Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help kurde no

Puchną mi nogi tzn. jak stoję długo, to stopy robią się różowo- czerwone- HELP!!

Polecane posty

Gość help kurde no

Czy pomogą na to np. jakieś żele, Hirudoid itd.?

Gość DDDD
A ile wazysz i ile masz wzrostu? ODP szczerze!

Gość może od chorych nerek

Gość DDDD
To TEZ MOZE BYC OD WAGI, WIDZIAŁAM KIEDYS GOSCIA KTÓRY MIAŁ SINE NOGI NA DOLE OD SWOJEGO CIEZARU CIAŁA DLATEGO SIE PYTAŁAM O WAGE I WZROST

Gość to chyba nie kwestia wagi
ja mam 174 i waże 56 kg a też mi sie tak robi

Gość HeHeeeeee
EEeeeee to nie wiem:( przykro mi

do DDD nogi nie sinieją od ciężaru ciała. otyłość może być jednak przyczyną wielu chorób, które mogą się objawiać sinieniem nóg.

Gość help kurde no
mam 168 cm wzrostu i ważę 51 kg mam wadę serca, kiepskie krążenie. Ale te nogi zaczęły puhnąć już w dzieciństwie- tzn. jak długo stoję, stopy robią sę różowe i ciężkiem, nogi są takie dziwne:) Najgorzej jak jest gorąco. A zimą odmarzają mi stopy, bo nie mam krążenia w nogach:o I tak źle i tak niedobrze. Najgorzej zrobiło się, kiedy musiałam przez około 2 lata brać hormony (ale leczniczo, nie jako antykoncepcja- także hormony w dużych dawkach) i przy tym paliłam jak komin:o Teraz już nie palę i nie biorę żadnych leków. No ale kupiłam maść jakąś z wyciągiem z kasztanowca i czymśtam jeszcze i dziś po raz pierwszy od lat, nogi mi jeszcze nie spuchły!!!!!:D Tak się cieszę!:D Uzyłam jej co prwda jakieś trzy godziny temu, także nie wiem, czy efekt jest długotrwały, ale mam taką nadzieję. Maść ma sraczkowaty kolor i śmierdzi lekarstwem, ale za to działa:D Taka byłabym szczęśliwa, gdyby sobie poradziła z moimi stopami!:) Mogłabym znowu chodzić w sandałach w lato... Bo te stopy to dla mnie prawdziwe utrapienie:(

Gość do help kurde no
jaką tą maść kupiłaś?? możesz napisac? mam identycznie to samo co ty, to wynik złego krązenia zwyczajnie, czy też nie możesz za długo stać w miejscu?? ja czuję wtedy zwyczajny ból nóg, chodzic moge ale stac nieruchomo za nic!! pracowałam kiedyś jako hostessa 3 dni po 10 h, po ostatnim dniu miałam nogi jak u słonia, wracały do stanu normalnego autentycznie przez tydzień, chciało mi się ryczec z bólu, lekarz mi potem powiedział ze zwariowałam bo nie wolno takich rzeczy robić. Teraz sama wiem, nigdy wiecej, w dodatku za tylko 6 zł za godzine:) powiem ci ze wiem z doświadczenia ze nic nie zastąpi aktywności fizycznej, jak w zeszłym roku chodziłam na jogę i cw na piłkach czyłam się lekka jak piórko, nogi też!! teraz nie ćwiczę z braku czasu i nie ukrywajmy lenistwa i widzę "efekty":( podsumowując najlepszy jest ruch, picie sporej ilości płynów (z tym tez mam problem bo rzadko odczuwam pragnienie), zimny prysznic na nogi chociaż raz na 2 dni i tyle chyba:)

Gość help kurde no
Mi ruch nie pomaga... Teraz czuję, idzę, żemaść przestała działać i spowrotem- różowe, spuchnięte stopy😭 Ta maść to Sapoven T. hasco-Leku, ok. 7,50zł w aptece. Tyle tylko, że działa skutecznie, ale tylko ok. 3 godziny:( No ale zawsze to coś... Kurde, teraz mam takie ciężkie nogi.... :( A było tak przyjemnie:( Nie wiem, co mam z tym zrobić. Żyłki na nogach i te czerwone stopy to mój największy kompleks:(

