Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

durnowata

OBRONA!!! POCIESZCIE MNIE!

Polecane posty

czy słyszeliście żeby ktoś kiedyś zawalił obronę? bo ja mam niedługo i jakoś nie czuję się pewnie. pomóżcie!!!!

Gość A jaka
licencjacka czy magisterska??

ja tez mam teraz obrone pracy magisterskiej napewno w przyszły piatek bo jeszcze do mnie nie dzwonili mam do nauczenia sie 60 pytan i zrobic prezentacje z pracy i sie jej nauczyc jeszcze nic nie umie koszmar mam doła i lenia

magisterska, ale licencjackiej nie miałam, bo to pięcioletnie bez podziału. Boję się!!! chyba sobie zakupię jakieś uspokajacze

ja ci chyba zazdroszczę tych 60 pytań, moja promotorka dała mi ble ble ble i nawet czytelnia mi nie pomogła

mam w czwartek, a problem mam taki, że nie wiem co mam umieć. równie dobrze mogę mieć pytania z całej literatury, a to już koszmar

Gość żywe srebro
Trzeba się naprawdę bardzo postarać, by zawalić obronę ;)

niestety nie zawsze. niektórzy promotorzy twierdzą nawet, że to niezgodne z prawem, a moja jest po prostu leniwa i zlewa nas sobie

Gość ja znam
osoby które nie obroniły pracy za pierwszym razem, to moje dwie kumpele ze studiów. Ja na szczęście obroniłam!

Ech dziewczyny, wo wszystko pikuś :) Mam obronę 29-go, dzisiaj zwolnili mojego promotora :D który wcześniej nie dał nam pytań ani zagadnień, musiałam wkuć od początku cały marketing, zarządzanie, PR i MR. No a dzisiaj się okazało, że nowy pan promotor życzy sobie na obronie znajomości innych przedmiotów. Bosz... nic mnie już nie zdziwi... ratunku!

Musiałam się trochę podkuć, bo jazdy z promotorem mieliśmy i wiedziałam, że jest skłonny nas \"usadzić\" :D Tymczasem póki co to jego usadzili... a uczyć mi się odechciało. Bo co z tego, że dzisiaj zacznę wkuwac np. historię prasy, a jutro się okaże, ze znów zmienili promotora i nowy zyczy sobie znajomości rynku mediów lokalnych :D Paranoja. Niech już będzie po!!!!!!! Wydaje mi się, że nie da się nie zaliczyć obrony. To powinna być formalność. Jeżeli sama napisałaś pracę, to wiesz co tam jest. Do tego dochodzi jeszcze średnia ze studiów... Musi się udać :)

mam w ten czwartek niestety albo stety :-). mój facet się obronił na pięć, ale on studiuje inny kierunek i jest kujonem :-). mam nadzieje, że coś tam powiem - przecież pisałam to paskudztwo samodzielnie i jak dopuścili to chyba zdam?

a ja mam obronę magisterki 24-tego czerwca czyli w sobotę i naprawde się boję, dostałam 45 zagadnień do nauki i nerwowo nie wytrzymuje, chciałam sie wszystkiego wyuczyc ale nie moge, nic mi nie wchodzi!!! na szczescie promotor podał mi pytania jakie będzie mi zadawał na obronie bo jak powiedzial zależy mu zeby obrony poszły sprawnie wiec chyba nie mam sie czego obawiac, boje sie tylko ze skompromituje się przy 3-cim wylosowanym pytaniu z tych zagadnień.....paranoja!

dzisiaj to już przeżywam chyba apogeum strachu, a w dodatku jestem sama, moi znajomi daleko, chłopaka też nie ma. gram w cube to się odstresowuję

ja mam 5. lipca. nie dostalam zadnych pytan, ale u nas pytaja tylko z pracy mgr. bo na tym polega obrona i z zaganien wokol niej. Do tego mam zrbic prezentacje w power poincie... ech juz mam stracha... wracam do ksiazek...

Gość jajestem juz po
bylo duper, nie ma sie czegos bac, jak sie prace pisze samemu, to i obrona nie sztuka

jajestem juz po - dzięki, podniosłaś mnie na duchu, mam nadzieję, że po prostu panikuję

Gość jajestem juz po
mialam to samo na pocztaku zeszlego tygodnia :) tez wydawalo mi sie, ze jestem durnowata i jako pierwsza ze znajomych obleje :) a tu pod koniec tygodnia okazlao sie, ze prawda bylo to, co mowili juz mgr :) nie ma co sie bac, luz, spokoj i umiech na twarzy plus wiedza ktora sie nabylo podczas pisania. Bedzie ok. Te nerwy to normalna sprawa.

jajestem juz po - ja mam dokładnie to samo, przed obroną zniknęło gdzieś moje poczucie własnej wartości, mam wrażenie, że jestem najgłupsza i obronią wszyscy tylko nie ja KIARA 21 trzymaj się, chyba wolałabym być na twoim miejscu i mieć to z głowy

Gość jajestem juz po
nie chce Cie straszyc, ale kilka godzin przed obrona bylo tak niedobrze, ze juz stalam na d kiblem z mysla: nie, nie dam rady :) Bylo mi slabo, o malo nie zemdlalam, oczywiscie rewelacje jelitkowe ;) potem przed sala druga fala slabosci i zwatpienia. A na samej obronie wszystkie zle emocje odeszly. Bylo super.

Gość olccias
ja mam obronę magsistreską 29, muszę jeszcze przygotować prezentacje Power Poincie. U mnie są pytania tylko z pracy i ich ilość zależy od prezentacji. Promotor powiedział, że nie ma się czym martwić bo jak pisałam sama pracę to nie ma mowy żeby nie obronic sie. Mam nadzieję:) Koleżanki które broniły się powiedziały, że to tylko formalność, na obronie luz i spokój:0