba艂am. A mimo to urodzilam m艂odo corke. Ale mam bledy na sowim koncie i potrafie sie do tego przyznac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
dobrze ze potrafisz sie przyzna膰 do swoich b艂臋d贸w m艂odo艣ci z kt贸rej masz c贸rk臋.

Udost臋pnij ten post