Gość do help kurde no
rozumiem cie doskonale!! ja też mam zawsze takie czerwone te stopy i w dodatku ciągle poobcierane i z plastrami:( efekt wizualny--porażka...wiesz co tak szczerze to uważam ze nic z tym nie zrobimy spektakularnego, już taka "uroda" tfuuu:( a propos kasztanowca to może warto byłoby zacząc łykać tabletki z wyciągiem z kasztanowca?? co ty na to? ja chyba spróbuje!! ta czerwoność stop nie sądze zeby znikła ale może na ciężkość nóg pomoże! spróbujmy, nic nie stracimy:)

Gość też tak mam...
tylko, że ja od nerek. na dodatek wyłażą mi przez to wszystkie przebarwienia na łydkach (kropki po depilacji, żyłki, ranki - wszystko jest sino-czerwone).:o

Gość help kurde no
Kiedyś brałam jakieś tam tabletki- i nic nie pomogły:( Nic a nic. Kosztują zazwyczaj ok. 30-60zł, starczaja na 2-4 tygodnie i nic nie pomagają. Ja brałam dwa miesiące i nic... No i nie mam zamiaru nic brać, bo mam trochę wymęczona wątrobę... Nie będę przez całe życie brać leków.

Gość help kurde no
aha, no i z tymi polastrami to fakt. Zawsze mam pobcierane pięty i palce, zawsze po prostu:o

Gość depresyjka
byłam u lekarza i zdecydowanie krążenie, pani powiedziała, że Aescin i biorę. To nie rozwala wątroby, nie słyszałam o skutkach ubocznych, adziałanie od wewnątrz na pewno większe niż maści.

Gość help kurde no
Każda tabletka rozwala wątrobę, bo preparaty te przechodzą przez wątrobę, są przecież w układzie krwionośnym. No i nośniki substancji czynnych muszą być "odfiltrowane". Niestety, ale każda tabletka działa źle na wątrobę. Poza tym ten Aescin kosztuje ok. 15-16zł za 30 tabletek. dziennie powinno się brać 2 tabletki 3 razy dziennie. Więc nie dość, że opakowanie starczy na 5 dni, także w ciągu miesiąca kuracja kosztuje ok. 6x15zł, czyli 90zł, to jeszcze branie tylu tabletek dziennie na pewno wpłynie źla na moją wątrobę. Biorąc pod uwagę to, że jestem studentką, w czasie wakacji nie mam pracy, a oszczędności będę musiała wydać w urzędzie skarbowym... nie stać mnie na to. Poza tym, jak napisałam, mam też wadę serca, oprócz tego problemy z żołądkiem, często nie mam okresu, bez przerwy choruję, mam gronkowca itd. powinnam chodzić do coanjmniej 5-6 lekarzy, którzy na pewno kazaliby mi się leczyć:o Więc skończyłabym jako wrak człowieka, z wątrobą do przeszczepu. Na szczęście tak nie skończę, bo nie chodzę do lekarza i nie mam kasy na lekarstwa:)

Gość coś dla mnie
ojej a myslalam, ze tylko ja nie cierpie moich stop ;) to ja moze sprecyzuje, ze moj problem nie dotyczy nog, ale stop wlasnie i tylko stop; tzn w upalne dni robia sie czerwone czasem odczuwam wrecz pieczenie, stopy sa strasznie suche chociaz z tym walcze, wage mam ok (158/45) o problemach z nerkami nic mi nie wiadomo (odpukac :( ) a krazenie...nooo to moze byc to :( ale co, mowice ze nic na to nie pomoze? aaaa no i jesli o moje stopy chodzi to nie powiedzialabym, ze puchna, raczej staja sie takie...nabrzmiale - w kazdym razie to dosc uporczywe, ze o dyskomforcie nie wspomne :O

