Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce miec ladne stopki

jak zadbac o STOPY?

Polecane posty

Gość chce miec ladne stopki

konkretnie co trzeba robic zeby ladnie wygladaly

Gość gjnyuk
dokładnie! Ja mam stopy okropne. Gorsze niz facete. Takie szerokieee bleee. Więc trudno kształtu nie mają. Ale chciałabym zeby były ładne (nie chodzi o kształt)

Gość też mam szerokie
niestety ... ale staram się żeby zawsze były mięciutkie i pachnące

Gość elizabeeeth
Mam podobny problem, do tego ta twarda skóra... :( Ostatnio zaczelam stosowac pewna metode. Wieczorem smaruje stopy kremem nawilzajacym i zakłądam skarpetki, rnao stopki sa mieciutkie, niestety w butach szybko wracaja do normalnego stanu... Miejmy nadzieje, ze dłuzsze stosowanie cokolwiek zmieni... I mam okropne paznokcie, takie szerokie... :( Help

Gość majamaja
ja codziennie szoruję pięty pumeksem i usuwam skórki

Gość Aira
wazelina na skórki- coś cudownego :)

2-3 wizyty u pedikirzystki. Nie ma to jak fachowa pielegnacja. Przynajmniej na poczatku zeby stopy \'wydobyc\'. Mozna sie pani wypytac co, czym, jak pielegnowac. Potem to juz tylko regul;arna pielegnacja i bedzie cacy ;)

Nie wiem, czy u każdego taka metoda podziała, ale... ja nie wierzę w cudowne kremy, odmładzające maseczki itd. Wydaje mi się ( choć może się mylę ), że one wszystkie różnią się tylko jednym - ilością kasy wydaną na reklamę danej marki. A skutki - jak tu opisano powyżej - żałosne, bo skóra zawsze wróci do pierwotnego wyglądu. Dlatego ja mam do nóg tylko jeden kosmetyk: zimny ( lodowaty! ) prysznic conajmniej raz dziennie ( czasem dwa ). Możecie wierzyć lub nie, ale co Wam zależy spróbować? Metoda tania, a ... u mnie skuteczna. Skóra na nogach - i na stopach jest napięta, żadnych przesuszeń, łuszczącego naskórka, pięknie błyszczy, paznokcie wyglądają bardzo łądnie - zdrowo. Sądzę, że jest to wynik doskonałego ukrwienia stóp - pobudzanego zimnym prysznicem. A jak już zachce mi się wyglądać super :) - to smaruję nogi ( i stopy oczywiście ) sokiem z cytryny. Wtedy to już skóra wygląda lepiej niż na reklamach kremów do depilacji :) Polecam, bo nic nie kosztuje, a daje świetny efekt.

Gość WielkaStópka
tez mam niezbyt piękny kształt stóp, a w dodatku dość spore 39-40. na kształt i wielkość nic nie poradzimy, a nie ma sensu zamartwiać się rzeczami na które nie mamy wpływu!!:) ja zawsze staram się mieć stopy zadbane, bo nawet najpiękniejsza stópka z połamanymi pazurkami wygląda okropnie!! codziennie używam takiego kamiennego pumeksu z raczką Avonu--o wiele lepszy efekt niż zwykły pumeks, na serio!!, po prostu przecieram nim stopy w czasie mycia, na noc smaruję tylko zwykłym balsamem jakiego używam do skóry, nie ma sensu bawić się w osobny specyfik do każdej częsci ciała:) pazurki opiłowuje raczej na krótko i maluję neutralnym kolorem np beżowym-- jak sie użyje jakiegoś ognistego to zwraca się uwagę ludzi na stopy a tego nie chce:) i tyle, myślę ze to w zupełności wystarczy!!

Gość ojojoj wielka stópko....
to ja mam gigantyczną - 42!!!! :( Ale przynajmniej bardzo zadbane nóżki :)

Gość A moze poradzicie coś
na moje stopy. Na zewnętrznej ich części (tam, gdzie jest to "zgięcie' stopy z nogą) skórę mam szorstką, ciemną, cos takiego jak czasem robi się na łokciach.

Gość spróbujcie wymasować stopy
solą

Gość WielkaStópka
na taką paskudnie szorstką skórę : zrób solidny peeling, do stóp może być właśnie z drobnoziarnistej soli zmieszanej z jakimś żelem do mycia, wypłucz dokładnie, wytrzyj, wmasuj duuużo najlepiej tłustego kremu--jakiś tani z rossmana może naprawde być, załóż cienkie bawełniane skarpetki i idz spać!! rano stópki będą o niebo w lepszym stanie, a jak będziesz powtarzac kurację regularnie, na początku codziennie a potem np co 3 dni to gwarantuje ze pomoże! wiem bo testowałam osobiście!!!:)

Stosowałam już to kiedys, skóra faktycznie była lepsza. Tylko, że nie powtarzałam tego zabiegu często. Spróbuję, dzięki za radę.