Gość help kurde no
No mi tez nie całe nogi, tylko stopy. I też robią się czerwone, cioężkie i dziwne... :o Kiedyś, jak byłam w Grecji, chodziłam cały dzień po Atenach, nie było chwili, żeby usiąść, 40 stopni upału:o nogi tak mi spuchły, że nie było w ogóle widać kostek! Całe łydki były takie sztywne, napięte, strasznie się czułam:( Potem jak wróciłam do hotelu, wzięłam prysznic, poszłam spać, cały czas miałam takie nogi- nic nie pomogło... Następnego dnia tez były spuchnięte, chociaz trochę mniej. A normlanie puchną mi stopy- robią się takie cistowate i czerwone- porażka:o

Gość help kurde no
a jeszcze najbardziej mnie wqrza, że mam bardzo ładne stopy, no ale całe lato muszę chodzic w zakrytych butach:( i jest okropnie, gorąco i jestem zła:(

Gość pieczenie stóp i sucha skóra
na nich to objawy grzybicy. może wypróbuj jakiś srodek bez recepty. jest ich sporo w aptekach.

Gość to było do coś dla mnie

Gość cos dla mnie
eee nie, nie sadze zeby chodzilo o grzybice, mysle, ze to problemy z krazeniem, zwlaszcza, ze zima mam wiecznie lodowate stopy :( tak, jak napisal ktos wyzej - tak zle, tak niedobrze :(

Gość geaa
unoście często te nogi do góry dziewczyny, jak jest upał i nogi są zmęczone to nic dziwnego że puchną, u mnie też tak jest czerwienieją na dole i swędzą , jak usiąde to wszystko wraca do normy

Gość Venoruton
Masz niewydolność naczyń. Stosuj Venoruton 2x1 tabletkę przez conajmnie rok.:)

Gość stopy i dłonie
mnie puchną stopy i dłonie jak jest bardzo gorąco, staja się atkie nabrzmiałe, w zimie za to zimne czy nalezy się z tym udać do lekarza? czy to neibezpieczne jakos? mam 30 lat. ogólnie jestem zdrowa chyba?

Gość mała_żaba
do "stopy i dłonie"... mam dokladnie tak samo... i wiek sie nawet zgadza... podejrzewam ze to krązenie bo maści zadne juz na to nie pomagaja.. zimą lodowate rece i nogi ... a latem spuchniete dłonie i nogi...pozdrawiam 🌻

Gość stopy i dłonie
żaba może to głupie ale ja latem w tamtym roku byłam u wróżki, obejrzała moje dłonie (spuchniete) i pwoiedziała że jestem wrażliwcem i będe miała kłopoty z krążeniem, ja tylko na tej podstawie pytam o to krążenie :-D, mam bardzo niskie ciśnienie i bardzo szybkie tętno, ale palaczką ze mnie i kawoszka, moze to od tego? kiedyś tego nie miewałam.

Gość mała_żaba
do "stopy i dłonie" => nie wierze w zadne wrozki bo bez wróżb kazdy przecietny człowiek domysli sie ze to krązenie co oczywiście nie zmienia faktu ze nie mam pojecia jak z tym sobie radzic (bo bywalam juz u niejednego lekarza), mam tak samo jak Ty super niskie cisnienie i bardzo wysokie tętno przy tym.. pije tez sporo kawy jedyne czego sie wystrzegam to papierosy... ale jak widzisz i bez nich mam to samo co Ty..:P jeśli jeszcze mi powiesz ze jestes łatwo masz odmrozenia i jesteś szczupla i wysoka... to chyba dojde do wniosku ze przyczyna tego słabego krązenia jest to ze krew nie dociera do koncówek nerowych (czyli w stopach i dloniach) bo serce nie ma sily pompowac krwi po tak "długim" ciele... ale chyba powinny byc na to jakies leki oprocz tych podnoszacych cisnienie.. pa pozdrawiam 🌻

Gość help kurde no
kurde, mam tak samo jak Wy!!!!:D niziutkie ciśnienie tętno wysokie. N. ciśnienie 87/60 a tętno ok. 85. Kiedyś miałam ciśnienie 60/40:o To już jest chyba stan zapaści czy coś, ale mi nic nie było:P tn. nie byłam bardziej zdechła niż zwykle:)