Gość popieram WielkąStópkę
A wiecie jaki krem jest wspaniały do tego celu?? BAMBINO dla dzieci! rewelacja, tłusty, nieuczulający, pięknie pachnący i za grosze!! :):):)

Gość WielkaStópka
popieram Bambino jest świetny!!:) a tak wogóle to najważniejsza jest systematyczność, z ktorą niestety ja mam problem:):):) co z tego ze wydasz kupę kasy na drogi krem z Vichy jak go użyjesz raz na tydzień:) a Bambino używany codziennie będzie rewelacyjny:) jak macie jakieś pytania, to dalej, chętnie odpiszę, jestem z rodzinki kosmetyczek chociaż sama działam w innej branży:) ale troche wiedzy przez lata mi spłynęło:)

Gość poproszę o radę
Wielka stópko, powiedz mi wobec tego co zrobic z ohydnymi nagniotkami na palcach? Nie są to odciski, Tę skóre zcinam co kilka dni cążkami, ale wiadomo, że odrasta i bardzo nieestetycznie to wygląda, chociaż bardzo dbam o stopy. Straciłam wiarę, że się kiedys tego pozbędę.....

Gość WielkaStópka
ścinanie to raczej maskowanie problemu, bo skóra narasta jeszcze szybciej, nie wyleczysz nagniotków tym sposobem:( sama nie miałam tego ( ha jeszcze wszystko przede mną:) ) ale radziłabym ci iśc do apteki i kupić płyn specjalnie na nagniotki własnie, na pewno Scholl ma taki specyfik, innych firm nie kojarze w tej chwili, ale w aptece ci doradzą, nie wiem też ile taki płyn kosztuje ale w tym przypadku nie żałuj kaski:) aha i musisz uzbroic się w cierpliwość-leczenie troche potrwa, no i niestety wyżej wspominana systematyczność jest ważna:)

Gość a co zrobic zeby
usunac ten twardy naskorek czy jak to ise zwie chodzi mi o to z piet uzywam tarki do stop ale to chyba nic nie daje

ech stopy, jak ja ich nie lubilam... ale moj chlopak mowi ze ladne... nie wiem jak, ale to daje cos, mimo ze nie wierze mu ;) a zeby byly mieciutki to gliceryna kosmetyczna, tez nie moglam znalezc sposobu az natknelam sie na to cudo ;)

Gość WielkaStópka
samo używane tarki nie pomoże jak skóra jest wysuszona na wiór--polecam wyzej opisany patent z solą, bambino i skarpetkami!!

Gość ja mam okropne
naprawde straszne, chociaż staram sie dbać o nie jak najlepiej umiem ale co z tego jak ja mam palce jakieśnierówne.Mały palec to ostatniomi tak dziwne spuchł:/

Ja używam kosmetyków Scholla. Moje stopy są jakoś tak naturalnie ładne i nie przysparzały mi nigdy problemów, ale moja mama miała problemy z pękającymi piętami i też kosmetyki Scholl przyniosły jej pomoc.

Czy tę glicerynę kupię w aptece? I czy tojest osobny produkt - gliceryna kosmetyczna? czy moze jest tylko składnikiem jakichs innych rzeczy?

Mogę dać jeszcze jedną radę. Taką oczywistą. Tylko wygodne buty ze skóry. To chyba tyle mojej pomocy.;)

Glicerynę kupiłam ostatnio w Tesco (ok. 6 zł). Była przy półce z lekami.

Dzięki.

Gość gazowana
tak, skórzane dobre buty to podstawa od której zależy nie tylko wygląd stóp ale i nasze samopoczucie. też mam problem ze stopami-są szerokie bo mam płaskostopie poprzeczne, nabrzmiewają pod wpływem ciepła, dłuższego stania (a mam pracę stojącą) ... codzienne higiena bardzo pomaga.codziennie rano robię piling solą gruboziarnistą, od czasu do czasu ścieram tarką schola i buty!!! w pracy klapki schola ze specjalną wkładką a na dzień ładniutkie klaplki-japonki ale w 100% ze skóry.wydałam na nie sporo ale teraz nie żałuję.nie mam poodparzanych stóp :)

Gość hobbs
moje stópki są niebrzydkie i zadbane, ale jeden problem który mam to twarda skóra na piętach, a to chyba od tego, że nie noszę rajstop, czy podkolanówek czy jest jakis skuteczny krem zmiękczający? ja takiego nie znalazłam